top of page
  • Skribentens bildTor

Hittar jag rätt hus?

Hej! Jag undrar om ni kan se något kring detta: Vi har bott ett hus i drygt 10 år och vantrivseln har ökat till det yttersta på sista tiden. Dels beror det på att huset inte längre passar min familj men också att vi har en granne som omkullkastat hela vår tillvaro. Grannen har försökt ”skada” oss genom ryktesspridning. Jag mår så dåligt av allt detta. Speciellt då jag vill vara en god människa utan känna agg till någon. Ser ni något nytt boende för oss som passar min familj? Där vi kan bli lyckliga och harmoniska. Vi har ett boende i åtanke men mitt barn får ångest av bara tanken på att flytta dit. Jag känner mig desperat. Finns det något hopp?Svar

Det är alltid tråkigt när en lång period av positivt boende i ett hus går mot ett jobbigt slut.

Först och främst – vi människor lever i stora drag i tolvårscykler. Det innebär att de flesta kommer in i en period av att man vill förändra, förbättra eller byta sitt boende efter ungefär tolv år i det. Det gör att lite av den vantrivsel du upplever kommer sig av detta. Att det sedan späs på av grannbekymmer och annat gör naturligtvis inte saken bättre.


Det finns definitivt ett boende som passar er men vägen dit kommer bli lite strulig.

Både i år och nästa år kommer kräva tålamod och planering om en flytt ska bli bra. Allra bäst i år är att få praktiska saker genomförda från midsommar och fram till oktober men räkna med att det kommer dyka upp oväntade praktiska problem som kommer kräva tid och lite pengar att fixa.

På den ljusare sidan så kommer det att bli lättare att hitta ”drömhuset” än du tror och den bostad du nu tänker på kommer fungera men det finns ett ännu bättre alternativ som kommer dyka upp inom en månad om du fortsätter leta.

Vad gäller ditt barn handlar det mycket om kommunikation. Det först steget är att få hen positiv till att flytta alls och därefter att blir tänd på samma sak som du gillar.

Det lättaste är att göra barnet delaktig i planeringen. Vad drömmer hen om att få ut av ett hem? Vad är viktigt för hen?

Prata om det med varandra så kommer ni komma fram till de saker som förenar er i förhoppningar och önskemål. Utgå ifrån det och titta på saker gemensamt. Det finns inget som skapar sådan samsyn och sammanhållning som delade drömmar. Det gör det också lättare att för hen att köpa saker som är viktiga för dig om det som är viktigt för hen också får utrymme.

Släpp desperationen och se framåt. Med en ny bostad följer nya möjligheter och skapar ett tillfälle att rätta gamla fel och börja nya drömmar. Kom ihåg att du är på väg att flytta till något bättre – inte ifrån något dåligt. För risken att man släpper igenom sånt man egentligen inte alls trivs med ökar om man bara vill ”bort”.

Att flytta och att flytta tillsammans kommer bli en stark förenande upplevelse om du väljer att släppa in ditt barn i processen och ser att du kommer iväg från grannar och annat som en bonus istället för skälet du flyttar.

Att komma till ro och verkligen trivas kommer vara en process men du kommer vara framme där senast tidig vår 2022 och troligare långt före det.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page