top of page
  • Skribentens bildTor

Kärlek, jobb, och det övernaturliga

Förlåt att jag skriver igen, men jag skulle gärna vilja ha svar ... Jag undrar helt enkelt vad korten säger om min livssituation just nu! Allt är jobbigt! Jag vill ordna upp en massa saker och hoppas att jag kan. Har varit så här länge! Ekonomi, hälsa, kärlek, jobb ... blir bara sämre! Vill ha mer kraft, men känner att jag inte har ork till något. Vill leva ett innehållsrikt liv och det är allt annat än vad mitt liv är nu ... Dåligt med rutiner och dåligt med intressen, dålig kontroll och brist på lust och engagemang ... Skulle vilja hitta ett jobb med helt annan inriktning än vad jag har nu ... kan ni se var jag skulle kunna utnyttja mina talanger bäst, inom vilket område?

Vad gör jag för fel och när och hur skall det vända? Kommer jag att klara att "ta tag" i saker och ting snart? Är meditation bra för mej??

Verkar omöjligt att träffa en man som det stämmer med och det är väl inte så konstigt när jag mår som jag mår ... Har tappat kontakten med min inre styrka och övertygelse. Hur skall jag komma tillbaka och kommer jag träffa någon kärlek snart??

Har någon i tankarna, men vet inte hur han känner för mej ... Han hör av sig ofta, nästan varje dag ... men vi pratar aldrig känslor och vi har bara träffats att par gånger på ett halvår, men jag känner att han stöttar mej och är väldigt "äkta" på något sätt. Känner att vi har något starkt gemensamt, men kanske bara inbillar mej. Är kanske bara från min sida. Orkar inte bli sårad nu ... Vad skall jag göra med honom? Är jag bara någon konstig sällskapsdam på telefon för honom?? Ger jag honom något?? Jag har väldigt roligt när jag pratar med honom och vi skrattar ofta! Vad tror han om mej? Litar han inte på mej? Ibland verkar det som han har lite dåligt självförtroende, och har svårt att ta emot komplimanger ...

"Vilsen o ensam men med hopp"Svar: Det är helt ok att skriva så många gånger som man själv vill. Vi hinner ju inte besvara alla frågor och vi har 48-timmarsregeln just för att inte folk skall gå och vänta och vänta på ett svar som aldrig kommer.

Låt oss börja med din kärleksfråga. Ni är både lika och väldigt olika och det finns ett stort antal band mellan er. Ett förhållande er emellan skulle aldrig bli okomplicerat men det borde samtidigt kunna bli något i särklass (bara du kan stå ut med att han blir sarkastisk och petig när han är på dåligt humör). Jag rekommenderar varmt att du försöker utveckla er nuvarande relation. Att den än så länge går via telefonen kan kanske bero på att han drar sig lite grand för att binda sig (inget ovanligt om man som han har Solen, Månen, Venus och Jupiter i Tvillingarna som är ett tecken som gärna tar lite lätt på saker så länge det går). Att han gillar dig och att ni allra minst har grunden till en mycket varm vänskap står ju fullständigt klart. Låt dig inte skrämmas bort av att hans känslor kan vara svåra för dig att förstå.

Att allt känns jobbigt i ditt liv beror inte så lite på stjärnornas inflytande. Saturnus, som gör att vi ifrågasätter betydelsen av det vi gör (som i "har det verkligen ett värde?") befinner sig precis högst upp på ditt födelsehoroskops himmel. Därmed ifrågasätter du din självbild, din person, kort sagt allt du gör. Det låter trist och det är trist på många sätt, men det ger dig också en chans att föra ditt liv in i en ny och spännande fas. Saturnus gör det aldrig lätt, det krävs tålamod och ambitioner för att komma någonstans med hans hjälp. Står man bara ut med det kan man å andra sidan åstadkomma väldigt mycket. För din del influerar Saturnus dina närmaste år på lite olika sätt och helt färdig med den här processen blir du någonstans runt juli 2021.

Att du själv medvetet börjat söka efter nya vägar är också mycket bra. Att meditation och andra andligare metoder också lockar är inte heller konstigt, eftersom du också söker större kunskap om din själ (detta är dock inte Saturnus verk utan Chirons, som befinner sig över din Måne - den processen är dock kortare och den effektiva fasen upphör nu i januari). De praktiska sidorna av tillvaron kommer dock att ta större plats. Vad ditt arbete angår har du en fallenhet för intellektuella och akademiska och kanske även kommunikationstekniska yrken. Hade det bara varit för dina talanger skulle jag ha rekommenderat ett datayrke, politik eller kanske ett läraryrke på hög nivå. Men du har också ett behov av att ditt yrke skall var dramatiskt, personligt och spännande - gärna konstnärligt eller äventyrligt. Samtidigt känner du en större känslomässig trygghet om ditt arbete innehåller rutiner och rör sig på det materiella planet helt och hållet. Det är alltså inte så alldeles lätt att hitta ett jobb som tillfredsställer alla dina behov. Tricket är förmodligen att du letar tills du finner ett arbete som duger, men att du satsar på att få dina behov täckta på annat håll, t ex inte genom själva arbetet utan genom gensvaret det ger (om du t ex får förtroendeuppdrag eller en chefspost) eller via ägande (om du t ex sparar så att du kan investera i något av bestående värde, konst, mark - något som betyder något för dig). Att du åstadkommer något är viktigt för att du skall må bra. Jag skulle tro att det som passar dig bäst är att du sätter dig ner och gör en långsiktig plan, kanske en med flera alternativ. Det viktiga är ju att du bryter tristessen, att du strävar framåt mot något nytt (dessutom en självklarhet för dig eftersom Jupiter är din ledstjärna). Sedan spelar det faktiskt mindre roll om det innebär en längre resa, ett nytt jobb eller studier. Ett gott råd bara: Låt inte omgivningens uppfattning om dig påverka dina beslut. Det är bara du som vet vad du innerst inne behöver. Dina ytligare bekanta och släktingar gör det definitivt inte. Kortens råd är att du utnyttjar den kris du befinner dig i till att utvecklas och komma vidare. Det enda du verkligen behöver hålla fast vid är ditt tålamod.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page