top of page
  • Skribentens bildTor

Arvgods

Hur kommer jag få ärva gården?

”RH”

Du får den med tålamod och en bra framtidsplan

Svar: Först och främst ligger det inte helt i din kontroll. Det har delvis att göra med andras beslut och viljor för framtiden (särskilt en person som ser sig som klok men oftare är väldigt snar till att skapa sig en uppfattning och vägra lämna den).

Men det som är viktigast just nu är att det blir en bra bouppteckning för det finns sidor som vid en snabb överblick lätt underskattas och det gör att det kan bli både dyrare och jobbigare att få allt på plats. Ställ frågor först och när du har en bra bild – gör upp en bra plan.

Korten varnar för att fastna i traditioner och invanda hjulspår – att ”fortsätta som förr” är en återvändsgränd, nytänkande eller en ny inriktning leder till framgång och framförallt ett liv i harmoni och trygghet.

Din plan är också ett bra argument för att få tillgång till gården som du önskar eftersom den ger dig tydlighet och gör att både motvals släktingar och banken ser ditt övertagande som den bästa idén och kommer ge dig stör istället för mothugg.

Ha lite tålamod – som korten sa tidigare – vet vad du ger dig in på, bygg en plan och undvik minor så kommer det gå bra. Dock kommer de sista pappren inte bli klara förrän tidigast till sensommaren och troligen inte förrän en bit in på nästa år.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page