top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Gymnasium eller högstadie, var finns min framtid?

Ska jag fortsätta mitt arbete på en högstadieskola när jag är utbildad för gymnasiet?

/IP


Photo by Vasily Koloda on Unsplash

Svar: Oväntat komplicerad fråga mina kort säger att det viktigaste är skälet till varför du vill byta. Att du behöver en nytändning och känslan av att du är på väg mot det du drömmer om är en viktig drivkraft men frågan är om du inte i första hand använder det som en ursäkt att komma ifrån det ekorrhjul du sitter i nu. För om du byter av det skälet kommer du snart känna samma tvång och själslig trängsel på gymnasiet som du gör på högstadiet och precis samma glädjeämnen.

Det du drömmer om att uppnå är svårt att nå vilken väg du än väljer, särskilt som du inte har utforskat alternativen.

Din omgivning ser dig som eftertänksam och klok och du har en stark självkänsla som är lika mycket kopplad till den du är som till det du gör. Därför känns lärarkallet viktig och just därför kan det också bli en tvångströja.

Mina kort föreslår att du ser dig för efter vad som finns utanför skolsfären. En rejäl omsvängning med helt nya horisonter kommer ge dig perspektiv och faktiskt återtända den passion du alltid känt för utlärande (den som bleknat under de senaste åren). Ett par år med något annat kommer inte göra dig lycklig men det kommer göra att du kan återkomma till utlärandet med en hetare glöd än på länge och då handlar det mer om vilket erbjudande som känns mest lockande än om det är på en gymnasieskola eller på ett högstadium. (Även om korten snarare ser dig som en mentor för äldre tonåringar än en vägvisare för de i mitten av sina tonår när du återkommer till skolvärlden.)

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page