top of page
  • Skribentens bildTor

Går det bra för vårt nya företag och hittar jag kärleken?

Behöver vägledning i några frågor: Är i början av att bygga upp ett företag tillsammans med en nära vän. Kommer det att gå bra för oss? Kommer vår vänskap att hålla för påfrestningarna som ett företag skapar? Äger en fastighet som jag inte kan/vill bo i. Överväger försäljning. Är det rätt väg att gå eller är uthyrning ett alternativ? Finns andra möjligheter? Självklart undrar jag också över kärleken... kommer den att finnas i mitt liv?

Vilsen

Er verksamhet kommer ge mer än bara ekonomi och en djupare vänskap.

Svar: Med början med fastigheten – sälj! Det kommer ge dig huvudbry vad du än gör i övrigt vare sig du hyr ut långsiktigt eller på kortare kontrakt och att fortsätta ha kvar är ännu mer ansvar och tid som du bättre lägger på annat. Ta en rejäl funderare på vad som är viktigt för dig personligen av minnen och upplevelser och ta med dig dem. I övrigt kan det extra bekymren med huset vara det som ställer till det för affärsverksamheten (eller snarare din entusiasm och vilja).

Affärsverksamheten – här gäller det att inledningsvis satsa på det som drar in pengar. Det finns massor ni vill göra och den entusiasmen ska ni bevara men det gäller att bygga nerifrån. För stora idéer för tidigt riskerar att dra ner er istället för att ge er möjligheten att växa.

Den ursprungliga visionen är rätt så börja där. Det kommer gå lätt att komma in på banan men ni når en platå ganska snart. När ni kommer dig är det dags att brainstorma och bredda med en eller två saker i taget. Behåll det som går bra och växla ut det som går dåligt mot något annat.

Så länge ni pratar med varandra och är eniga om vad ni vill kommer vänskapen snarare växa än utmanas. Det kommer bli något som förenar snarare än kommer emellan er.

Dock – se båda till att unna den andre tid för ett liv utanför ”bubblan” kärlek, upplevelser och erfarenheter ni gjort på var sitt håll kommer ge nya idéer och ny energi när ni delar dem med varandra senare.

Kärleken – Den dröjer lite innan den hettar till på allvar och det är nog tur. Att vara härligt förälskad är underbart men det ta tid och intresse från det som just nu behöver din uppmärksamhet – verksamheten. Från april har du goda chanser att se kärleken växa och det leder definitivt till mer än bara en flirt.. Du träffar kärleken via ert företag eller genom yngre människor – troligen släktingar och deras bekanta.

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page