top of page

Funderar på att starta eget


Mitt jobb är tryggt och bra men det finns ingen möjlighet att komma längre. Jag funderar på att starta något eget istället men skulle min ekonomi klara det?

Jag har också problem med min svärmor men det är inte det vanliga. Hon och min sambo bråkar hela tiden, sambon vill att jag ska hålla med honom och han ältar dessa gräl om och om igen. Problemet är att jag nästan alltid håller med svärmor. Jag älskar min sambo men han beter sig som en barnrumpa så fort hans mamma är med. Det här är väl inget som hotar vår relation direkt men det är jobbigt och han blir så arg om jag säger vad jag verkligen tycker att jag mest hummar med och sen känner jag mig som en fegis. Jag har inget hopp om att han ändrar sig för det har sett ut såhär i flera år. Antar att det inte finns något jag kan göra åt det heller? Jag vill inte göra det ännu värre av misstag.

Min sista fråga är att jag alltid har velat resa till Venedig och av olika skäl har det aldrig blivit av. Kommer jag dit någon gång och varför dyker det alltid upp en massa hinder som gör att jag inte kommer iväg?

"Ö-bo"


Svar: Korten säger att det bästa vore om du startar ett företag tillsammans med någon. Jag tror att det finns någon i din vänkrets eller bland dina kontakter som skulle passa perfekt och som har både rätt kompetens och gillar din affärsidé. Men räkna med motstånd från något håll - ekonomiskt tror jag att det kommer att gå bra men emotionellt kan det däremot bli ansträngande ett tag.


Du kommer att resa till Venedig. Att det inte har gått tidigare är för att resan kommer att bli ett viktigt startskott för dig om den sker vid rätt tillfälle. Du har någon form av rötter där - korten var otydliga så jag vet inte om det handlar om släkt eller om tidigare liv - och resan kommer att påverka dig mycket och ge dig viktig självinsikt. Men här har någon Högre makt varit i farten och saboterat för dig för att du ska kunna få denna viktiga fördel när du är redo för den och har störst nytta av den.


Tarotkorten säger att situationen med dig, din sambo och hans mamma är mycket känslig och komplicerad. Indragen är du redan trots att du kämpat för att undvika det, och det kommer att bli krångligare framöver. Men det finns inte så mycket du kan göra, för det här handlar i grund och botten om dem och inte om dig. Korten säger att det rent praktiskt skulle hjälpa att flytta längre bort, fast egentligen hjälper det ju inte. Det bara "trollar bort" det synliga problemet. Jag är ledsen att jag inte kan ge dig ett bättre svar men det här är inte ditt ansvar - det här är något som din sambo och hans mamma borde lösa. Möjligen kan du också säga det nästa gång din sambo kräver att du ska ta hans parti. Att det ser ut som det gör är skadligt för honom, skadligt för er relation och antagligen också skadligt för hans mamma. Jag misstänker att han är ovillig att förändra det här, att han av något skäl vill att relationen ska vara så här negativ. Men det är som sagt hans bekymmer och inte ditt - eller det borde åtminstone vara så. En sak du ju faktiskt kan göra är att helt enkelt vägra lyssna när han ältar. Argumentera inte, bara gå därifrån. Det hjälper kanske inte så mycket men det kommer åtminstone att kosta dig mindre tid och energi.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page