top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer livet alltid vara så här?

Pengar är mycket..men inte allt brukar jag tänka. Men ofta nedslås jag av tanken på det området. Det ger mig ångest. Jag har en skada som gör att jag inte är arbetsför. Jag har alltid klarat mig men ensam som jag är nu gör mig extremt sårbar. Extra utgifter ger mig mardrömmar. Många gånger känns det tungt när mina vänner gör/upplever saker, handlar osv när man själv inte kan göra detsamma. Min fundering är..kommer mitt liv alltid att se ut så här eller blir det nån förändring? Sen en "boendefråga"..jag trivs utmärkt där jag bor och hyr idag...men kommer detta att vara bestående? (Hyran är hög).

”Min tur att få svar?”


Det är inte spara som är lösningen det är nya inkomster och det kommer nya möjligheter i en ganska nära framtid.

Svar: Pengar är inte allt – men de gör en hel del saker enklare det är sant. Den rådande situationen är faktiskt till din fördel framöver eftersom arbetsmarknaden och synen på vad som är ett arbete kommer förändras under de närmaste åren. Det gör att du kanske inte är arbetsför för ett ”vanligt” jobb men definitivt för många av de jobb som kommer. Distanslärare, bokförare, sekreterare, mötesarrangör – det kommer komma massor med nya jobb och med dem massor med möjligheter för den som redan vet hur man klarar av saker som ligger utanför ”vardagen”.

Utbildning är ett bra steg på vägen. Internet, datakunskap, kompetens i att hantera programvaror som office och linux är kunskaper som ger möjlighet till spännande jobb utan arr behöva sätta foten på vare sig bussar eller i kontor särskilt ofta.

Vägen in där är via välgörenhet och samhällsengagemang. Det finns massor med organisationer som behöver hjälp. Det ger ingen inkomst inledningsvis men ett bra kontaktnät och dessutom fyller det din tillvaro med en känsla av mening som är större än vardagsbanden man har med de man umgås med.

Inget av detta löser dina bekymmer just nu men de kommer ge dig en framtid som ger andra möjligheter och mer utrymme för upplevelser och att lyxa till tillvaron av och till.

Det ger också lösningen på din boendesituation.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page