top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Hur blir min ekonomi 2020?

Fråga Tor och Hanna: Hur kommer min ekonomi att se ut under nästa år? Vart ska jag lägga mitt fokus karriärmässigt? Ska jag fokusera på kärlek eller karriären?

”Ess”

Photo by Didier Weemaels on Unsplash
Just nu är det bättre att sätta karriären före kärleken

Svar: Ekonomin – under det kommande året kommer du inte få några oväntade inkomster – det vill säga inga vinster, oväntade bonusar eller liknande. Däremot kan du titta över dina utgifter om du vill ha mera pengar över – där finns det en del du kan göra annorlunda vilket kommer spara dig en del pengar.

Kärlek eller karriär: Definitivt karriär under de kommande 2 åren. Kärleken kommer att växa mellan dig och någon du redan känner men det är av den sort som tar tid på sig och du vinner ingenting på att lägga mer tid på den.

Karriär däremot ligger helt rätt i tiden och det du borde göra är att tänka långsiktigt för det du gör under de närmaste året handlar inte om snabba klipp utan om att bygga något för framtiden och inte bara din framtid utan också för kommande generationer.

Arbete inom familjeföretaget (eller i samma bransch som föräldrarna), starka företag med djupa rötter (typ storbanker, gruvföretag och andra organisationer och företag som funnits i minst 150 år) eller inom miljösektorn är det som kommer ge dig mest och göra dig lyckligast.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page