top of page
  • Skribentens bildTor

Du duger!

Har drömt om princip samma sak flera gånger nu och det är verkligen en konstig dröm.

Jag drömmer att jag ska gå på allmänna toaletter men den är alltid äcklig eller så är det stopp i den, om den inte är det så sätter jag mig på den och gör mina behov, då jag oftast har diarré och det låter väldigt mycket, sen kommer folk in i rummet och dörren in till mitt bås är öppen. Sen går det inte att spola efter mig eller att papperet är slut.

Jag drömmer väldigt ofta om toalettbesök konstigt nog. skulle vilja ha ett svar på vad det kan vara för typ av dröm, om jag oroar mig eller sådär.


Din inre konflikt handlar om att våga vara den du är vägt mot rädslan att det inte ska duga

Svar: Nej du ska inte oroa dig, inget är fel med dig. Just den här typen av drömmar är väldigt vanliga, särskilt hos tjejer. Den förekommer också ganska ofta hos killar som upplever att de har en status de inte förtjänar eller klarar att leva upp till. Det drömmen handlar om är att du känner dig utsatt och framför allt underuppskattad på ditt jobb (kanske också bland dina vänner men det är mindre troligt). Känslan kommer sig av att du uppfattar att du måste göra dig till för att bli accepterad och det drömmen handlar om är din fruktan att bli "avslöjad" för vad du egentligen är. Att din omgivning ska se dina fel och brister och håna dig för dem. I verkligheten skulle de med all sannolikhet inte göra det men rädslan finns där. Att drömmen ser ut som den gör är för att din hjärna kopplar ihop dina känslor i ämnet med förra gången du hade sådana känslor av misslyckande och brist på kontroll. I ditt fall (och nu blir det doktor Freuds teorier) handlar det om att du fick signalerna att det var fel, fel, fel på dig under din potträning. I ditt sinne skapades bilden av att det inte var bajsandet som var fult och äckligt utan att du var ful och äcklig för att du behövde göra det. Att det bästa vore att du kunde vara ful och äcklig i hemlighet (bakom en stängd dörr, tyst och omärklig). Men varje gång sprack det på att spolningen hördes i hela huset och att du sedan blev kontrollerad att du "varit äcklig" ordentligt (någon förälder, troligen din mamma, kollade toan efter dig med en min av avsmak som du omedvetet kopplade till en avsmak för dig - inte för bajsandet).

Så vad är meningen med drömmen?

På ett ytligt plan är den en beskrivning av läget. Du tror att din omgivning kommer att avsky dig om du visar ditt egentliga "äckliga" ansikte och drömmen bearbetar de känslorna. På ett djupare plan handlar drömmen om att ditt undermedvetna försöker visa hur dum och felaktig din skräck för "att bli avslöjad" egentligen är. Det är inget fel på dig, de du har runt dig kommer att bli imponerade av dig (särskilt alla män) om du "är den du egentligen är" mot dem. Drömmen är ett försök att få dig att våga bryta mot din egen vantro och ditt undermedvetna är slugt och har en långsiktig plan föra att du ska trivas bättre med dig själv. Tanken är att om du vågar ta steget och säga det du tycker oftare (istället för det du tror din omgivning vill höra) så kommer du att märka att du blir accepterad för den du är. Då hoppas ditt undermedvetna att du också ska våga utmana det där bottentraumat (att du är äcklig för att du bajsar) för besegrar du det - då är du inte bara en fantastisk människa (för det är du ju redan nu) utan också en friare och lyckligare människa.

Om du säger det du tycker bara en gång av fem vid alla de tillfällen då du känner att du går med på något som egentligen inte "känns rätt" så kommer du att märka att dina toadrömmar börjar ändra innehåll ganska snart. Det finns en del olika riktningar de kan ta om och när du tar steget - men det är en helt annan historia.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page