top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Får jag jobb inom mitt fält och när skaffar jag familj?

Fråga Tor och Hanna: Jag håller just nu på att studera på högskola och tar min examen till sommaren. Har extrajobb på sidan av. Jag känner mig dock orolig ifall jag kommer få jobb inom den utbildningen jag tar. Oron ligger även på framtiden angående partner (oklar relation i dagsläget) och om jag kommer ha barn och familj.

”K”


Du är mer eftertraktad än du tror. Sök jobb som LEDER rätt istället för de som ÄR rätt

Svar: Hej låt mig börja med att säga att du har en otroligt bra timing för just 2020 och framför allt från april och framåt har du riktigt goda förutsättningar att få arbeten i just ditt fält. MEN det du ska sikta på är inte vilket jobb du vill ha nu utan vilket jobb du hoppas på att ha om 10.-15 år!

Tänk inte ”arbete” tänk ”karriär” för det kommer finnas flera möjligheter där det kanske inte är det bästa eller mest välbetalda jobbet som är början på din väg mot drömjobbet.

Ett trainee-jobb, ett arbete som projektledare eller tidsbegränsad anställning för att utföra en specifik uppgift kan vara än bättre start eftersom det ger dig ett kontaktnät och erfarenheter som kommer göra nästa steg lättare och leda rakare mot det du vill.

Du har alla chanser att nå riktigt långt men då lönar det sig att våga söka efter dina drömmar och inte nöja dig med att täcka dina behov.

Det är faktiskt viktigare vem du jobbar för om med under det kommande året än vad du exakt gör på jobbet.

Men en sak är säker – du kommer hitta arbete inom ditt fält.

Kärlek: Ditt horoskop talar mycket om familj och barn och mindre om kärlek och partner. Detta är bra om det är helheten och livssituationen som känns viktigare än passionen.

Det betyder inte att passion blir oviktigt utan handlar om vad man prioriterar – sätter man partnern före barn och familj eller är barnen och familjen som helhet viktigare än passionen för partnern.

I ditt fall är det hela paketet som kommer bli det som betyder mest och där säger ditt horoskop att det du letat efter i partners hittills (roligt umgänge, förälskelse och gemensamma intressen) kommer att stå tillbaka för kärlek, förståelse och delat engagemang i framtiden.

Troligen har det att göra med vilka du träffar och vad som blir viktigt när du kommer igång med din karriär fram emot sommaren/hösten (börja leta efter ”rätt” jobb redan i mars för chansen är störst att du hittar rätt i april-maj eller från och med augusti än att du gör det under sommaren).

Ditt horoskop säger att du kommer få barn och troligen mer än ett men lovar inget förrän du är runt 32. Minst ett barn, troligen en dotter men det finns inga begränsningar så det kan bli både fler och tidigare (beroende på din livssituation och dina livsval). Chansen att du hittar den stora kärleken är dock som störst om 2-4 år.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page