top of page
  • Skribentens bildTor

Astrologi intresse

Har i nästan 10 år varit intresserad av astrologi och fram till dess alltid trott att jag är vattuman. Dock fick jag veta att solen just passerade till fiskens tecken vid midnatt dagen innan jag föddes. Jag känner mig väldigt mycket som vattuman, mer förvirrad och sprallig, men jag känner att jag har styrkan som väduren. Jag känner att jag är en blandning mellan väduren och vattumannen. Stämmer det? Jag kan inte komma över mitt ex. Vi kan helt enkelt inte släppa varandra efter 8 år, men heller inte leva tillsammans. Är det våra venus-tecken som inte stämmer ihop eller vad går man efter för att se om två människor passar för varandra? Han har venus i kräftan och jag i väduren. Går det bra? "Mvh ingen signatur"Svar: Vi börjar väl med dig. Anledningen till att du känner igen dig i Väduren är främst din Måne, som befinner sig i just Väduren om än på hornet från Fiskarnas tecken. Den är väldigt starkt aspekterad - två starka oppositioner, tre trigoner, en sextil ... och dessutom ligger Månen tillsammans med Rahu, Drakens huvud. Det visar tydligt att din Måne spelar en enorm roll i ditt liv, faktiskt spelar Månen in i själva syftet med ditt liv. Att du dessutom har Ascendenten i Skytten förstärker elddraget. Och så har du ju Venus och Saturnus i Väduren dessutom ... Solen är mycket riktigt i Fiskarnas tecken även om du säkert bär med dig drag från Vattumannen också, född på hornet som du är. Fiskarnas kardinala dekad är dessutom rätt driven, lite lik Kräftan i viljestyrka och energi. Här är några andra som är födda på samma horn som du: Michael Jordan, Toni Morrison, Benicio Del Toro, Cindy Crawford och Anaïs Nin.

Just det faktum att du har Solen och Månen på var sin sida om Fiskarnas tecken (även om Månen alltså är i Väduren) innebär också att ditt jag och ditt känsloliv är både väldigt lika och väldigt olika. Det kan bli många (för omgivningen ofta oväntade) skiften. Och fort går det. Du är en mycket dynamisk människa. Troligen fungerar du bäst tillsammans med andra hornpersonligheter just p g a den speciella dynamiken (detta är ett skäl till att kändisar, hemskt ofta födda på horn, dras till andra kändisar).

"En blandning mellan Vattumannen och Väduren", som du uttryckte det, är ju på sätt och vis precis vad du är - för du är en Fisk med inflytande från båda dessa tecken, ett via Solen, ett via Månen.

Nu vidare till dig och ditt ex. Venus tillhör mycket riktigt de saker som är mycket viktiga när man ställer partnerhoroskop. Venus avgör hur man ser på kärlek och samlevnad, bl a. Väduren och Kräftan befinner sig i kvadratur, det blir spänningar och svårlösta skillnader. Båda är drivna, båda vill vara den ledande partner, båda vill ha ett passionerat kärleksliv men Väduren söker en osentimental, brinnande passion medan Kräftan däremot vill ha känslomässigt djup. Detta är just problemet med kvadraturer - de vill ha samma position men har olika mål. Ta en typisk solkvadratur - en Skytt och en Fisk är båda flexibla och intresserade av andra människor. Men Skytten är en energibomb medan Fisken är en känslomänniska. Skytten tycker att Fisken är en mes som tar åt sig av andras problem; Fisken tycker att Skytten är en hänsynslös gåpåare. Samma grundidé - olika metoder.

Så era Venuspositioner passar inte ihop, nej. Det finns dock andra faktorer som säger mer.

1) Ni har många band mellan er, d v s aspekter mellan dina planeter och hans. Det gör det svårare att släppa taget eftersom det betyder att ni påverkade varandra hemskt mycket när ni var ett par. Värst är troligen det faktum att hans Sol i Jungfrun binder samman din Måne i Väduren med din Merkurius i Vattumannen med hjälp av två 150’-vinklar, en "tom" aspekt som kallas quincunx och som fungerar mer genom sin brist på styrka än något annat. Det finns ingen likhet mellan hans Sol och dessa punkter hos dig (känslor och intellekt) och ändå påverkar de varandra.

2) Ni har båda Jupiter i Vågen och har därför extra lätt att leva samman med någon som har Solen i Vågen eller i alla fall i eld eller luft. Det är en sådan som behövs för att ge det utrymme för utveckling som ni förtjänar. Och ni har ju era solar i jord och vatten.

3) Han har Månen tillsammans med Rahu precis som du, fast i Fiskarna. Det betyder att ni har samma syfte med era nuvarande liv. Men när man tittar på Ketu (som avslöjar vad man bär med sig från tidigare liv just den här gången) influeras den punkten av väldigt olika saker - vilket betyder att ni har helt olika skäl till det nuvarande syftet, ni har tidigare gjort helt olika saker som lett er hit. Så likheten är mycket mindre än ni sannolikt först trodde.

4) Väldigt viktigt är också att den enas Måne passar med den andras Sol. Särskilt hennes Måne och hans Sol. Din Måne i Väduren passar illa med hans Sol i Jungfrun, men Månen är på gränsen till Fiskarna och "dras" ditåt av en trigon med hans Venus i Kräftan. Med honom får du m a o en mer "fiskig" Måne - och den passar med hans Sol men det är inte din sanna natur. Tryggheten med honom är en illusion; och det är bara en illusion att du ger honom självförtroende. Du behöver någon som är mer driven - din Måne passar bäst med Vädur, Våg, Skytt eller Lejon. Hans Måne i Fiskarna passar din Sol, men det är alltså inte lika viktigt (det ger dock honom trygghet och det får dig att känna att han vill ha dig som du är, ja d v s han vill ha dina Fisksidor i varje fall).

5) Era Soltecken passar ihop - Jungfru och Fisk. Och era Merkuriuspositioner också - Våg och Vattuman. Det är lätt att hitta intressen och tycken som stämmer. Och ni har nästan samma humor. Men era Måntecken matchar något sämre - Fisk och Vädur - så det kräver erfarenhet och ansträngning för att ni skall förstå varandras känslomässiga behov.

6) En annan viktig sak är hans Mars och hennes Venus (ibland även tvärtom). Och där passar ni ihop, Skytt och Vädur - massor av gnista och ett levande erotiskt samspel. Det gör ju inte förhållandet lättare att komma över.

7) Sist men inte minst - yttre likheter lockar. Ni har båda Ascendenten i Skytten. Andra tyckte att ni passade ihop. Ni uppför er likartat. Och Mars är hans ledstjärna, medan din ledstjärna är Neptunus men den är i konjunktion med just Mars - så ni strävar starkt efter samma saker, eller det kan i alla fall se ut så först. Du har dock mer komplexa och mer svåruppnådda mål än han. Men ni har båda en tendens att vara missnöjda över att det inte händer mer i livet än det gör - en inställning som rimligen antingen måste leda till ett mer aktivt gemensamt liv eller till att relationen går sönder.

Hoppas detta rätade ut en del frågetecken

70 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page