top of page
  • Skribentens bildTor

Kan det bli vi igen?

För några månader sedan gick vi isär, jag och mitt ex. Vi har haft lite sporadisk kontakt under dessa månader men inte träffats. Jag saknar mycket från vårt liv tillsammans men var tvungen att lämna då jag var väldigt olycklig... Jag kämpar med sorgen varje dag över allt som inte blev. Funderar en del på om det finns någon möjlighet att det blir vi igen, om allt som hände har börjat lägga sig och vi fått slicka såren på varsitt håll och utvecklats. Det fanns mycket bra i vårt förhållande också, och jag kan sakna mig sjuk efter det... Jag undrar om ni kan se något om hur mitt ex ser på detta och om det finns någon chans, eller om jag bara måste släppa dessa tankar och gå vidare?

Undrande


Ett försök att bli tillsammans igen har inte bra odds för att lyckas

Svar:Jag förstår vad du ser i det förhållande ni hade och hur du kan se att det finns (eller fanns) en öppning för att gå vidare och bygga på det ni hade.

Men när det kommer till det som inte fungerade så är riskerna faktiskt större att de inte fungerar i framtiden heller om ni blir ett par.

För du har rätt i att ni båda vuxit och lärt er saker, problemet är att trots att det känns bättre när ni samtalar så har ni faktiskt växt isär mer än ihop. Det som fungerar nu, om ni skulle ta upp kontakten igen, är att ni inte behöver kompromissa, att ni har lättare att ta hänsyn till den andre när dennes behov är lättare att se. Dels för att i inte ”går på varandras tår” nu när ni har olika liv men framför allt för att ni båda har fått tydligare konturer av det som hänt sedan ni lämnade varandra.

Det är också exakt de konturerna som kommer ställa till det om ni försöker igen eftersom ni båda har växt i det tomrum den andre lämnade kvar. De behov den andre fyllde kanske känns som om det inte är uppfyllt men ni kommer omedelbart hamna i konflikter när era respektive fantasier om hur det borde bli den här gången krockar.

Däremot funkar ni bättre som bekanta, vänner eller till och med som affärspartners nu än ni någonsin gjort.

Så visst finns det en chans att det kommer fungera, det finns alltid en chans men den är mycket liten och tar du den riskerar du att tappa honom för evigt med en stor risk för att ni blir osams för livet.

Vore jag du skulle jag gå vidare för där ute i världen väntar kärleken fri från en härlig, men också belastande, historia.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page