top of page
  • Skribentens bildTor

Kan jag försörja mig som sångerska???

Fråga: Jag undrar om jag kommer att klara av en ev. sångkarriär? Om i så fall, hur kommer det att gå? Vill satsa 100% men är osäker om min ålder kommer att stoppa mig eftersom musikbranschen är väldigt hård på ålder?

"Joyce"Svar: Ålder är faktiskt mindre viktigt än talang och vilja. Visst slår många igenom unga men nu när det finns många mer vägar att nå ut till sin publik än det fanns förr behöver inte åldern vara ett problem alls.

Dessutom – om du tittar på de stora stjärnorna är de många en bra bit över 20 och de största snarare över 35 än under och då menar jag av kvinnorna. Mognad i röst, texter, utspel och inlevelse krävs för att riktigt slå an och den utvecklas med tiden.

Visst blir det hårdare men det beror inte sällan på att de som har tonåren bakom sig är mindre lättledda och "besvärligare" än de som aldrig sett ett kontrakt förr.

Låt inte ålder styra dig, se på talang och passion för musiken styra istället. Ditt horoskop (där jag dock saknar timme och minut så jag kan inte se dina hus) ger ingen tydlig bild av framgångs, tvärt om så kommer det att bli hårt för dig. Du har dock en känslighet och ett uttryck att förmedla de känslorna som är mycket starkt. Därtill har du en kraft i utstrålningen och inte minst rösten som överraskar. Det finns också något flyktigt och svårgreppbart över hela ditt horoskop som säkert har gjort att folk inte känt sig säkra på var de har dig (du har säkerligen bytt stil många gånger under ditt liv och ändrat både vikt, utseende och utstrålning med ganska stor lätthet). Det har säkert gett dig en del relationsbekymmer men i det här samanhanget kan det vara till din fördel. Med Saturnus på hornet mellan Oxen och Tvillingarna, Pluto på hornet mellan Jungfrun och Vågen och Jupiter på hornet mellan Skytten och Stenbocken kan du vara dig själv och ändå glida över flera genrer och uttryck utan att förlora trovärdighet.

Men som sagt det är inte säkert att du lyckas, tvärt om ganska osannolikt och dessutom kommer det ta tid innan du kommer kunna försörja dig på musik även om du ger det ditt allt, men om du satsar så blir du minst många erfarenheter rikare.

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page