top of page

Är min oro befogad?

Hej Jag har ett problem som jag gärna vill ha hjälp med att hantera. Min barn har nyligen skiljt sig och i samband med skilsmässan har det framkommit saker som gör att jag känner oro för mina barnbarn. Är min oro befogad eller kommer det att gå bra för dem?

Annisan


Din oro kommer hjälpa så länge de dina känner att dekan lita på att du finns där och respekterar dem.

Svar: Skilsmässor drar fram problem men skapar sällan nya (utom praktiskt naturligtvis). Hade du inga farhågor alls innan behöver du inte ha dem nu heller. Har du fortfarande farhågor – prata med ditt barn och finns där för dina barnbarn. Just nu behövs du mer än någonsin för dem. Finns du där och låter du dem veta att du alltid finns på deras sida kommer de anförtro sig åt dig och räkna med ditt stöd om det behövs.

Just nu är den som du behöver lyssna på ditt barn och ge hen utrymme att i egna ord beskriva vad hen känner och vad hen oroar sig för. Om det du hör är något du skulle reagerat på om det gällde andra är reaktion rätt även i detta fallet.

Oro är ofta inte ett tecken på att något är fel utan oftare på att man bryr sig och vill och behöver vara nära och delaktig. Din uppmärksamhet och närvaro hjälper men var ett stöd i första hand – ska ditt barn och dina barnbarn komma stärkta ur detta behöver de känna att de aktivt kan styra och kontrollera sina liv. Du hjälper dem göra den resan lättare då de vet att du finns där för dem om och när det behövs.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page