top of page
  • Skribentens bildTor

Historien om mitt liv

Jag känner mig lite vilsen. Jag har haft en idé om att jag skulle skriva en bok som baseras på svåra och smärtsamma saker jag har varit med om i livet. Jag tycker själv att det är en helt otrolig historia och att jag skulle kunna tjäna pengar på den om boken blev publicerad. Kanske skulle kunna bli film med. Jag har kommit in på en skrivarkurs. Jag jobbar med bokmanuset. Men det går rätt trögt och jag skriver inte mer än jag absolut måste egentligen. Jag har börjat känna mig mer och mer tveksam till om jag vill publicera boken. Eller skriva den färdigt överhuvudtaget... Jag vill inte framställa mig själv som ännu en av de där personerna som försöker att profitera på sin olycka och skriva en bok om det. Jag vill inte vara något offer som folk tycker synd om. Så nu vet jag varken ut eller in. Om boken kommer att vara en välsignad sak för mig. Att den kommer hjälpa mig att lyckas och få det bättre. Eller om den i själva verket kommer att leda till elände och jag bara kommer att må dåligt av att skriva klart den. Eller är det andra känslor som spökar att jag inte skulle klara av det? Ska jag satsa på boken eller är det ett misstag för mig? Om inte, vad ska jag göra istället? Behöver en inkomst...vad passar jag att jobba med isåfall?

Lisa


Det är en bra historia som du behöver skriva vare sig den blir en säljande bok eller inte

Först och främst – skriv klart boken om inte annat så för din egen skull. Skrivandet ger klarhet och visar på sånt i sin egen historia som man behöver tänka på och ofta det man kanske till och med utelämnar eller förminskar.

Så vad gäller skrivandet – skriv men skriv för din egen skull!

När du sedan är klar är det andra som kan komma in och hjälpa till att bedöma vad det kan leda till vad gäller publicering och så vidare.

Dessutom – det viktiga är att du först skriver den version du vet är din sanning. När du är klar med den kan det finnas saker som blir bättre eller tydligare om du blandar in lite fiktion.

Alltså se det som två projekt – först sanningen, du behöver den och mår bra av den.

Sen ”boken” den har ett liv baserat på dig men behöver inte nödvändigtvis vara ”sann” i ordagrann mening, det viktiga är att den förmedlar vad du känner och hur saker påverkat dig och ibland fungerar en alternativ beskrivning bättre än det som verkligen hände.

Att jag skriver detta så här är för att jag tycker, vägledd av ditt horoskop att det är en bra idé att du fortsätter ditt projekt, om inte annat så för din egen skull.

Vare sig det blir din livsförsörjning eller ”bara” ett projekt som stärker dig som människa så är det väl värt tiden.

Vad gäller inkomster och jobb så ligger dina styrkor på hem, heminredning, vänner och omvårdnad så alla sociala arbeten där andras behov blir tillfredsställda passar dig bra.

Mina tips är Möbelförsäljning/inredning, Restaurang/hotellbranschen eller personlig assistent/sekreterare. Du är utåtriktad, noggrann och har en förståelse för vad folk behöver snarare än vad de vill ha och det är kvalitéer som passar i många arbeten.

66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page