top of page

Hur mår min son?


Luftmänniskor har ofta många vänner

Min son har haft en jobbig uppväxt med en missbrukande pappa som inte varit där. Han tränar mycket, har kompisar och skolan går bra men mår han bra egentligen? Hur mycket påverkar hans upplevelser i tidiga år och hans pappa honom. Vi bor nu tillsammans med min sambo sedan flera år och han har hunnit få småsyskon. Känner han sig som en fullgod del i familjen eller att han är utanför pga att han inte har samma pappa som sina syskon. Min sambo ser honom som sin egen son och självklart så frågar jag min son hur han mår men jag är lite osäker på om han ger mig de svar han vill ha för att inte göra mig ledsen.

"MM"


Svar: Tarotkorten tillåter inte att jag frågar dem om någon annan än den som ställt frågan, så jag kan inte fråga dem hur din son mår eller hur mycket han har påverkats av de tidiga uppväxtåren. Vad jag däremot kan säga är att han verkar ha en vaksam och omtänksam mamma. Därför tror jag att du skulle märka om han mådde dåligt eller kände sig utanför, eller om han inte kände sig inkluderad i familjen. Jag tror inte att du behöver oroa dig, och jag tror att du genast märker om det dyker upp orosmoln.

De tidiga barnaåren betyder en hel del för vår utveckling och det är naturligtvis fullt möjligt att din son skulle ha nytta av att prata med en kurator eller terapeut längre fram, men jag tycker att det är något som du kan fundera på om han börjar visa tecken på att må dåligt eller om han börjar prata om sin bakgrund på ett sätt som visar att han behöver bearbeta den.


Det är också helt naturligt att du känner att du behöver skydda ditt äldsta barn lite extra. Ni har varit igenom någonting förfärligt tillsammans. Av samma anledning är det mycket möjligt att han inte skulle vilja säga något till dig som han tror kan göra dig ledsen - där har du helt rätt. Det är därför det är bra att du är uppmärksam på hur hans vardag fungerar, och det låter ju som om den fungerar riktigt bra.


Jag tror också att du kanske kan ha reagerat lite på att han fungerar lite annorlunda än du och din sambo (och kanske också småsyskonen, beroende på vilka stjärntecken de är födda i). Du och sambon är jordmänniskor, hans biologiska pappa också, men själv är han luftmänniska. Det innebär att han lutar åt lite andra vardagsrutiner än ni, och han kommer att tycka att andra saker är irriterande. De här skillnaderna kommer antagligen att märkas tydligare och tydligare medan han blir äldre. En del av det kan du ha registrerat som en risk för utanförskap, men det är det inte. Det är bara hans element som gör att han ser på till exempel förändringar på ett annat sätt än ni vuxna gör.

Luftmänniskor brukar också ta upp sina funderingar och eventuell oro med sina vänner snarare än med familjen. Det är naturligt för luftmänniskor och det betyder inte att de inte har förtroende för familjen.


Din son har också en konjunktion mellan Mars och Saturnus som gör sport och idrott till något som han kan bli framgångsrik med och som han mår mycket bra av. Kanske blir han så småningom instruktör, tränare eller lagledare, det är vanliga positioner för bärare av den här konjunktionen.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page