top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Nyamko Sabuni

Samma järnspett i nyskräddad förpackning

 

 

Nyamko Sabuni är en levande ryggrad och hennes största styrka är att hon får andra att dras med av hennes övertygelse och hennes obändighet.

Nyamko är ingen förnyare i traditionell mening. Hon kommer inte utveckla nya liberala idéer men hon kommer att definiera vilka idéer som är viktigast och vilka som partiet ska prioritera. Där andra partier tar fram nya idéprogram kommer liberalerna att renodla idéer de redan har och sedan låta de idéerna forma politiken.

Det blir intressant att se vad Nyamko kommer för med sig in på scenen, ett är dock säkert Jonas Sjöstedt är inte längre den ende övertygade ideologen i rummet. Det bådar för mycket intressanta idéutbyten och möjligen på sikt ett klimat där man börjar prata mer om varför än om vad.

När det kommer till att lyfta partiet har Nyamko Sabuni ett tufft jobb, ska partiet växa så behöver budskapet tilltala andra än de redan frälsta men trots att hennes stil skriker ”högerröster” är det i första hand S och C kvinnor som är trötta på mycket snack och lite verkstad som ser en ”gamechanger” i Nyamko som har om inte medkänsla så definitivt ett stark rättspatos.

 

Styrka: Tydlig rak och gedigen. Inte en stor talare men inte någon som låter sig luras ur kurs. Hon utsöndrar trovärdighet som påverkar alla vare sig man köper hennes budskap eller inte.

Svaghet: Steget från trovärdig till uppskattad är långt. Kommer aldrig att bli folklig oavsett hur många midsommarstänger hon dansar runt eller Allsång på Skansen scener hon beträder.

Pålitlighetsfaktor: Löjligt hög. På samma sätt som man kunde lita på att Björklund sa saker skolbarn hatade kan man lita på att Sabuni säger saker som ger opinionskänsliga medarbetare utslag.

Kortsiktig inflytande på politiken: För in Liberalerna i debatten och räddar partiet från dödsryckningarna det är i nu. Vässar partiet och argumenten snarare än förnyar dem.

Långsiktigt inflytande på politiken: Nej. Det krävs mer än en rakryggad fighter för att vända den här skutan. Undviker dock lätt att bli ett Liberalt stolpskott i stil med Ola Ullsten eller Maria Leissner

 

Hur vinner man lättast mot Nyamko: Gör henne arg! Ifrågasätt hennes kunskaper, kom med felaktiga siffror och avfärda hennes rättelser, var rolig, var folklig, missförstå det hon säger med flit, rätta hennes svenska. Undvik för allt i världen att prata ideologi, innehåll eller fakta för då krossar hon dig. Undvik också att falla på eget grepp och gå över gränsen, framstår du som ”gubbig” är du också rökt.

Sannolikaste skandal: Ärlighets-chock är den stora skandalskaparen. Kan bli pressad att överförklara samband och en del saker låter gräsliga när de sägs rak utan de vanliga dämpande omskrivningarna.

Guilty pleasure: Kläder, mode, konst och stil

Vårt översiktshoroskop

 Vi ställer många olika typer av horoskop. Vårt översiktshoroskop ger en snabb och lite tillspetsad bild av en person tillsammans med en kortfattad översikt av det kommande året. Eftersom det är så översiktligt är det också en perfekt form för kändishoroskop och det är ett sånt horoskop du just läst.

Du kan naturligtvis beställa ett för dig själv eller någon du är nyfiken på i vår shop.

bottom of page