top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Jobb eller utbildning?


Kommer jag gå en utbildning eller få ett jobb

/”IL”


Båda vägarna är öppna men ska jag tro min Tarot så är utbildning definitivt det som ger dig mest och leder till ett berikande liv.

Det är inte underligt att du står i det här valet just nu och givet att din situation är sådan att du behöver göra ett val och det ganska snabbt är det förståelig att jobb drar. Och säker du kommer du finna mer än ett alternativ men inget som ger dig möjlighet att komma vidare eller fyller dina behov eller tar tillvara på dina talanger och din drivkraft.

Väljer du studier kommer det bli lite råddigt, framför allt med boende och ekonomi under en period men det lönar sig – det lönar sig verkligen.

Om du väljer att utbilda dig – titta igenom möjligheterna och välj det du vill bli, inte det som fortast ger dig trygghet. Kortens råd är otvetydigheten att tro på dig själv och satsa högt.

Största hotet för att du ska nå dit du vill: Kärleken! Att du väljer bort det du vill bli mot det som någon annan ser i dig för tidigt och för lättvindigt. En sann kärlek ser till dina behov också inte bara vad ni kan bli just nu.

Vad du innerst inne vill: Har egentligen inte med jobb eller utbildning att göra utan med vem du vill vara. Väl en väg som gör att du har en chans att uppfylla dina drömmar.

Vägen dig: Är jobbig. Det är inte omedelbar framgång eller lösningen på de problem du har nu som en utbildning ger dig men definitivt ett val som gör att allt det som oroar dig nu kommer att finnas i backspegeln inom 5 år.

Valet är ditt och jobb finns – men fråga dig hellre vart du vill komma än vad som löser den akuta situationen. Din lycka är värd uppoffringarna.

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page