top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Det här kan mycket väl vara den stora kärleken.

FRÅGA TOR OCH HANNA:

Din framtid ser ljus ut - både vad gäller jobb och kärlek.

ser min närmsta framtid ut? Min arbetsplats står inför stora förändringar. Är det värt att stanna kvar och se vad som blir eller ska jag leta mig något annat?

S


Svar: Till att börja med kan jag glädja dig med att ni två är en riktigt bra matchning.

Ni har en exakt semisextil mellan era solpositioner vilket gör att det alltid kommer finnas en spänning mellan er som gör att det aldrig kommer bli tråkigt. Nackdelen är att det inte heller kommer kännas som om ni riktigt ”når fram” till varandra men då era övriga planeter står så bra till varandra kommer det innebära att förhållandet aldrig blir tråkigt. Det kommer alltid finnas mer att upptäcka om varandra.

Ni har båda Månen i Fiskarna vilket gör att ni uttrycker era känslor på samma sätt och också att ni ofta kommer känna att det är dags att göra saker med och för varandra mer eller mindre samtidigt.

Du är född under fullmånen och han precis innan vilket gör att du möjligen är lite mer dramatisk och drastisk i hur du uttrycker känslor men så fort ni kommer in på känslor har ni båda ganska lika uttryck.

Nackdelen med det är att lika intensivt som positiva känslor blir, lika svårt kan det vara att lägga saker som går mindre bra åt sidan. Ni kommer behöva lösa konflikter och bekymmer där ni inte på en gång kommer överens på andra sätt än känslomässiga.

Mitt tips är att om/när ni hamnar på olika sidor av en argumentation ser på hur ni praktiskt kan läsa det och sedan, när det är löst, hanterar era känslor. För utan skäl till en konflikt har ingen av er ett behov av att hålla igång den.

När det kommer till sex så passar ni riktigt, riktigt bra ihop och närhet kommer aldrig bli ett bekymmer er emellan.

Jag ser egentligen bara två utmaningar.

Den ena är att du kommer behöva ha vänner och intressen utanför det ni gör tillsammans för du behöver mer intellektuell stimulans än ert förhållande kommer ge. Det är inte så att han är tråkig, tvärt om, men ni delar inte alla intressen och ni växer båda av att ni (särskilt du) får intryck utifrån.

Det andra är att du har lite större behov än han av bekräftelse i förhållandet. Han upplever att gemensamma beslut och gemensamma intressen bygger en bra grund medan du behöver känna dig lite mer uppskattad än så.

Han har en romantisk sida som du behöver att han tar fram (särskilt efter något år eller så tillsammans) och det gör han visserligen gärna men när det kommer till romantik har han goda intentioner men inte riktigt den fantasi som krävs får att alltid leverera.

Det gör att du kommer få ta initiativet lite oftare än du tycker är optimalt.

Jag hoppas att det här inte låter för negativt för det är det verkligen inte – han är pålitlig, delande och en riktigt bra matchning så det jag säger här är i förhoppningen att ni får ännu bättre verktyg för at hålla lågan vid liv under många år framöver.

Nu till jobb – det lönar sig att drömma och se framåt. Troligen kommer det inte leda till någon förändring i år men det ger dig alternativ och gör att du får lättare att hitta rätt om/när du vill eller behöver göra det.

Dessutom gör det att du får det lättare att dra nytta av de förändringar som väntar för det kommer komma vinster av det för en del personer och om du har andra alternativ så ger det dig en bra position att mera frispråkigt och med större självförtroende prata om vad du vill göra efter en förändring.

Det kan leda till att du väljer att gå men som det ser ut så finns det större vinster med att se vad det här blir – särskilt om du redan från början har bestämt dig för var dina gränser går så att du inte fastnar i något du verkligen inte trivs med.

Men som sagt – troligen blir du kvar åtminstone i år.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page