top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kommer jag tjäna mer och köper vi ett hus?

Fråga Tor och Hanna: Jag jobbar på ett stort företag och trivs bra med det, men jag vill mer. Jag hade ett samtal med min chef för ett tag sedan och vi pratade om allt möjligt, Jag sade till honom "Detta kanske låter girigt men jag vill tjäna pengar till mig och min familj" - ,jag tjänar inte dåligt nu men jag vill mer.

Min sambo och jag vill att vår dotter ska få det bra när hon växer upp och vi vill även ha hus i framtiden.

Hur kommer vår ekonomi att se ut, kommer vi att skaffa oss hus?

"Fundersam kille"


Dina inkomster ökar men inte i den takt du skulle vilja.

Svar: Det ser ut att finnas en flytt eller ett byte av jobb ganska snart i din framtid. Först känns det mest negativt men fördelarna kommer att visa sig efter ett tag. Mina kort hälsar annars att om du vill nå framgång behöver du tänka lite större, mer inspirerat - du har talanger du inte utvecklar eller använder som skulle komma väl till pass. Du måste dock vara beredd på att verkligen lägga manken till och kanske ta en del bakslag på vägen. Korten säger att det troligen blir några år av verkligt hårt arbete om du på allvar vill uppåt. Glöm då bara inte bort att det allra dyrbaraste du kan ge ditt barn faktiskt är din egen tid och ork - inte materiella fördelar.

Även om din ekonomi inte motsvarar dina förväntningar de närmaste åren (och inte med säkerhet längre fram heller) kommer ni att skaffa ett hus, och dessutom ett som verkligen passar hela er familj.

Ett litet personligt tips: Försök undvika att säga att något "kanske" är negativt, som t ex "kanske girigt" eller "kanske själviskt". Det uttrycket gör att den du talar med rätt ofta väljer den mest negativa bilden av det du säger. Ordet "kanske" är över huvud taget bra att stryka när man talar med chefer.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page