top of page
  • Skribentens bildTor

Bryts min ensamhet?

Kommer jag att ta mig ur min isolering? På grund av arbetslöshet så har jag isolerat mig. har inga vänner heller i min nuvarande hemstad. Hoppas på jobb snart.

Ensam:


Ensamheten bryts inte av arbete - arbete kommer när du bryter ensamheten

Svar: Frågan är inte om du kommer ur isoleringen för det måste du göra utan mera hur. Det finns bra sätt och mindre bra sätt. Det bästa är att du gör det av lust. Du har ju en längtan att bli en del av något och utnyttjar du den längtan kommer du komma ut isoleringen före du hittar ett arbete (vilket faktiskt inte är lika svårt som det känns just nu).

Det enklaste sättet är att du tittar på dina betyg och kompetenser och kollar vad komvux har för utbud i din kommun och kolla helst vilka kurser som delvis består av fysiska möten.

Det är ett bra första steg att träffa folk på och så fort din isolering börjar brytas kommer det andra bli lättare och lättare.

Det finns ett bra fönster för dig att komma igång nu med inledning den 5:e september och som varar ungefär 5 veckor. Det du börjar under den här perioden kommer leda till större socialt nätverk och dessutom gå lättare och bättre än du tror.

Lycka till.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page