top of page
  • Skribentens bildTor

Är jag på rätt spår?

Känslan är att jag vill gå vidare i livet, både vad gäller förhållande och karriär. Är det rätt eller är jag på helt fel spår? Ett inre kaos gör det lite svårt just nu för mig att samla mig och känna efter genom att använda min intuition. Hoppas på er hjälp. Tusen tack på förhand! ❤

Pia


Det finns en väg framåt och du tänker rätt för att hitta den

Svar: Dina frågeställningar är rimliga och som det ser ut för dig just nu är det också ingen överraskning att det är svårt att hitta rätt.

Låt oss börja med att konstatera att relation och karriär är inne i olika faser med eftersom de händer samtidigt kletar de ihop sig och gör att svaret på det ena ofta motverkar vad du vill med det andra och det gör att det blir svårt att hitta rätt väg framåt.

Det går att hitta en bra väg men det kräver lite olika tänk beroende på om det gäller jobb eller kärlek.

Låt oss börja med jobb och karriär:

Karriärstankarna har egentligen sitt ursprung i vad du vill göra med livet i övrigt. Kontroll avb din tid, möjlighet att kombinera karriär och livet i övrigt samt att hitta det som lyfter både på jobbet men kanske mer ger allt runt om kring en skjuts också. Det är definitivt läge att göra en förändring. Kanske inte ett rent brott med det du gör nu men i alla fall en rejäl riktningsändring. Det har blivit extra aktuellt under året som gått när nedstängningar och annat visat på hur resten av livet kan få mer utrymme av en förändring.

2022 är ett superbra år att genomföra jobbförändringar under och då särskilt under februari till april. Värt att satsa på är allt som har att göra med att hjälpa andra människor och som ger större flexibilitet. Det är inte i första hand mer utbildning du behöver utan arbeten som antingen ger högre lön eller bättre möjlighet at styra var och när du arbetar. Distansarbete eller arbete på annan ort som i sig ger en nystart eller sker delvis på distans är bra vägar att går.

Var beredd på att du inte riktigt kommer känna att du är ”hemma” i nya arbeten och nya livssituationer förrän 2023 så det är en process med att först hitta och sedan bygga ro i den nya situationen så ha tålamod och tro inte att du valt fel direkt, småproblem kommer lösa sig med tiden.


Kärleken är lite av ett annat kapitel eftersom det delvis är en effekt av att resten känns instängt och då skaver det mer i förhållandet också, särskilt eftersom du inte känner den närvaro och det stöd från din partner som du behöver och räknar med. Det skapar också en vilja att börja om och känna allt det där som du en gång gjorde igen och ha en partner som finns där och delar livet med dig och som behöver dig lika mycket.

Med det som bakgrund finns det en möjlighet att förhållandet går att rädda men det kräver att ni kan prata om vad du behöver och vad din partner behöver (mest vad gäller livet i övrigt och jobb) och kan ni hitta gemensamma mål där så kan en gemensam förändring ge er en nystart. Då pratar vi om spännande projekt tillsammans som att flytta, att börja göra gemensamma saker och se fram mot samma förändringar tillsammans.

Hittar ni det kommer ni inte bara hitta tillbaka till det ni haft utan också få mer.

Å andra sidan – är din partner nöjd eller vill i en annan riktning än du är det viktigt att du gör klart hur allvarligt detta är för dig. Då får din partner en chans att finnas där för dig vilket inte är riktigt lika bra men ”räddningsbart”. Skulle det i stället vara så att hen är helt nöjd med det liv ni/hen har nu så kommer förhållandet fortsätta fungerar på din bekostnad snarare än som gemensamt projekt och då kommer antingen du eller förhållandet att krympa och lida.

Om så är fallet kommer det komma till sitt slut men börja med förändringen i övrigt – hur din partner tar det kommer göra att förhållandets framtid vägleds av det och kommer hitta en lösning när allt annat börjar bli lättare att se och du känna dig tryggare i tillvaron och med dig själv.

Lycka till.

91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page