top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Får jag ett nytt jobb?

FRÅGA TOR OCH HANNA: Hej, Jag vill så gärna ha ett nytt jobb? Kommer det att bli så. ?

Eva


Det finns jobb för dig men du kommer trivas bättre om du jobbar för dig själv.

Svar: Mina kort ger ett rätt intressant svar – Nej du kommer inte ett jobb men du kan skapa dig flera och minst ett du verkligen trivs med.

Kunskap, kapital och en förmåga att göra rätt val finns tillgängligt. Det du behöver är en idé eller någon som behöver din hjälp.

Jag ska vara så rak och okryptisk jag kan: Det finns vissa möjligheter att ”få ett jobb” men det mesta som finns tillgängligt för dig just nu är antingen timanställningar, projektjobb eller sådant som du egentligen inte vare sig trivs med eller passar för.

Det du däremot kommer ha framgång med är att göra saker i din egen regi. Det finns otaliga typer av telefon och internet baserade jobb där den enda stora baksidan är att man missar allt som en arbetsplats ger (kamrater, ordnade tider, en känsla av sammanhang) det kan ge mer pengar men ingen tillfredsställelse.

Däremot finns det goda förutsättningar för dig att slå mynt av dina kunskaper och den du är om du gör dig själv till din egen chef. Antingen som ett enmans bemanningsbolag inom en bransch du kan eller också som affärsidkare tillsammans med andra.

Det viktigaste är att du ställer det du kan och det du gör i centrum. Vad gäller kunskaper om det praktiska anordnas det kurser i företagande regelbundet i alla kommuner i hela landet.

Du är i en sådan sits att du inte längre ska eller bör känna dig tvingad att göra något – väl att göra sådan du kan och älskar och gör det till ditt jobb. Om det sedan är att baka, lära ut eller laga bilar är mindre viktigt – låt din passion stå i centrum så kommer du att ha ett arbete du trivs med.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page