top of page
  • Skribentens bildTor

Kommer jag bort från min fuktskadade lägenhet?

Lägenheten jag hyr har drabbats av omfattande fuktskador. Jag bekymrar mig för vår hälsa, eftersom fastighetsägaren inte tar problemet på allvar. Flytt planeras, men inte förrän kring början på nästa år. Min fråga. Kommer vi kunna bo kvar, eller har vi en chans till bättre boendemiljö fram till nästa flytt?

EGSvar: Som hyresgäst har du rättigheter vilket innebär att det finns instanser du kan vända dig till för att få hjälp. Hyresgästföreningen är en bra start men också din kommuns konsumentvägledare kan ge dig hjälp. Börja där för åtminstone så gör det att du borde kunna spara lite på hyran eller kunna flytta tidigare utan extra kostnader.

Du kommer ha många alternativ. Dels kommer det bli möjligt att bo kvar (när du skaffat lite "muskler" i din ringhörna) och dels kommer det komma möjligheter att flytta innan nästa år.

Det är dock inte en helt lätt lösning eftersom den kommer innebära en hel del slit (rent fysiskt) för din del innan det gått i lås. Juli är troligast det tidigaste tillfället det är möjlig på ett bra sätt.

Var också beredd på att den bostaden du hittar då mycket väl kan vara bättre än det du förväntar dig efter nyår (men som sagt – den kommer kräva mer arbete.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page