top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Flyttar lyckan med mig utomlands?

Fråga Tor och Hanna: Jag är en tjej som åkte utomlands för att plugga för några månader sedan. Jag har fått ett bra liv där nere och jag trivs verkligen.

Nu har jag även träffat en kille, jag kom i kontakt med honom på träningen och vi har varit ute en gång och det har fungerat väldigt bra. Nu har vi även chattat i stort sett varje dag och för varje gång så växer mina känslor för honom. Jag vill gärna hitta någon som jag kan älska och som jag kan ha ett riktigt förhållande med. Men det finns många problem som kan förstöra det så därför så är jag rädd för att våga satsa samtidigt som att jag älskar honom och skulle vilja våga. Ett av problemen är tidigare förhållande. Den killen var jag tillsammans med i ca 4 år med massor av avbrott fram och tillbaka, jag kunde aldrig lite på att han fanns där när jag behövde honom, allting skulle hela tiden ske på hans villkor, han ville ha sex i stort sett varje dag om jag ville eller inte hade inte någon stor betydelse, detta och en massa andra händelser har gjort att jag är rädd för att börja om på någonting nytt, rädd för att bli sviken igen. Nog för att det nya killen vet om allting och säger att det får gå i den takt som jag vill, trots det så kan jag inte hjälpa mina känslor.


Nya horisonter gör både själsligt växande och kärleken möjlig

Nu till nästa problem, eftersom att jag inte har börjat på någon utbildning här i Sverige så i fall att jag nu skulle våga och att jag och den andra killen blir ett par, hur kommer det då att gå efter det att mina månader är slut utomlands, skulle det fungera att jag stannade kvar, men i så fall kommer jag att hitta något jobb, plugga??? Jag vet att mina föräldrar aldrig skulle låta mig stanna kvar om jag inte hade någonting att göra, och då får det inte vara vad som helst heller.

Jag skulle verkligen behöva lite hjälp och vägledning för just nu så känns det som att jag står på en gräns, jag vill men jag vågar inte. Jag orkar inte med att bli sviken på samma sätt igen. Den nya killen som jag träffat nu han får mig att skratta, jag kan sitta och prata med honom länge, vi har ungefär samma syn på saker och ting, men jag vågar ändå inte.

Snälla hjälp mig att våga!!!


Svar: Först en del små praktiska saker. Du är en bra bit över 18 år. Dina föräldrar kan kanske misstycka om du väljer att stanna kvar utomlands men det är inte mycket som de kan göra för att stoppa dig så om du vill stanna kan de inte tvinga hem dig. Det är ditt val och bara ditt.

Vad gäller din eventuella kärlek så lönar det sig att försöka. Det ser inte ut som om han har några skelett i garderoben. Svårigheterna för dig ligger, vilket du ju är medveten om, inuti dig själv. Dina tidigare erfarenheter ligger som en skugga och hindrar dig från att nå den framtid som du förtjänar. Vare sig du blir ihop med den här killen eller inte måste du göra slut med ditt förflutna.

Det är över!

Det ligger bakom dig!

Du går inte på det igen!

Ett bra sätt för dig att lämna det andra bakom dig är att skaffa dig nya erfarenheter och lära av dina gamla. Om du tycker att er relation går åt fel håll så har du alltid rätten att ta två steg tillbaka och tala ut med honom om vart ni är på väg. Ger han dig inte det utrymmet så är han inte den du behöver just nu. Det kanske låter hårt men eftersom det är en rätt som du självklart ger honom så har du faktiskt samma rätt själv också. Det kommer att gå bra. Du kommer att växa hur det än går bara du kommer ihåg att din vilja är precis lika mycket värd som hans.

Med det sagt säger mina kort att han är ett riktigt bra val och att ni har goda chanser att bli ett varaktigt par.

Dessutom kommer han ge dig erfarenheter och styrka även om ni så småningom går skilda vägar och du kommer att bli av med gamla spöken när du får nya och annorlunda erfarenheter.

Ta chansen för vare sig det blir ni eller ej är det här en riktigt bra väg för dig att börja bygga din framtid på.

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page