top of page
  • Tor Tolander

Behöver förändring men var ska jag börja?

Fråga Tor och Hanna: Jag har nu hamnat på en nivå i mitt liv där ganska mycket tyvärr känns ganska hopplöst. På fler sätt en ett. Det jag söker efter är en förklaring till de motgångar jag så många gånger stött på. Frågan är bara var någonstans jag ska börja ? I mitt privatliv så har jag den svåraste frågan hos min mamma. Varför hon är så fruktansvärt kall och hård ? Vidare så har jag sedan många år tillbaka sysselsatt mig med en sport, som jag i grunden trivs med. Det är bara det att jag känner mig väldigt vilsen med mitt val av klubb. Jag känner mig utanför. Utanförskapet är något som jag tyvärr har stött på förut ex antal gånger och det är också en av de större källorna för grubblerier för mig. Det har fått mig att må riktigt dåligt bitvis. Vad det gäller mitt nuvarande yrke, så känns det ibland som om jag har valt fel. Jag känner mig som en "slit och släng-anställd". En som man kan använda sig av när ingen annan kan. Åtminstone så är det så det känns. Jag har försökt att få ett schema med bättre tider under en längre tid och vet inte riktigt om jag kommer att lyckas. Jag orkar inte med hur mycket som helst, motvinden känns lite för stark för tillfället. Om jag nu är inne på fel spår, vilket väg ska jag välja istället? Vad det gäller mitt kärleksliv, så är det osäkert. Jag har alldeles nyligen träffat en kille, vi har pratat väldigt mycket i telefon + att vi har träffats vid två tillfällen. Vi trivs i varandras sällskap och det är besvarat vad det gäller det djupare intresset. Han är född i Fiskens tecken och vad jag har förstått så är det ett tecken som jag som Skorpion ska passa ganska bra ihop med. ”Hälsningar från en mycket vilsen Skorpion”


Helheten behöver ändras och varje liten förändring leder ett steg på vägen

Svar: Jag har tittat lite på ditt horoskop, och det visar mycket tydligt på en del av de saker du själv tagit upp i ditt brev. Ditt yrke passar dig i och för sig väldigt bra - du har Mars precis i början av sjätte huset, och det ligger i Stenbocken - det innebär att du vill arbeta med något konstruktivt och bevarande och samtidigt gärna göra en kraftfull personlig insats. En militär karriär med FN-tjänstgöring skulle ha varit ett vettigt alternativ, t ex. Du har Venus i samma hus och därför är det viktigt för dig att du betyder något på ditt jobb, att du får tydlig uppskattning och att du har utrymme att vara kreativ. Annars trivs du inte. Men det är inte yrket i sig det är fel på utan om något sättet som chefer och kollegor beter sig på. Kanske kan du i värsta fall söka ett annat jobb i samma bransch. Utanförskapet som du känner av har sina rötter i tre saker som jag kan se (det kan finnas faktorer som jag missar). För det första att det är stor skillnad mellan hur andra uppfattar dig och hur du faktiskt är, men de flesta upptäcker aldrig den där skillnaden utan fortsätter felbedöma dig. Du antas vara en optimist, en gladlynt person som visserligen har ett par känsligare sidor men i stort sett är en tuff, positiv individ med hög självuppfattning. Sanningen är istället den att du är något av en pessimist och mycket känslig, och att du har en ömtålig självuppfattning och svårt att släppa folk nära. Och detta att nästan ingen ser ditt riktiga jag, det kan mycket väl bidra till att du känner dig isolerad. Du har också ett mycket tätt stellum bildat av Tellus, Chiron, Uranus och Pluto. Det är inte helt okomplicerat och tyder på en brist på trygghet, och osäkerhetskänslor som antagligen rör sig mycket kring pengar och bostad. Tellus visar på våra rötter, vår uppväxt, och med så mycket energi samlat just vid Tellus har jag svårt att tänka mig att du hade en trygg och lycklig uppväxt. Omställningarna bör ha varit många och underliga och du kan ha haft plikter och ansvar vid en alldeles för tidig ålder och på fel sätt. När jag sedan jämför ditt horoskop med din mammas visar det sig att ni knappt har några band alls mellan er. Era personligheter går inte alls ihop, på vissa punkter krockar ni och på andra är ni så långt ifrån varandra att det inte uppstår någon förståelse alls. Det skulle krävas stor ansträngning för att bygga en fungerande känslomässig relation - särskilt från din mammas sida. Hon har varit avsiktligt kall och avvisande mot dig av två skäl - dina känslors intensitet skrämmer henne, och hon vill inte kännas vid dem. Hon föredrar att bara se till ditt yttre skal, som hon bedömer som en svagare kopia av henne själv. Hon är i allmänhet ingen kall människa och det har knappast gjort det lättare för dig - att omgivningen inte alls ser de sidor av henne som du ser. Detta har också lätt till problem för dig, för hon har kanske just p g a hennes attityd mot dig varit din förebild på många sätt, inte minst vad gäller självutveckling, och det har många gånger gjort dig osäker på om du verkligen strävar efter saker som *du* vill ha. Du blir splittrad mellan en intellektuell bana och en mer känslosam och konstnärlig, och p g a din mamma vinner den intellektuella. Därmed inte sagt att det är fel, men du har inte haft så fritt val som du borde ha haft. Nu låter det här som om ditt horoskop bara gett dig dåliga förutsättningar och så är det förstås inte. Det är kanske inte så lätt för dig att hitta precis vad du vill ha, men när du gör det kommer det å andra sidan att ge desto mera. Vad gäller din sport är det ett bra val som stämmer fint med din personlighet. Men du behöver både utmaningar och god kamratskap för att trivas med din fritid och det låter det inte som om din klubb erbjuder dig. Du behöver också få visa vad du går för, det är viktigt för dig. En sak som jag tror skulle hjälpa är om du hade en egen familj. Du har Neptunus i fjärde huset och sådana människor lever ofta ensamma eller med familjeband som knyts och klipps lite om vartannat. Men du har också Solen i fjärde huset så du behöver en trygg familj, en krets där du verkligen kan vara dig själv. Det skulle hjälpa dig att få balans i många andra sammanhang. Och apropå det är killen du nämner inget dåligt val, men egentligen en bättre vän än han är partner. Jag betvivlar dock inte för att ögonblick att ni skulle kunna ha ett mycket passionerat förhållande, men frågan är hur mycket det skulle ge på sikt. Nå, omöjligt är det ju förstås inte och ni har i varje fall trevligt tillsammans. Ni har också samma syn på kärlek så det är möjligt att ni skulle kunna bygga något mycket hållbart om ni satsade på långsiktighet hellre än Den Stora Kärleken. Dina bästa val annars om det inte blir han, är ett Lejon eller en Tvilling (gärna född på hornet mot Kräftan), eller någon med Ascendenten i Lejonet. Du har helt rätt annars, Skorpioner kommer ofta bra överens med just Fiskar. Jag hoppas det här kan vara till nytta för dig

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page