top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Karriärval och bebislängtan

Fråga Tor och Hanna: Jag skulle behöva råd kring val av karriär. Och varför har jag inte längre samma längtan efter barn?

PW


Barnlängtan kommer tillbaka men inte lika starkt

Svar – låt oss börja med barnlängtan. Min gissning är att du haft den länge men att den avtagit under 2019 troligen redan med start från början av året. Du har ditt fjärde hus (familj) i Skorpionen och det innebär att du behöver, och kommer ha, många stora förändringar i ditt liv när det kommer till familj. Å det styrs huset av Pluto och du har din födelse-Pluto placerad precis på husspetsen och under ett antal år har den transita Pluto (där den befinner sig på stjärnhimlen just nu) vandrat fram och tillbaka över en sextil med din födelse-Pluto. Det har gjort att hela din längtan till förändring och utveckling i ditt hemliv har varit på max och vad är större och mer förändrande än att få barn? Ingenting!

Men den sextilen släppte under inledningen av 2019 och i och med det tog den med sig förändringsviljan från barn till det 6:e hus (arbete) där den befinner sig nu.

Det gör att arbete och karriär kommer vara viktigt (och beslut om det gynnade) under det närmaste halvåret ungefär – sedan går det ner till ”normalviktigt” igen.

Du behöver dock inte oroad dig för att din barnlängtan är borta för alltid – den kommer tillbaka igen men det kommer troligen dröja ett par år.


Nu till arbete och karriär. Som jag sa har du lite extra skjuts på det området under det närmaste halvåret ungefär så det är definitivt rätt tid att titta närmare på vad du vill göra framöver och ta rejäla steg i den riktningen.

Dety viktiga är inte vad du gör utan att du vågar satsa på det du vill

För dig är arbetet lite speciellt eftersom du är väldigt seriös när det kommer till det du gör och du vill att det du gör inte bara ska bli bra utan att du också ska få betalt för det du gör. Inte bara i pengar utan, viktigare, i utveckling, i viss mån uppmärksamhet och definitivt karriärutveckling.

Det skapar också en viss otålighet. Du upplever ofta att du gör mer än du får betalt för och att dina arbetskamrater och kollegor inte håller det tempo du vill se hos dem.

Det lättaste rådet är att säga att du kommer gå långt om du fortsätter som du tänkt nu och låter karriären utvecklas som den gör. Det är inte många som kommer lika långt lika fort som du även om det känns supertrögt och motigt alldeles för ofta.

Ett bättre råd skulle vara att du accepterar att du troligen aldrig kommer känna dig helt nöjd med det arbete du har och den insats du gör (du ställer helt enkelt lite för högas krav på dig själv och förväntar dig lite mer av ditt arbete än det levererar nästan oavsett vad du väljer att göra) och att du ser alla jobb du kan få eller utbilda dig till nu som steg på vägen mot det jobb du egentligen vill ha.

Tänk efter vem du skulle vilja vara och vilket arbete du kommer ha när du är den personen. Kolla sedan upp vilken karriärväg som snabbast och troligast leder dig och ta den!

I ditt fall är målet definitivt viktigare än vägen och det kommer aldrig handla om att trivas med det du gör utan snarare satsa på var du vill komma.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page