top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Kommer den stulna mopeden hittas?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Min son har fått sin moped stulen i natt. En så kallad cross moppe som bara är två år gammal. Han köpte en Epa traktor i oktober som visade sig vara identitetsbytt så den har fått röd flagg som det kallas och får ej tas i bruk. Polisen lägger ned ärendet gång på gång och vi upplevs hamna i dött läge med att få tillbaka hans pengar. Och nu är mopeden stulen också. Kommer han få tillbaka moppen? Kommer vi lyckas få tillbaka pengarna för epa traktorn? Jag lider så med sonen.

"förtvivlad mamma"


Var finns min sons försvunna moped?

Svar:

Det jag ser är att moppen är i delar i ett garage eller i ett förråd tyvärr. Jag tror inte den är trasig snarare nerplockad. Det finns andra mopeder där också. Själva chassit till moppen kommer dyka upp men det lättaste sättet att hitta tjuven är att söka efter moppedelar på blocket. Om det finns någon del som gör din sons moppe unik kan det gå att få span på vem som tagit den genom att hitta en annons om delen. Den kommer i så fall postas av någon som bor högst 2.5 mil bort – troligen närmare.

Vad gäller EPAn kommer ingen lösning komma genom polisen (utredningen kommer inte avlutas) däremot finns det andra vägar att gå.

Det går att stämma den före detta ägaren (det finns hjälp att få på nätet t ex på lawline https://lawline.se/answers/lurad-vid-bilkop och det kan eventuellt gå att omregistrera EPAn.

Jag är hemskt ledsen för din sons motgångar.

30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page