top of page
  • Skribentens bildTor

Kan jag köpa huset?

Jag vill köpa ett radhus som jag tittat på. Är osäker på om jag dels klarar det ekonomiskt, om priset drar iväg samt om jag får pengarna från min andel av huset jag deläger. Kommer jag att kunna köpa detta radhus? Är det rätt väg för mig att gå, även om priset blir högt?

Annie


Gör en realistisk övre gräns - hamnar du under den är detta helt rätt hus för dig

Räkna inte med att husförsäljningen går igenom i tid för att kunna räknas in mot husköpet.

Däremot kommer det ge ett tillskott senare. Men det innebär att du behöver räkna med att kunna bära köpet på den ekonomi du har nu. OM du och banken ser det som en möjlighet så är det här ett mycket bra köp men glädjeräkna inte – det kommer innebära uppoffringar under minst ett års tid om du genomför köpet.

Det finns ett annat alternativ som kommer visa sig men det känns inte direkt lika rätt.

Du är i en livsfas då en nystart är viktig för dig och att huset, eller lägenheten, du skaffar känns som att den ger dig den balans och rättvisa start som du behöver.

Vänskap är viktig för dig så ta gärna med någon på visningar och liknande eftersom dina vänners reaktion kommer ge viss vägledning om det är rätt val.

Det är definitivt läge att skaffa nytt bo och detta är rätt val OM det är möjligt. Glädjekalkyler kommer spricka eftersom marginalerna redan är små och extra inkomster kommer dröja.

Det finns en bra chans att budgivningen håller sig på rätt nivå om din absoluta linje och i det fallet kommer detta vara en flytt som du inte kommer ångra.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page