top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Jonas Sjöstedt

En lyhörd enmansshow

 

Vissa partier drar till sig ledare som är större än kollektivet och Vänsterpartiet är väldigt ofta det partiet. Där andra söker samordnare eller ledare valde vänstern någon som förkroppsligar partiets själ och ideal.

För i Jonas finns kamp och motsättningar, strid mot orättvisor och höga ideal. En del politiker får lära sig att prata med inlevelse och passion – Jonas har fått lära sig låta bli att göra det för mycket. På gott och ont är det passion och vision för hela slanten och det mest träffsäkra sättet att summera politikern Jonas Sjöstedt är att citera ”Internationalen” – ord för ord.

De som säger att Vänsterpartiet ”inte gjort upp med sitt förflutna” har fel, men också lite, lite rätt för det som fortfarande gör Jonas till en framtidsman i sitt parti är hans benhårda tro på att kollektivet är överordnat individen och att allmännytta slår egennytta. Det är också det som gör att en stor Jonas passar i ett litet Vänsterparti.

 

Styrka: Kan allt, vet allt och gör allt. Som partiledare, sommarsnickare, familjefar, nobelfestdeltagare eller världsomseglare – det finns ingen situation där Jonas inte skulle passa in.

Svaghet: Här och Nu! Med så mycket på sina axlar och så många roller han kan, vill och faktiskt uppfyller skapas lätt en brist på fokus. Kan verka disträ och fjärran i tanken.

Pålitlighetsfaktor: Nja. Faller lätt i prioriteringsfällan. När allt är viktigt är något viktigast och ofta dumpas det mindre viktiga för det viktigaste. Funkar internt – funkar inte så bra i övrigt.

Kortsiktig inflytande på politiken: Ger vänstern en ny ideologisk vår som gjort Vänsterpartiet, fram till Ebba Busch Thor, till det enda svenska idédrivna partiet.

Långsiktigt inflytande på politiken: Att vara den store ideologen när man är den enda ideologen är lätt. Andra har gjort samma sak mer, större och bättre och Jonas bleknar i jämförelse.

 

Hur vinner man lättast mot Jonas: Prata individ! Får han måla en ostörd bild om allas lika värde och rätt och hur den världen ska se ut vinner han. Får du det att handla om enstaka individer blir det tyngre eftersom stora idéer alltid kostar för den enskildes egenintresse vilket då blir tydligt.

Sannolikaste skandal: Ärlighet i samband med memoarbok. Starka ideal och visioner ger starka åsikter och en öppen och ärlig memoar vore politisk dynamit.

Guilty pleasure: Goooooodis!!!!

Vårt översiktshoroskop

 Vi ställer många olika typer av horoskop. Vårt översiktshoroskop ger en snabb och lite tillspetsad bild av en person tillsammans med en kortfattad översikt av det kommande året. Eftersom det är så översiktligt är det också en perfekt form för kändishoroskop och det är ett sånt horoskop du just läst.

Du kan naturligtvis beställa ett för dig själv eller någon du är nyfiken på i vår shop.

bottom of page