top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Hur ska vi komma överens?

Fråga Tor och Hanna: Hej, Jag skrev tidigare om min sons och mitt bråk. Och då skrev du nedan. "Jag skulle väldigt gärna matcha era horoskop tillsammans för att se vad det är som gör att ni kolliderar och vad det finns för förenande krafter som ni kan använda för att hitta tillbaka till varandra och förhoppningsvis ge dig möjlighet att stödja det i honom som leder honom ditt han behöver komma". Läste någonstans att man inte kan fråga för någon annan. Jag vet inte om detta räknas till detta? Tack!

"Juni"


Gemensamma resor är ett bra sätt för er att komma varandra närmare

Svar vi spår aldrig någon som inte gett sitt medgivande (det vill säga vi använder aldrig kort eller andra spådomsredskap eftersom alla äger sitt eget öde).

MEN vi svarar alltid på frågor om andra ur den frågande människans perspektiv. Det betyder att vi INTE svarar på frågan ”Har hen varit otrogen?” eftersom det direkt handlar om vad någon annan gjort. Vi kan däremot kolla om den som frågade kommer bli sårad eller sviken eftersom det handlar direkt om den som frågar.

Ofta betyder det att vi kan säga vad som händer (eftersom det händer den som frågar) men inte varför eller hur (eftersom det har att göra med det någon annan gör).

Det lättaste sättet att gå runt detta på är dock att använda astrologi.

Då astrologi är ren matte och kunskap och inte någonstans en förmåga eller gåva är det helt OK att ställa horoskop på någon annan.

Det är också ett jättebra sätt att se hur människor passar ihop och vad de kan göra för att komma varandra närmare och förstå varandra bättre.

I ditt och din sons fall ser det ut såhär: Ni är båda födda på hornet mellan två tecken – tyvärr ligger era tecken så till att det snarare uppstår brist på förståelse än egentligt samförstånd när ni pratar med varandra.

Ni kan säga samma sak och komma överens om något men tolkat vad det innebär helt olika och därmed blir det lätt motsättningar när ni båda hävdar att ni gjort rätt och exakt som ni sa.

Viktigt att komma ihåg här för er båda – det är inte så att den andra ljuger eller är motvalls med flit. Ni tror båda genuint och i god tro att ni gjort rätt. Det finns alltså inget skäl att detta ska leda till bråk – bara tro på varandra när den andra säger att det var exakt vad ni kom överens om. Se det som ett missförstånd och var tydligare när ni kommer överens nästa gång. Ni är båda människor som vill göra rätt för er och agerar i god tro.

Ni är väldigt olika som människor men där ni har beröringspunkter är de oerhört starka och de bygger väldigt mycket på att ni båda vill förmedla något till den andra som ni hoppas ska gå in och ändra på den andres synsätt. Det funkar dessutom åt båda hållen för när ni inte försöker utan bara umgås påverkar ni varandra troligen mer än några andra människor ni träffar.

Han påverkas av din syn på vänner och framförallt familj och hans umgänge har du svårt att inte ha åsikter om.

Du påverkas av hans syn på karriär och val för framtiden och det han väljer att göra får dig antingen oerhört stolt eller djupt oroad – beroende på hur bra du tycker att hans val är.

Ni kommer alltid att vara beroende av varandra men också alltid ha svårt att riktigt förstå den andre. Det är som om varje gång ni tror att ni är framme så är det någon nytt litet missförstånd som gör att ni hamnar i konflikt och, som jag sa, oftast helt i onödan eftersom det oftast är så att ni helt enkelt tolkat samma sak på olika sätt.

Vägen framåt är att helt enkelt ge varandra tilltro att se att den andre inte är ute efter att såra eller skada utan att ni helt enkelt ser saker lite olika.

Var tydligare i era överenskommelser (gärna på detaljnivå) och kom ihåg det som fungerar.

Ni har gemensamma synsätt, särskilt när ni reser tillsammans och upplever nya miljöer och utmaningar tillsammans. I den utsträckning ni har det är saker ni gör med gemensamma vänner också ett sätt att stärka banden mellan er.

Avslutningsvis – ingen av er vill den andre ont och det är en bra sak att ha med sig i arbetet för att hela er efter att ni farit ihop. För det kommer ni göra igen. Kom bara ihåg att ni båda är starkare med den andre i ert liv än tvärt om och att ni aldrig ska behöva kompromissa – ni behöver bara förstå vad den andre vill ha och respektera det för att ni ska kunna njuta av samma saker tillsammans samtidigt.

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page