top of page
  • Skribentens bildTor

Hur ser framtiden ut för mig?

Fråga Tor och Hanna: Är sjukskriven sen några månader tillbaka och jag undrar ett par saker. Snart ska vi träffas för att diskutera vad det går att göra för att förbättra för mig, ser du om det kommer att bli någon verkan, eller kommer besvären att fortsätta? Är det något jag behöver ha i åtanke inför träffen med bl a personalchef m m? Kommer jag att kunna ha kvar samma jobb eller finns det något annat?

Undrar också varför min lilla släkt har tagit avstånd från oss? Det är alltid roligt att få veta den felande länken, för vi vet ej den! Ser du något om detta? Varför upplever sig en del människor mer än andra? Hur kan man avstå från sitt eget kött och blod?

Hoppas du ser fina saker angående min mamma och hennes hund. Kommer hunden att fortsätta att må bra på medicinen?

Hur ser framtiden ut för mig och min man? Hoppas att ärligheten, troheten och kärleken kommer att bestå. Hoppas att vi får vara många, många år tillsammans.

Ser du någon resa/resor för oss och i så fall när? Kommer vi att vinna på något spel m m?

Varför är vår hund så misstänksam mot vissa karlar, har det hänt något? Om det är Hanna som svarar så kanske hunden vill säga något till oss? Tror på telepati med djur!

På tal om det: Kommer tiken att fortsätta att vara skendräktig? Hon började med det på sitt 5:e år.

"Jobbfrågan"Svar: Det första är att din sjukskrivning med sannolikhet kommer förlängas pga det rådande läget med minst en månad men det påverkar inte i sig vad som är bra att göra utan skjuter troligen bara upp det lite i tiden.

Under alla omständigheter så passar förändringar dig ganska dåligt just nu och fram till början av maj, särskilt förändringar av dina uppgifter. Risken är tyvärr ganska stor att du får uppleva just förändringar som du kommer att uppfatta som tyngande och ledsamma. Men detta är faktiskt inte enbart negativt även om det blir jobbigt ett tag. Försök se eventuella förslag som du får som steg på vägen så slipper du tänka "Gud så trist". Troligen kommer de du talar med att vara inriktade på att du skall vara kommunikativ, flexibel - och kanske tacksam. Om du istället uppfattas som petig och missnöjd försämrar du ditt läge. Undvik det genom att ha ambitionen att orka med även trista förändringar eftersom du kommer att utnyttja dem som stegpinnar. Vårda dina ambitioner och räkna med att du får slita hund ett tag innan du får utdelning. På det sättet motverkar du den ganska arbetsamma jupitertransit (kvadratur: Du har Jupiter i Vågen, ganska exakt 90 grader från Jupiters nuvarande position i Stenbocken) som du har just nu.

Din släktfråga är ganska komplicerad. Det är många sårade känslor involverade. Och besvikelser. Faktiskt verkar det mer vara en fråga om svikna förväntningar än om att någon skulle tro sig vara förmer än andra (därmed inte sagt att förväntningarna varit berättigade). Mina tarotkort menar att situationen går att rätta till och visserligen är komplex men inte så illa trots allt. Det krävs en nystart och att någon är generös nog att dra ett streck över det gamla. Tarotkorten föreslår att du gör det. Men inte att du bara öppnar dig, för det ena som händer då är att du blir sårad. Nej, rätt recept är snarare att dra ett streck över gamla oförrätter men att samtidigt klippa banden. Förvänta dig inte att värme skall växa fram, utan bestäm dig för att detta har brutit ner dig tillräckligt och ta själv några rejäla kliv från situationen. Försök konstatera att ingen kontakt alls är bättre än en destruktiv kontakt, och vänd dig bort från hela konflikten så att du kan använda din energi till mer fruktsamma saker.

Jag är rätt säker på att det inte är detta det handlar om här, men eftersom du frågade: Att "se sig som förmer än andra" bottnar nästan alltid i att individen ifråga känner sig otillräckligt, upplever stora krav på sig från t ex tidigare generationer och svarar på det med att sätta sig på höga hästar (lite som när den minsta kattungen i en kull råkar hamna högt upp när ungarna leker "herre på täppan" - då måste ungen strutta runt och vara kaxig eftersom kattungen inte egentligen har det som krävs för att behålla toppositionen. Det är en bluff, ett sätt att inte visa att man vet (eller tror att man vet) att man inte duger) och agera fördömande mot andra.

När någon väljer att avstå från sitt eget kött och blod kan det bero på många olika saker. När det är en kvinna som väljer att bryta kontakten är det inte sällan därför att hon känner sig hotad, och upplever att detta är enda sättet att avvärja hotet. Ofta handlar det om att bevara en hemlighet av något slag, eller en image - att inte bli avslöjad helt enkelt. När män "försvinner" är det ofta därför att de har en ny familj, en ny flock, och den grundläggande driften att att ta ansvar gäller då den nya familjen i första hand. Om det då innebär besvär eller bråk att ha kontakt med den gamla familjen så är det lätt hänt att det helt enkelt inte blir av. Det finns en del grundläggande skillnader i varför vi gör saker - kvinnor agerar ofta som samlare/kunskapsbärare och män som mer mobila jägare/byggare. Därför är det olika instinkter och tabubegrepp som är starka hos män och hos kvinnor.

Mina tarotkort menar att det kan bli fråga om en viss försämring vad gäller din mammas hund, om det sker någon förändring alls. En god idé att hålla fast vid status quo alltså.

Utan din mans födelsetid kan jag inte fastställa om han har Månen i Stenbocken eller i Vattumannen. Stenbocken skulle passa bättre och eftersom ni mår bra ihop gissar jag att han är född före 10:17 svensk tid.

Som vänner passar ni bra ihop, ävenså som man och kvinna. Och är han född före 10:17 ger det också gemensam trygghet (är han född efter 10:17 kan ni också nå dit, men det kräver tålamod och arbete). Några hakar finns det också, ni har båda en tendens att irritera er på den andres humör och sätt att lösa problem (han har lite svårt för att du är långsint; för dig är det komplicerat att han inte kan erkänna när han har fel). Men även om det inte är utan friktion, ert förhållande, så ser det lovande ut i stort.

Mina tarotkort säger att kärleken mellan er är hållbar och att chansen är god att ni förblir ett par livet ut, att ni har väldigt många fina år framför er.

Ni har goda möjligheter att resa, faktiskt redan de närmast kommande åren. Men det hänger på att ni satsar lite och inte låter drömmarna förbli bara drömmar (lätt hänt).

Spelvinster är svåra att förutsäga och det är dessutom en smula riskabelt att göra det. Tur i spel, även förutsagd sådan, för inte sällan med sig otur på andra områden. Just i ditt fall avråder mig tarotkorten från att svara.

Hundens misstänksamhet gentemot karlar får jag inget riktigt grepp på. Det är inte alltid det går att få kontakt med ett djur, av olika skäl. Mina tarotkort säger att det kan ligga en förlust i botten, en känsla av att ha blivit övergiven. Kanske påminner männen om någon som övergivit hunden; eller troligare, de påminner om någon hunden blivit svartsjuk på, någon som kommit emellan hunden och någon hunden tyckte mycket om.

Skendräktigheten ser inte ut att vara på väg att gå över. Inte just nu i alla fall.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page