top of page

Kejsarsnitt och horoskop


Gillas horoskopet även om man får ett planerat kejsarsnitt?

"E"


Svar: Jodå. Det vanligaste är att första andetaget räknas som födelseögonblick och det spelar ingen roll vilken typ av förlossning det är, bebisen får sitt horoskop ändå.


Förr fanns massor av idéer om barn som fötts med kejsarsnitt, till exempel att viss magi inte kunde bita på dem för att ett sådant barn inte var "av kvinna född". Jag är lite osäker på om det ligger något i det alls eller om det bara är fördomar och rädsla i botten, och kanske också ett missförstånd (i vissa äldre skrifter, bland andra Gamla Testamentet, förekommer hänvisningar till människor som inte härstammar från Adam och Eva, och det kan ha blivit en sammanblandning av begreppen - men det är en lång historia).


Nu när planerade kejsarsnitt har blivit så pass vanliga så finns teoretiskt möjligheten att manipulera barnets horoskop. Teoretiskt skulle det till exempel gå att välja ett ögonblick då en viss talang syns i horoskopet, och på så vis (igen, teoretiskt) öka chanserna att barnet blir en berömd författare eller vad man nu siktade på. Jag har ingen aning om vad det skulle få för resultat men jag är säkert inte den enda astrologen som undrar.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page