top of page
  • Skribentens bildTor

Går det bra för mina barn?

Hej. Vet att ni helst inte spår om andra personer än den som frågar . Det gäller mina barn och kanske främst min yngsta som jag oroar mig för . Båda barnen tog studenten i juni och tänker sig plugga vidare men ta ett sabbatsår först. Den äldre jobbar men den yngre lyckas inte få så mkt jobb. Hur ser det ut framöver?

Modern

Teknik och talang går hand i hand för din äldre - inga skäl att oroa sig förrän möjligen till nästa höst

Svar: Eftersom du skickade med födelseuppgifterna behöver jag inte spå utan kan använda astrologi så det här ska gå bra.

Det är fascinerande hur mycket bara några minuter kan betyda när det gäller förutsättningar.

För din äldre handlar det mer om långsiktighet medan din yngre har ett större behov av att pricka rätt för att känna sig sedd och accepterad.

Ur ett astrologiskt perspektiv känner jag att du om något bör titta mer på att din äldre inte låter framgångarna nu komma i vägen för högre studier sedan. Hen trivs bra och kommer möjligen ha svårt att släppa det sociala sammanhang som hen hittar i det nya arbetet. Här kan det behövas att du peppar lite och pratar långsiktiga behov för att verkligen se till att hen inte ”nöjer sig” med en bana som öppnar sig i de jobb hen gör nu.

Vad gäller den yngre är det viktigaste att hen träffar rätt – de jobb som kan fås nu kommer kännas otillfredsställande och ”små” nästan vad de än är – det är mer som att hen verkligen tagit fasta på ”sabbatsbiten av sabbats året – alltså att få avstånd mellan studier och framtiden.

Det finns en vilja och en drivkraft men ingen större lust att lägga tid på jobb som inte känns ”rätt”. Påhugg är faktiskt en ganska bra lösning just nu och det viktigaste är att hen börjar plugga till hösten – prata med hen om vad som är viktigt för hen och ge utrymme – bristen på kapital och lusten att flyga kommer räcka långt – en aktiv fritid, vänner och att hen känner att hen inte ”hamnar efter” sitt syskon är alla sporrar hen behöver. Kortsiktigt – motgångar är jobbigt och trycket på att ”göra rätt för sig” väger tungt. Långsiktigt – min oro är låg – rätt jobb är sin egen belöning och hen kommer gå långt inom jobbet – MEN den ambition som den äldre har kommer den yngre inte dela, vare sig nu eller i framtiden. Hen kommer vara nöjd med att vara bra på sitt jobb och växa inom det.

Tips praktiska saker där fantasi krävs är A och O konstruktion, ingenjörskonst, uppfinnande, datorer och teknik kan hen grotta ner sig i och verkligen excellera på. Supertips – bra ingenjörer tjänar bra och kan ganska snart hitta vägar att kapitalisera på sina kunskaper på egna villkor.

Som förälder oroar man sig alltid och det med rätta – men ett år med lägre ambitioner nu ställer faktiskt inte till det – om Hen inte kommer in på en utbildning i höst – då ska vi titta närmare på möjligheter och utmaningar för då har hen eventuellt ett problem.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page