top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Hur löser sig grälet före jul?

Fråga Tor och Hanna: Min son och jag har sedan länge bokat att vi ska fira julen tillsammans i en annan stad. Biljetter och allt är bokat och köpta. Nu sedan några dagar tillbaka blev vi riktigt ovänner. Min son tycker att det hela är mitt fel och jag tycker att han har den största delen i detta bråk. Jag brukar vara den som sluter "fred" oavsett vems fel det är. Denna gång gick han för långt och jag är inte beredd att ta först steget. Jag vill att han ska lära sig inför framtiden hur man uppför sig och hur man gör sina prioriteringar. Jag känner mig väldigt säker och ståndaktig i mitt beslut att inte ta första steget till försoning denna gång. Jag är väldigt ledsen över att vi troligen den kommande julen kommer att fira ensamma på varsitt håll om han inte denna gång tar det första steget till förlåt. Kan du se hur allt utvecklar sig?


Svar Jag skulle väldigt gärna matcha era horoskop tillsammans för att se vad det är som gör att ni kolliderar och vad det finns för förenande krafter som ni kan använda för att hitta tillbaka till varandra och förhoppningsvis ge dig möjlighet att stödja det i honom som leder honom ditt han behöver komma. Jag utgår dock från att han är över 18 (mina kort säger det och så tolkar jag svaren de ger)

Photo by Rodion Kutsaev on Unsplash
Bjud med honom på resan - kommer han vill han ordna problemen men låt honom börja

Det jag kan säga om den här situationen är att det enda du behöver göra tydligt är att du kommer att åka och att du kommer fira julen så som är bestämt vad han än tycker om saken och att han är välkommen.

Säg vare sig mer eller mindre.

Dyker han upp är det för att han är på en plats där han ser en utveckling – dyker han inte upp visar du att ditt liv inte roterar runt honom utan att ni båda måste anstränga er för att komma fram till varandra.

Ni kommer att åka och ni borde åka.

Dock när ni har åkt – ta inte upp det som ni började gräla om förrän han gör det. Ge honom rätten att ta ansvaret för situationen så kommer ni båda att växa.

Ni kommer behöva ha en bra dialog men just nu är det inte viktigt vem som har ”rätt” eller ”fel” i den här situationen just nu är det viktigaste att ni knyter an till de saker som förenar er.

Låt högtiden handla om det ni har gemensamt och ta upp besvärligheter tidigast 28/12.

Och ja det låter ju lätt men det kommer kräva en del – du är visserligen den som gärna tar första steget men du blir tokig om det inte tas några steg alls så det kommer att krävas att du ser det långsiktigt.

Ha en god jul – förhoppningsvis tillsammans

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page