top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli cirkel.png

Charlotte har på många sätt ett  ganska "vanligt" horoskop för någon född i slutet av 60- till mitten av 70-talet med det typiska "pärlbandet" som skapas när Uranus, Neptunus och Pluto är spridda i två eller tre på varandra följande tecken. Det gör att nästan alla som är födda på hösten (augusti till december ungefär) under de åren får väldigt drivna och mångfacetterade horoskop. Det är en av orsakerna att 80-talet aldrig dör. De människor som växte upp då färgade "sitt" årtionde och blev definierade av det under resten av sina karriärer.

I Charlottes fall betyder det En benhård övertygelse om att hårt arbete leder till framgång - inte bara för henne själv utan också för det team hon arbetar med för tillfället (Hennes konjunktion mellan Solen och Mars i Vågen borgar för det). Hon har också en ännu starkare konjunktion mellan Venus och Pluto (också i Vågen) vilket ger henne övertygelsen att kreativitet och konst kan förändra världen. Hon står inte på scenen bara för att det är hennes karriär utan också för att hon genuint tror att stora gemensamma upplevelser förändrar människor och får dem att växa.

Samtidigt finns det en ytterst privat sida av Charlotte som hon inte gärna delar med sig av alls och det är "hemma-Charlotte". Som mamma och familjemänniska har hon helt andra och lika viktiga planer som "karriärs-Charlotte"

  

Solen befann sig i Vågen när du föddes. Det gör att Vågen är ditt Soltecken, det tecken som utgör basen för den du är. De andra planeterna och deras inbördes relationer bidrar sedan med detaljer och nyanser, men i grunden är Solen den allra viktigaste punkten i horoskopet. Den utgör själva kärnan i din personlighet.

Som Våg är du diplomatisk, språkbegåvad, sällskaplig, pratsam och en kompromissernas mästare. Du är välvillig, men du har också ett obändigt sinne för rättvisa, lagar och regler. Detta är logikens tecken. Med dig kan man alltid resonera. Dock tillhör du ett kardinalt tecken och det är ingalunda lätt att få dig att medge ett fel. Det krävs logisk bevisning. Inte helt oväntat är många Vågar intresserade av juridik, och du som är Våg läser troligen gärna deckare.

 

Vågen jämför och väger. Snabba beslut är inte din melodi, utan processen tar tid - men så blir besluten väl genomtänkta också. Eftersom Vågen går igenom samma mödosamma process även i små frågor kan tecknet ibland uppfattas som veligt och obeslutsamt.

Du söker alltid efter balans, harmoni och som sagt också rättvisa. Du är inte alls petig med småsaker, men du står inte ut med upprepade orättvisor eller med förtryck och även om du avskyr konflikter är du aldrig rädd att säga vad du menar om du måste. Du har väldigt klara åsikter, rentav en aning svartvita kanske. Du är mycket intelligent och tycker om att lära dig saker. Du hämtar snabbt in nya kunskaper, särskilt teoretiska.

Vågen är också mycket språkbegåvad och har framför allt en talang för språklig analys - många Vågar blir översättare eller tolkar. Det är dessutom yrken som mycket väl passar med Vågens hjälpsamma läggning. Du tycker om att räcka ut en hjälpande hand, och du gör det mycket osjälviskt. Det händer därför att folk tar din hjälpsamhet lite för given.

Vågens tecken styrs av Venus som därmed också får en stark betydelse i ditt horoskop. Venus står för kärlek, kreativitet, skönhet och godhet. Alla dessa saker finner man hos dig som är Våg. Tecknet är känt för sin öppenhet, och kärlek och tvåsamhet är en grundläggande strävan för Vågen. En välvilja gentemot allt levande kännetecknar också Vågen - som visserligen är principfast men som också hellre förlåter än fördömer.

   Du är mycket lätt att tycka om och lätt att komma överens med. Du har helt enkelt en mycket trevlig och charmfull personlighet. Av alla Zodiakens tecken är Vågen det som är lättast att leva tillsammans med.

                     

Du är en mycket intellektuell människa, en vacker kombination av kreativitet och logik. Ditt varma hjärta kombinerat med din intelligens och din förmåga att klä saker i ord gör att du kan göra stor nytta som psykolog, psykoanalytiker, författare, sociolog eller socionom.

 

En av Vågens svagare sidor är den starka viljan att vara andra till lags, särskilt då de som står Vågen allra närmast. Ibland går vänligheten och kompromissviljan så långt att den egna identiteten helt går förlorad.  

Ditt tecken kan delas in i tre delar – dekader - som var och en har sina unika särdrag:

 

Du är född den 7:e och det gör dig till en fast Våg. För dig är rättvisa inte bara en individuell fråga utan något som rör hela samhället. Jämlikhet är också mycket viktigt för dig. Ditt sinne för skönhet och konst har ett originellt drag och du är öppen för nya intryck. Du är också intresserad av nya former av kommunikation, som t ex via Internet. Du är mycket intelligent och du har en framträdande romantiskt drag.

 

Några kända Vågar och deras födelsedagar:

Bruce Springsteen 23/9, Jim Henson 24/9, Will Smith 25/9, T S Eliot 26/9, Meat Loaf 27/9, Brigitte Bardot 28/9, Anita Ekberg 29/9, Elie Wiesel 30/9, Julie Andrews 1/10, Mahatma Gandhi 2/10, Neve Campbell 3/10, Anne Rice 4/10, Kate Winslet 5/10, Britt Ekland 6/10, Oliver North 7/10, Matt Damon 8/10, John Lennon 9/10, Giuseppe Verdi 10/10, Elmore Leonard Jr. 11/10, Luciano Pavarotti 12/10, Paul Simon 13/10, Roger Moore 14/10, Friedrich Nietzsche 15/10, Oscar Wilde 16/10, Rita Hayworth 17/10, Jean-Claude van Damme 18/10, Evander Holyfield 19/10, Snoop Doggy Dogg 20/10, Alfred Nobel 21/10, Jeff Goldblum 22/10, Thomas DiLeva 23/10.

 

 

Månen är den himlakropp som ligger närmast jorden och därför har den också den mest synliga och direkta inverkan på oss av alla planeter. Egentligen är Månen ingen planet men i astrologin kallas den för enkelhets skull det ändå.  Månen styr ditt undermedvetna och ditt känsloutspel men inte dina känslor i sig. Om du är explosiv eller återhållen, direkt eller undfallande så är det Månens plats i ditt horoskop som skvallrar om det. Vad det sedan är du egentligen känner styrs dock av andra planeter.

Månen är också sensualismens egen planet och styr din fysiska lust. När du tänder och vad du tänder på beror på Månen och det gör också din fruktsamhet och din livsrytm. På samma sätt som tidvattnet beror på Månen så följer temperamentet och kvinnors mensrytm dess vandring över himlen och det gör att man med dess hjälp kan få en vink om när det är lättast att bli med barn.

Avslutningsvis skvallrar Månen också om dina känslomässiga behov, vad som får dig att känna dig uppskattad och behövd och vad som får dig att må bra med dig själv.

 

Månen har du i Kräftan och det ger dig starka känslor som tar sig stora uttryck. När det händer saker som du reagerar på låter du dina känslor synas. Du är väldigt intuitiv och ”känner på dig” saker, både om andras känslor och om faktiska händelser. I sorg som i glädje blir din upplevelse väldigt intensiv och dåliga nyheter gör dig lätt pessimist. Den pessimismen kan sedan smitta av sig på annat och ibland gräver du ner dig för mycket i bekymmer alldeles i onödan.

Kräftan är Månens eget tecken och det gör att andra upplever dig som konstnärlig, djup och spännande. Du lyssnar till ditt hjärta och har ett känslomässigt behov av närhet, familj och ett tryggt hem. Du tänder på det sensuella och mjuka hos andra och dras till ”konstnärssjälar”.

 

När du föddes var Månen i en av sina fyra faser. Den var antingen ny, växande, full eller krympande och vilken fas du är född i påverkar hur dina relationer till din omgivning.

 

 • När du föddes var Månen krympande: Du tar initiativet men vill att andra ska fullfölja.

 

 

Merkurius är den planet som styr hur ditt intellekt och språk tar sig uttryck. Allt som handlar om kommunikation med andra hör också hit liksom alla intellektuella tankar och idéer. Planeten har namn efter den Romerska guden Merkurius som var gudarnas budbärare och känd just för sin snabbhet, sitt sinne för affärer (han är även köpmännens och tjuvarnas gud) och sitt sinne för humor.

Så allt det här styrs också av Merkurius position i horoskopet men framför allt avslöjar den hur du kommunicerar med andra människor - vilka umgängesformer du trivs med, vad som roar dig och vilka människor som du trivs med. När det kommer till humor så visar det vad du tycker är roligt och vad som får dig att skratta. Merkurius visar inte någonstans om du är smart eller korkad men däremot  hur din intelligens tar sig uttryck. Om du är eftertänksam eller spontan, utåtriktad eller privat. Merkurius visar också om du har lätt att lära dig främmande språk eller inte.

 

Med Merkurius i Skorpionen har du en ganska svart humor och en smak för practical jokes och andra handgripliga och drastiska skämt, inte minst om förbjudna ämnen. Du tycker om filmer och böcker där huvudpersonen är speciell och vågar sticka av från mängden. Filmer och böcker där hjälten står i centrum för sina handlingars skull, som ”Runaway Bride” t ex. Du säger ofta originella saker och är aldrig tråkig eller förutsägbar utan att vara pladdrig. De gånger du inte har något intressant att säga är du helt enkelt tyst. Du kan också vara diskret när det behövs och du är bra på att hålla förtroenden och hemligheter - när du själv vill. Dessutom är du bra på att rädda andra ut pinsamma situationer.

Din intelligens tar sig snarare kreativa än kyligt logiska uttryck men trots det har du lättare för att lära dig naturvetenskap och praktiska saker än språk. Det stör dig dock inte när du är i främmande länder för du har lätt för att kommunicera på andra sätt. Kroppsspråk, gester och en god observationsförmåga tar dig genom nästan alla situationer.

 

 

Merkurius avslöjar vilka människor du trivs med i alla situationer där det inte är känslorna som styr, som t ex i yrkeslivet och dessutom skvallrar den om hur du gör affärer:

 

Du gillar att umgås och samarbeta med de som har Merkurius i Kräftan, Vågen, Skorpionen, Skytten eller Fiskarna. Du har ett visst sinne för affärer och skulle förmodligen klara dig bra som t ex mäklare även om affärer knappast är ett fritidsnöje för dig. Du är bra på att placera dina pengar men har en dragning åt det djärva. Du tänker stort och litar på din egen förmåga att förutse förändringar.

 

Venus är kärlekens planet. Vem som fångar ditt intresse, vem du faller och slutligen fastnar för styrs av Venus. Om det sedan håller beror på andra planeter för Venus skvallrar om hjärtats val – inte om vänskap, delade intressen eller praktiska bestyr. Planeten Venus hämtar sina drag av den romerska kärleksgudinnan Venus – som grekerna kallade Afrodite – och planetens har sina attribut efter henne. Det gör att  Venus inte bara styr ditt kärleksliv utan också konstnärskap, fruktsamhet och hövlighet.

Hur du förhåller dig till konstnärligt skapande, om du har öga för konst eller faller för funktionella saker hör Venus till. Det gör också dina etiska val och vad som skänker dig harmoni och lugn.

Venus har också stor betydelse för din kreativitet. Vad som får dig inspirerad och hur dina tankebanor går styrs också av Venus.

Men trots allt så är det kärleken som är Venus starkaste och viktigaste sida. Den visar hur du vill bli älskad och hur dina ömhetsbehov tar sig uttryck. Alla dina relationer påverkas av din Venus, särskilt tidigt i ett förhållande och när du är förälskad är Venus den viktigaste punkten.

 

Du har Venus i Vågen. Här är Venus starkare än någon annan stans, och du letar mycket riktigt efter någon att smälta samman med, ingenting annat än yttersta partnerskap duger. Innan du når dit är du dock förtjust i kärleken som sådan, och du är förmodligen ganska flirtig. Ibland är det dock bara så att du är charmig och andra missförstår och tror att du menar något med det. Ständigt inspirerad av Venus är du nämligen ytterst charmfull. Att du alltid längtar efter kärlek kan också göra att du är en smula lättfångad, din längtan kan driva dig in i många flirtar och korta förhållanden – något du vanligen ångrar efteråt. När du väl hittar rätt partner är det någon du vill åldras tillsammans med. För dig är det också viktigt med intellektuell gemenskap, det är mycket viktigare för dig än erotik. Finns det en intellektuell närhet finns det också en gnista av passion.

Du blir lätt hejdlöst förälskad i den som också har Venus i Vågen men de som har Venus i Lejonet eller Skytten lockar också.

Dina kreativa sidor märks det mest i språkliga sammanhang, många författare har Venus i Vågen. Du kan använda språket på många fyndiga sätt, du har lätt för ordvitsar och rim och du har en naturlig känsla för rytm och nyanser i språket. Du har också ett säkert sinne för konst, kan du inte själv teckna eller måla är du i alla fall bra på att känna igen talang hos andra. Troligen har du också musiköra, Venus gör att du känner igen det genuint vackra.

Din kreativa process är en smula komplicerad. När du själv skall skapa måste du vara fokuserad och ostörd – du bryr dig för mycket om andra och blir lätt distraherad. Det är först när du kan sätta dig och ditt skapande i centrum som det blir helt rätt.

 

 

 

Mars har lånat sin betydelse och sitt namn av den romerska krigsguden med samma namn. Mars står därför just för styrka, energi och, i viss mån, ambition. Dessutom visar Mars placering i horoskopet hur din vrede tar sig uttryck och hur du löser konflikter du hamnar i. Det är Mars som visar hur du grälar, och vad som får dig att börja göra det. Det är Mars som visar om du är förlåtande eller långsint. Det är Mars som visar om du springer huvudstupa in i saker eller om du är mer eftertänksam och försiktig. Slutligen är det Mars som visar om det är viktigt för dig att vinna, och på vilket sätt.

Förutom energi och aggression styr Mars också mer än någon annan över din kropp och din fysiska hälsa. Dina styrkor och svagheter och din aptit hänger mycket på Mars och om du ignorerar din Marskraft eller undertrycker den blir risken för stress och fysisk ohälsa stor.

 

Du har Mars i Vågen och det gör dig väldigt balanserad och precis i åsikter och i de uttryck de tar sig. Du blir sällan arg och när du ger uttryck för din vrede blir det oftare i ord än i direkt handling. Våld och andra mer spektakulära utbrott sparar du tills alla andra vägar är prövade. Du tycker också väldigt illa om konflikter, framför allt de som inte leder till en lösning, och kanske är det därför som du är en så bra medlare. Du letar hellre kompromisser än fastnar i meningslösa gräl. När du blir stressad blir ditt liv ofta väldigt snabbt onödigt komplicerat, ibland har du helt enkelt lite svårt att hävda dig trots att du är en rätt driven person. Du är också bättre på att prata ut och bolla idéer med andra än att själv hitta konkreta lösningar. Baksidan är att du inte sällan blir besviken på dig själv och på de uppdämda känslor som kompromisserna och överenskommelserna lämnar dig med och du skulle vilja drämma näven i bordet betydligt oftare än du gör.

Dina åsikter är väldigt klara och uttalade, det är när det kommer till handling och till att ställa krav som du inte alltid orkar ända in i mål.

Fysiskt har du främst problem med matsmältningen, särskilt nedre delen av den. Även njurarna är känsliga och vid stress eller dålig kost är det lätt hänt att du får urinvägsinfektioner. Undvik sötsaker och framför allt, ät inte godis för att öka på orken när du egentligen är trött och stressad.

Sport och motion behöver ju alla. För din del fungerar lagsport bäst, eller i alla fall aktiviteter tillsammans med vänner. Annars är det nämligen lätt hänt att du inte kommer dig för, eftersom du har så många järn i elden.

 

 

Jupiter är framgångens och turens planet och det är mycket riktigt guden Jupiter – den främste av romarnas gudar – som har gett sitt namn och sina egenskaper till planeten. Jupiters position i ditt horoskop avslöjar vilka av dina egenskaper det lönar sig bäst för dig att utveckla och det i termer av krass lönsamhet. Jupiter talar inte det minsta om självutveckling eller själsligt välmående. Här är det framgång, respekt och pengar på banken som avses och ingenting annat.

Baksidan är att Jupiter kräver expansion och utveckling. Du kan välja att utveckla de sidor hos dig som styrs av din Jupiterplacering och söka självförverkligande och framgång eller så kan du låta bli och välja ett lugnare och tryggare liv. Väljer du att utveckla dina Jupiterdrag krävs det att du offrar allt annat för att nå framgången och är du inte villig att offra det bör du göra något helt annat. Jupiter ger aldrig några fördelar till den som inte anstränger sig för att flytta sina gränser. Det är därför ingen idé att satsa lite halvdant på att odla de krafter som Jupiter ger.

Jupiter visar också hur du fungerar som chef och hur du ser på dig själva i jämförelse med resten av samhället. Vilken roll du finner det naturligt att ha helt enkelt.

 

Du har Jupiter i Fiskarna och det gör att det andliga går före det materiella för dig. I alla fall när det gäller självutveckling. Det är genom dina relationer, dina familjeband och kanske också genom din religiositet som du främst utvecklas som människa. För att din karriär skall kunna ge dig maximal utveckling måste den dra åt den andliga eller kreativa, gör den inte det kommer Jupiter att synas mer privat för dig än på jobbet.

Du är en sökare, det handlar mycket om meningen med livet och om andra högre sanningar och inte särskilt mycket om rent praktisk bekräftelse i form av ägodelar eller makt.

Du lär dig lättast saker om du först lyckas förstå din egen roll i samband med dem. T ex tar du lätt in kunskaper som dina förfäder haft före dig men du har svårt att lära in nya saker om du inte vet exakt vad du skall ha dem till. Du behöver rötter och en känslomässig motivation för att lära dig effektivt.

Som chef är du vänlig och flexibel men faktiskt också driven om du har satt upp mål som betyder något för dig. Samtidigt som du nästan är en mamma mer än en chef ibland – så omtänksam är du – lyckas du få dina underlydande att arbeta hårt och lojalt mot dina mål. Du är dock väldigt öppen för deras känslor och åsikter.

Du ser inte dig själv som en kugge i samhällets maskineri, snarare som en medlem av den stora familj som samhället utgör.

 

 

Saturnus är åldermannen i horoskopet. Visdom, arv och förvaltning av både kunskaper och materiella tillgångar står Saturnus som bland gudarna mest förknippas med Kronos, tidens gud. Förr ansågs Saturnus därför också vara ödesplaneten som bringade otur och visade på kommande olyckor och tragiska nyheter. Nuförtiden ser vi det lite annorlunda då det snarare är så att planetens placering i horoskopet visar våra svaga sidor. Det som visserligen lönar sig att göra men som kräver ansträngning och tålamod för att bli bra och där det är lätt att tappa sugen på vägen. Saturnus visar dessutom vad vi själva väljer att ta ansvar för i våra liv och då är det klart att eventuella motgångar där känns tyngre än andra.

Saturnus står också för din syn på traditioner, ansvar, plikter och konventioner. Om du har lätt att ta till dig nyheter eller hellre litar på invanda mönster och saker, om du litar främst på dina erfarenheter eller tror på goda intentioner. Även din syn på åldrande styrs av Saturnus placering.

Du har Saturnus i Kräftan. Din självkritik riktar sig mest mot det känslomässiga, på den fronten tycker du inte att du riktigt duger. Du kan tycka att du varit alltför mjuk ena dagen och alltför driven nästa. Du jämför också dig själv väldigt mycket med diverse förebilder och avskräckande exempel. Troligen är det din mamma som utgör ditt rättesnöre i hur du borde uppföra dig.

Andra saker kommer ofta före och i många av livets skiften är det just dina plikter och ansvar som kommer i kläm, och dina vanor som rubbas. Saturnus kommer helt enkelt i sista hand väldigt ofta. Samma sak händer när du skall följa traditioner och konvenansregler, det blir inte alltid som du tänkt dig. Detta trots att du verkligen anstränger dig.

Du ser motgångar och misslyckanden som något ganska otrevligt. Du får lätt skuldkänslor och framför allt om du upplever att du inte varit tillräckligt duktig för dina föräldrar och då främst din mamma. Skuldkänslorna gör att det blir svårare för dig att lära av misstagen. Det finns också en liten risk att du flyttar över skulden på någon annan, t ex din partner.

 

Saturnus ger också en vink om hur ålderdomen kommer att utveckla sig. Med Saturnus i Kräftan är det tarmarna som kommer att ge upphov till ålderskrämpor i första hand. Tendensen är annars relativt god hälsa länge, men många småkrämpor och bekymmer.

 

 

 

Chiron är en väldigt ny punkt i horoskopet. Rent astronomiskt är det en asteroid som snurrar runt solen i en elliptisk bana med en omloppstid på drygt 52 år. Chiron representerar den planet som en gång för länge sedan fanns mellan Mars och Jupiter – där asteroidbältet finns nu – och i horoskopet styr Chiron över dina helande och omvårdande förmågor. Hur du tar hand om andra och hur du ser på andras behov av omsorg. Dessutom visar den hur stark din längtan efter högre kunskap är och hur den ser ut. Chiron ger ofta en vink om i vilket yrke vi kan tillföra mest till andra. I mytologin var Chiron en kentaur som var berömd för sin visdom och för sina kunskaper, inte minst i medicin och krigskonst. Han var lärare åt många av antikens hjältar, däribland Akilles, Jason och Herakles och är idag mest känd under namnets grekiska stavning Cheiron.

 

Du har Chiron i Väduren och det gör dig till en duktig, men väldigt krävande och driven, lärare. Som handledare är du noggrann med att din adept lär sig alla handgrepp men du har inget tålamod med dem som är långsamma eller glömska. Ser du inte framsteg så tar du i hårdare och det är fifty-fifty om de som lär av dig blir framstående eller bara hoppar av och gör något annat. Du är resultatinriktad och satsar alltid på mätbara mål, lyckas du få din adept att nå dit du vill höjer du ribban – misslyckas det tar du dig hellre en ny adept än försöker igen med den gamla.

 

När det kommer till helande och omvårdande så är inte det dina starkaste sidor i allmänhet. Du tror på att man bäst ser till sina egna problem själv men när det verkligen behövs är du en klippa. Allra främst för att du inte tappar huvudet inför andras lidande. Du tål att se skador och blod utan att stressas. Så länge problemet är uppenbart är du effektiv och det gör skador och sår till dina starkaste sidor när det kommer till helande och omvårdande.

 

Yrkesmässigt ger dig Chiron en talang för officersyrket och andra drivna yrken som kräver ledarskap och stadig hand. Du har också näsa för mediciner och gifter, blir du forskare är det troligen ditåt det drar.

 

            

 

Uranus är en av mytologins urkrafter och står för själva himlavalvet och är därför inte så personlig som de ”modernare” gudarna. I horoskopet motsvarar Uranus abstraktion och djup kunskap, allt det som hör insikter och intelligens till men som ligger bortom Merkurius snabba upplevelser och vardagsinfall faller under Uranus inflytande.

Uranus visar också på vilket sätt och hur mycket du är en nytänkare och vad du kan tänkas revoltera mot.

Du har Uranus i Vågen och det gör att du strävar efter harmoni och tror på högre principer. Du är egentligen inte mycket för att revoltera men ska du göra det är det emot orättvisa lagar, brist på jämlikhet, dålig fördelningspolitik eller undermålig utbildning. När du väl bestämt dig för att engagera dig gör du det med stort mod och med kraft.

                      Detta är något du delar med din Uranusgeneration (1969-1974).

Neptunus är havets gud. Inte heller han är särskilt personlig, i alla fall inte i astrologiska sammanhang. Mest står Neptunus för drömmar, visioner och fantasier. Det andliga är Neptunus område och då särskilt de andliga sidor hos som inte direkt rör gudstro utan är mer abstrakta.

Du har Neptunus i Skytten och det får dig att drömma om fjärran platser och främmande ting. Dina drömmar innehåller också ofta religiösa symboler och det är inte sällan som du får nya insikter av det du upplever i dina drömmar. Du har en inneboende längtan efter frihet och det gör att du arbetar för att stå på egna ben. Att vara självständig betyder mycket för dig, även rättvisa är ett viktigt begrepp.

Det är en längtan du delar med din Neptunusgeneration (1971-1984).

Pluto i mytologin är en dödsgud och styr därför över alla större förändringar och förvandlingar. Allt nytt som börjar där något gammalt tar slut är Plutos område och i horoskopet visar dess placering vad du vill förändra, och hur.

Med Pluto i Vågen är du ingen vän av tvära kast. Du föredrar när förändringar sker planerat och under harmoniska förhållanden. Bäst gillar du när något glider över till något annat under balanserade formar. Inför större förändringar tänker du inte bara på dig själv utan nästan mer på hur människorna i din omgivning kommer att påverkas.

Men även om du drar dig för att bryta upp så har du lätt för att anpassar dig till nya omständigheter. Du gillar inte att se saker stå still utan vill se en utveckling i allt du gör. Främst märks det i dina relationer som du gärna vill ändra på. Du kan också tänka dig nya familjebilder och annorlunda lösningar. Det gäller även samhället i stort där du gärna ser en hel del nytänkande.

Det gäller inte bara dig utan hela din Plutogeneration, (1972-1984)

Utvecklingshoroskop

 

Hur ditt liv utvecklas framöver beror på många olika faktorer. En del kommer sig av slumpens spel, annat beror på tillfälliga förändringar av humör och förutsättningar. Dessa kan du läsa om i års- månads- och veckohoroskop. Dessa förändringar talar om hur den närmaste tiden kommer att te sig på jobbet eller hur ditt kärleksliv ser ut under den närmaste tiden. Det är naturligtvis viktigt men ändå inte det som avgör hur ditt liv i stort kommer att utvecklas. När längtan efter familj sätter in, när din karriär tar fart på allvar eller när dina bästa år för att verkligen lära och utvecklas närmar sig.

För att ge svar på dessa frågor har vi tagit fram den utvecklingsöversikt som du just nu läser. Här är det de stora, personliga, vägvalen i livet står i centrum, inte de små förändringarna som kommer sig av de inre planeternas rörelser och inte heller samhällsförändringar som styrs av de allra yttersta planeterna. Det gör att vi här koncentrerar oss på de två planeter som styr dina långsiktiga livsval.

 • Jupiter som styr karriären, de materiella vägvalen och hur du ser på utvecklingen i dina förhållanden. Kort sagt hur du planerar ditt liv på sikt.

 • Saturnus som härskar över ditt intellekt och dina åsikter. Sinnets utveckling, ansvarstaganden och alla sorts sorgeprocesser står under Saturnus inflytande.

Båda dessa planeter har cykler som var och en för sig och tillsammans reglerar och påvisar hur ditt liv kommer att gestalta sig och när förändringarna, de stora vattendelarna, i ditt liv infaller.

Stora vägval tar lång tid. Steget från ungdom till vuxenliv är visserligen drastiskt men det går inte på en dag, samma gäller alla stora förändringar i livet, först kommer en förvarning, sedan en önskan och därefter en visshet och ett vägval. Därför är också själva förändringsprocessen lång. I Jupiters fall tar varje ny utvecklingsfas ungefär ett år att anpassa sig till, medan Saturnusfaserna kan vara upp till drygt två år.

Helheten är viktig. Ditt liv är inte bara en räcka händelser utan sammanhang utan en helhet där varje del beror på de tidigare och därför innehåller din utvecklingsöversikt också en genomgång av de tidigare faserna av ditt liv. Tonvikten ligger dock naturligtvis på framtiden och vad som kommer att hända. Översikten sträcker sig ungefär tjugo år framåt för att ge dig en bra bild av de överväganden som kommer på både kort och lång sikt.

 

Som du redan läst i ditt Personhoroskop så styr Jupiter din utveckling, framgång och tur. Utöver det så styr Jupiter också själva livscykeln – hur ditt liv utvecklas och när du går från en fas av livet till nästa. Det tar tolv år för Jupiter att fullborda ett varv genom Zodiakens alla tecken och komma tillbaka till den punkt där planeten befann sig i det ögonblick du föddes. Varje sådan passage kallas för en Jupiterretur och den returen markerar början på en ny fas av ditt liv med nya överväganden och nya förutsättningar.

 

Kunskapen om hur Jupiter delar upp livet i faser är mycket gammal och har fulländats i fjärran östern. Den kinesiska astrologin utgår t ex ifrån Jupiter istället för Solen och till stora delar är det den kinesiska visdomen som ligger till grund för den här utvecklingsöversikten.

 

 

Astrologiskt delas ditt liv in i följande faser:

 

 • Barndomen varar från det du föds till den första Jupiterreturen som infaller runt det att du fyller tolv år. Under den här perioden är du beroende av andra för att överleva. Här läggs grunden för din syn på omvärlden och ditt förtroende för andra människor. Från det att du är ungefär sex år handlar barndomen mer och mer om att förstå sociala mönster och att lära sig hantera människor och situationer utanför den egna familjen mer och mer på egen hand.

 

 • Ungdomen startar med den första Jupiterreturen och varar till den andra inträffar (från ungefär 12 till 24 års ålder). Den här perioden av ditt liv handlar om lärande och uppgörelser när du lägger grunden till det som ska bli ditt vuxna liv. Det är både teoretiska och sociala kunskaper som du lär dig. Din första förälskelse och din första egna resa sker nu. Det gör också din frigörelse från dina föräldrar och dina första egna val som vuxen. Du mognar och tar dina första ansvar.

 

 • Med den andra Jupiterreturen blir du en ung vuxen och det är du fram till den tredje (från c:a 24 till 36 års ålder). Som ung vuxen har du dina läroår i ditt arbete och du växer hela tiden, både fysiskt och mentalt. Det är här du lär dig använda det du lärt dig tidigare. Dessutom är det här familjeåren, avsedda för att skaffa och uppfostra barn under. Det är nu du har dina mest energifyllda år då du har tillräcklig erfarenhet för att fatta svåra beslut men också din ungdomliga flexibilitet i behåll.

 

 • Vuxenlivet börjar på allvar med den tredje Jupiterreturen (vid c:a 36 års ålder) och det är nu som ditt vuxna liv egentligen börjar. Småbarnsåren bör vara över och dina barn bli mindre beroende av dig vilket ger dig tid för dina egna visioner. Det är först nu som du på allvar är stark, erfaren och fri nog att forma din egen framtid. Under de här åren står du själv i centrum och det är nu du kan ta nya steg. Kanske genom nya studier, resor, nya arbeten eller genom ett eget företag.

 

 • Den fjärde Jupiterreturen markerar början på dina gyllene år (mellan du är ungefär 48 till dess att du fyller 60). Du har gjort alla livets stora erfarenheter och sitter på en enorm kunskap och livsvisdom. Det här är dina mest produktiva år och som chef, arbetsledare eller ärrad kollega är du ett föredöme för de yngre och grönare. Dessutom blir du en länk till dina barnbarn och kan bidra med erfarenhet, lugn och distans på samma sätt i familjen som på arbetet. De här åren är kronan av ditt yrkesliv.

 

 • Den femte Jupiterreturen fullbordar ditt livsverk (när du blir 60 år). Du står på toppen av ditt liv och har lärt dig allt som står att lära. Du har också bidragit med allt samhället har rätt att kräva av dig och kan skamlöst se på resten av ditt liv som helt och fullt ditt eget. Kineserna kallar de kommande åren för de himmelska åren. Det är kort sagt färdigkämpat och allt du gör härifrån ska vara för din egen skull och inte för andras. Alla följande faser är helt dina egna och kan ses som en bonus för det arbete du gjort under livets tidigare skeden.

 

 • Vid 72 års ålder infaller den sjätte Jupiterreturen och du når ålderdomen. Det är naturligtvis fortfarande himmelska år men lusten att utnyttja dem bara för egen del börjar avta. Nu uppnår du riktig visdom och, förhoppningsvis, själens frid. Du ägnar mycket tid åt traditioner, förmedlande av erfarenhet och åt att både inhämta och ge ut kunskap.

 

 • Ungefär när du når 84 års ålder infaller din sjunde Jupiterretur och härifrån och framåt handlar alla åldrar om det icke-materiella, om inre resor, själens frihet, längtan, tro och även förmedlande av kunskap. Du har nått den ålder då det är enkelt att ha roligt åt de yngre generationernas förmåga att göra om samma misstag som du och dina jämnåriga gjorde för länge sedan.

 

 

Att passera in i en ny livsfas är något positivt för varje fas för med sig nya idéer, nya ambitioner och nya utmaningar. Ibland står det dock saker i vägen för din utveckling och då kan det uppstå konflikter. Det kan vara någon som bromsar eller motarbetar dig eller bara praktiska omständigheter. Det finns också år då du själv tycker att det går för trögt och för långsamt. Båda dessa störningar brukar uppstå då Jupiter passerar punkter i Zodiaken som står i negativa förhållanden till din medfödda Jupiterposition. De punkterna kallas för kvadraturer och oppositioner och under de åren behöver du mycket utrymme, tid och möjlighet att förändra ditt liv på de sätt du vill. Det är dessa år du känner om du har ”kommit ur kurs”, främst med karriären men även i ditt privatliv.

Det finns också är då det mesta går som du vill, och du har turen med dig. De infaller fjärde året och åttonde året in på en ålder, och syns i horoskopet som Jupiters trigoner. Nackdelen med åren av tur är att även dåliga beslut får snabba och kraftiga följder. Därför skall man naturligtvis ta sina chanser, men det lönar sig också att tänka igenom besluten först.

 

 

Med Jupiter i Fiskarna ser de närmaste tio åren ut så här:

I december 2020 ändrar sig din sinnesstämning. Nu behöver du mycket eget utrymme. Du närmar dig nu en Jupiterretur och går därmed in i en ny livsfas. För att få bästa möjliga förutsättningar inför det nya som du står inför behöver du tid för dig själv, tid att tänka efter och välja mellan de olika vägar, tankar och idéer som dykt upp i ditt liv. Du tänker mycket på vidareutbildning eller kanske på att sadla om helt och hållet.

 

Året efter, i december 2021 når du en ny livsfas. Jupiter har nu återvänt till Fiskarnas tecken och efter en period av eftertänksamhet och obeslutsamhet får du en nytändning. Det är dags för nya steg, nya planer och, delvis, en ny mognad. Det öppnar sig nya möjligheter för dig och dina tidigare farhågor byts till optimism. År 2012 blir ett särskilt bra år då du kan göra stora framsteg.

 

I maj 2024 är Jupiter i en kvadratur med din medfödda Jupiterposition och det skapar turbulens kring ditt privatliv. Främst är det familjeband och personliga känslor som hamnar i fokus och det kan uppstå en konflikt mellan dig och din mamma. Under alla omständigheter kommer det att handla mycket om dina rötter. Det blir ett ansträngande år, privat så väl som i ditt yrkesliv, men det gör också att mycket ställs på sin spets. Efter det här året har du blivit av med en hel del gammalt skräp.

 

I juni 2025 når Jupiter Kräftan och hamnar därmed i trigon med din medfödda Jupiter. Det ger dig ett bra år där hobbies, sport och nöjen får en stor och framträdande roll i ditt liv. Fysiska aktiviteter av olika slag är väldigt gynnade och du har lätt att stärka din form och hälsa det här året. Ditt självförtroende växer och du har turen med dig i det mesta du tar dig för. Det här är ett mycket charmigt år för dig som ger dig både nya framgångar och goda minnen.

 

I juli 2027 börjar ett år av ifrågasättanden. Du har nått mittpunkten av den här livsfasen och därmed kommer också tvivlen på om du har valt rätt väg för dig själv. Det blir ett år då du summerar vad du lyckats med så här långt och du kommer också att byta prioriteringar i många frågor. Du kommer att titta mycket på ditt förhållande där du funderar om ni är på väg åt samma håll eller ej. Det kan vara ett år som medför uppbrott men lika gärna ett år som leder till en ny förståelse och en djupare kärlek.

 

Hösten 2029 började ett nytt trigonår och du drivs nu av nyfikenhet och dådkraft. Det här är ett år då du kommer att satsa på dig själv och verkligen fullfölja dina idéer. Att starta eller utveckla ett eget företag ligger helt rätt i tiden, likaså att söka nya arbeten med mera ansvar eller att ta ett chefsjobb. Alla egna projekt gynnas mycket och dessutom är det här ett år då långa resor ger dig god utdelning. Det gäller både arbetsresor och, kanske främst, privat resande. Du kommer att fatta många avgörande beslut.

 

I oktober 2030 börjar den här livsfasens sista kvadratur. Du ifrågasätter om du har nått de mål du strävat efter. Självrannsakan och jämförelser med hur andra människor med likartade livsvillkor har lyckats står i centrum. Framför allt gäller dina frågeställningar karriären, ägodelar och materiell, såväl som social, status. Du kan känna krav på dig från din far, eller rentav från dina förfäders verk och förhoppningar. Utvecklingen känns trög, du tycker att du blir motarbetad. Det blir ett slitsamt år men det hjälper dig fokusera om inför framtiden.

 

Saturnus är den yttersta av de planeter som går att se med blotta ögat. Därför är Saturnus en sedan generationer väldokumenterad och viktig punkt i horoskopet. Som den yttersta av de planeter som påverkar individen i första hand står Saturnus för de stora och svårförändrade värdena. Hit hör individens plats i samhället, arvet, tiden och domen. Kort sagt de stora värderingarna i livet, de inre konflikterna och det man lämnar vidare till barn, barnbarn och kommande generationer. De personliga aspekterna av planeten och vad de betyder för dig hittar du i ditt Personhoroskop, i det här utvecklingshoroskopet handlar det istället om Saturnus inverkan på din framtid och din utveckling.

 

 

Saturnus har också en annan sida. Med sin stora betydelse för dina värderingar och, framför allt, ditt sätt att ta yttre förändringar och hantera inre konflikter så styr den också över din mentala livsrytm och din själsliga utveckling.

Det tar Saturnus 28 år att fullborda ett varv runt Zodiaken. Att gå från den punkt planeten stod då du föddes och komma tillbaka till samma punkt. Det skapar en 28 år lång cykel som liknar den som Jupiter har men med en stor skillnad. Där varje Jupiterretur markerar en ny utvecklingsplatå för ditt materiella liv visar Saturnus retur på en fullbordan av ditt själsliga liv. Det gör att Saturnusreturerna är mer uppslitande och mer grundläggande än Jupiter returerna. Varje gång det sker gör ditt inre liv ett bokslut och en nystart och det gör att Saturnusreturen praktiskt taget alltid för med sig en kris. Trettioårskrisen är den tydligaste av dem då man för första gången ställs inför att inte bara ha ett liv utan också hitta meningen med det egna livet. Den krisen påbörjas och styrs av den första Saturnusreturen och att den ofta blir tuff är lätt att förstå: Du inte bara skaffar ditt liv en ny mening. Vid varje start är det också en hel del gammat bagage som ska lämnas och alla avsked är tunga, även från sådant man egentligen inte vill - eller bör - behålla.

Saturnus får oss att ifrågasätta och omvärdera våra liv och det sker inte bara vid returerna utan också vid några andra tillfällen. Huvudsakligen är det vid kvadraturerna som det skapas spänningar i ditt liv som leder till inre förändringar, eller åtminstone markanta ställningstaganden eller riktningsändringar. Saturnus inflytande är som störst ungefär vart sjunde år. Då kommer ditt liv att göra en halvhalt. Det blir en paus då du stannar av och värdera det du gör och vem du är. Oftast blir det ett år eller två då ditt humör varierar väldigt mycket och du dras åt olika ytterligheter i din strävan efter klarhet och distans.

 

Saturnus styr inte bara över din inre livscykel, den har också stor inverkan på hur du hanterar starka känslomässiga upplevelser.

Tydligast syns det i hur du hanterar sorg. Alla sorgeprocesser hanterar du delvis med hjälp av Saturnus och det fungerar så här:

 

Den omedelbara sorgen styrs av Månen och dess placering. Den lindras när Månen gått ett varv från platsen den var på när du fick budet. (Det tar ungefär 28 dagar).

Nästa steg är att tackla själva förlusten, att någon närstående rent fysiskt har avlägsnats ur ens liv. Det är Solens verk och det tar ett solvarv (d v s ett år) att hantera, och förstå, alla de praktiska aspekterna av förlusten.

Den djupa sorgen, själens saknad och det inre läkandet är Saturnus domäner. Själva smärtan, alla de svåra känslorna, skulden, besvikelsen och förtvivlan dämpas och hanteras under den tiden det tar för Saturnus att gå från en fas till nästa. Det vill säga till den nått sin första kvadratur – ganska precis sju år.

När de sju åren har gått, har både smärtan och vreden lagt sig och livet hittar, helt och fullt, tillbaka till sina vanliga mönster. Dessa sju år återkommer i många sägner och religiösa berättelser – det är den tid det traditionellt tar för en människa att växa, eller att befria sig från något.

Sedan återstår bara minnet av förlusten och den närmar sig långsamt förståelse och förlåtelse. För att helt lägga en stor förlust bakom sig tar ett helt Saturnusvarv (28 år). Två exempel på det är den kollektiva sorgen mordet på Olof Palme som färgade svens politik fram till 2014 och terrorattacken på WTC vilken kommer påverka världspolitiken ända till 2029.

 

De stora livsvalen och själsliga nystarterna infaller alltså vid Saturnusreturerna och markerar distinkta perioder i ditt liv enligt följande:

 

Fram till den första returen tillhör du dem som andra tar ansvar för. Du sätter dig själv och dina egna känslor i fokus och dina tankar utgår ifrån dig själv. Det här ska vara din självcentrerade livsperiod då du skaffar dig självinsikt och egenvärde.

 

Den första returen sker då du är 28 år. Din plats i samhället hamnar i fokus och det är dags att på riktigt ta ansvar för andra. Ditt liv är inte längre helt ditt eget och det du gör påverkar andras känslor och liv. Här handlar det om att hitta meningen med livet. Att sätta jaget i relation till andra och se mer på gruppens bästa än på den personliga tillfredsställelsen.

 

Den andra returen sker då du är 56 år. Du börja tänka på kommande generationer och vad du kan lämnar vidare som är av varaktigt värde. Att lära upp de som ska ta din plats och ge yngre mer ansvar blir viktigt. Det materiella skall sluta vara huvudsaken nu och andra värden tar över. Känslor av meningslöshet och obehövlighet är vanliga fram till det att du fyller 58.

 

Den tredje returen sker då du är 84 år. Nu börjar de andliga åren. Det är dags att sluta tänka på den egna familjen och se mot större saker. Samhället och tron är de områden där du växer och det är först nu du blir en riktig bärare av kunskap, lag och traditioner. Detta är själens och minnenas år och ungdomarna på 56 ska ta över det direkta familjeansvaret.

Med Saturnus i Kräftan ser de närmaste tjugo åren ut såhär:

Där Jupiter får dig att ifrågasätta och ändra sätt så ändrar Saturnus hela din livsväg i grunden. Det är stora ifrågasättanden, frågor om tro, livsåskådning och ansvar som tar tid att tackla och kräver mycket utrymme och tid. Det gör att varje förändring som beskrivs nedan tar tid att gå igenom. Räkna med att det blir två dynamiska år varje gång under vilka du får uppleva både dina värsta och allra bästa stunder.

I maj 2025 infaller den andra kvadraturen och i och med den närmar sig slutet på den livsfas du är i. För framtiden har du många förhoppningar men just nu känns det mest som om du harvar runt i gamla hjulspår. Du känner dig redo att gå vidare och ta nästa steg i ditt liv men du har fortfarande mycket som är ofullbordat, sådant som du vill avsluta och lyckas med. Det gör att det nu kommer ett drygt år av dåligt tålamod och irritation när din vilja att göra nytt krockar med behovet att klara av de åtaganden du har. Bäst mår du när du har tid att formulera dina framtidsplaner och börja förbereda att sätta dem i verket.

Sommaren 2032 är det dags för nästa stora steg i ditt liv. Då når Saturnus Kräftans tecken och du går i och med det in i en ny livsfas. Du avslutar mycket av det som du sysslar med och lägger om kursen mot helt nya mål. Störst är förändringarna i din syn på omvärlden och vilken plats du själv borde ha i den. Du mognar och växer under de kommande två åren men det blir inte lätt alla gånger. Det är mycket som måste göras. Rent praktiskt handlar det om att lämna ansvar och åtaganden vidare och ta tag i nya uppgifter. Mentalt handlar det om att ändra kurs och hitta nya drömmar. Det blir ett stålbad men efteråt ser du nya – större – uppgifter för dig själv.

I september 2039 når du den första kvadraturen i den här fasen, en av den här livsfasens vändpunkter. Du är en fjärdedel in i den här åldern och det är dags för en delsummering. Fram till hösten 2041 kommer du att ägna mycket tid åt din familjesituation. Tankarna rör sig om din bostad, din familj och vad för band ni har mellan er men också banden till och mellan dina föräldrar. Tankarna drar bakåt i tiden och även om det inte är uppgörelser du söker så kommer du att dra erfarenheter ur det förflutna och också göra upp räkningar och kanske lägga saker bakom dig. Du kan vara ganska deprimerad bitvis när framtiden känns obekant och tung.

I Januari 2047 når du den här utvecklingsfasens mittpunkt. Nu är du 14 år in i den här livsåldern och du ser både bakåt och framåt. Dels undrar du över om det du gjort, och valt, blev rätt och dels är det här ett eller ett par år av optimism. Du känner dig stark och har lätt att finna övertygelse om vad du ska göra med fortsättningen av den här delen av ditt liv. Särskilt om du har en livskamrat som delar din livssyn eller har egna stora planer för framtiden är det här bra år, för det handlar mycket om att dela drömmar. Du tänker kanske på nästa steg, var du kommer att vara om 14 år och vad som kommer att vara bättre då.

Livsguide

 

 

 

Medan planeternas placering i Zodiakens tolv tecken visar vem du är och vilka talanger du har avslöjar de i sig själva väldigt lite om hur du kommer att utnyttja dina talanger. Inte heller talar de om vilket första intryck andra människor får av dig eller vad du strävar efter i livet och vad som håller dig tillbaka.

 

 

För att se dessa saker krävs en större exakthet i de astrologiska beräkningarna. Då räcker det inte med att se i vilket tecken de olika planeterna stod i när du föddes. Då behöver man även veta vilken punkt av Zodiaken som steg över den östra horisonten och vilket tecken som stod högst på himmelen sett från plats du föddes just i det ögonblick när du föddes.

I astrologiska termer heter den punkt som stiger över horisonten Ascendenten och den högsta punkten på himmelen Medium Coeli och med deras hjälp går det att uttyda hur ditt livs olika delar ter sig. Om du trivs på resande fot eller om du satsar på ditt hem. Om dina vänner är det som är viktigast i ditt liv eller om du behöver känna att din karriär går framåt för att må bra.

 

 

Med Livsguiden får du ett kraftfullt redskap som du kan använda på flera olika sätt. Du kan utnyttja dina nyvunna kunskaper om dig själv till att hitta harmoni i ditt liv så att du kan lägga kraft och energi då de delar av din tillvaro som verkligen gör dig lycklig. Du kan få inspiration att sätta din längtan och dina drömmar i ord och förverkliga dem, eller så kan du hitta nytt självförtroende och ny självinsikt när dina livsval blir belysta på ett nytt sätt.

 

 

Du kan också använda Livsguiden offensivt. Din Ascendent styr hur andra människor ser på dig, hur de upplever dig tills de hunnit lära känna dig, och det kan du naturligtvis använda till din fördel. Genom att känna till det första intryck man gör på andra är det lättare att förstå deras reaktioner och därmed lättare att göra ett gott och varaktigt intryck. Det är en fördel i alla situationer där du träffar nya människor och gör nya kontakter. Det kan gälla anställningsintervjuer, kundkontakter eller möten i privatlivet, överallt kommer du kunna ha nytta av att veta vad de du möter ser i dig.

 

 

Vår livsguide innehåller också information om det som du har bakom dig. Det arv du bär på och som både utgör grunden du står på och tyngden som, delvis, hindrar dig att nå dit du verkligen vill. Vägen du går genom livet styrs ju inte bara av förhoppningar, smak och möjligheter utan också av förutsättningar. Vi ger dig möjligheten att se även dem i ett nytt ljus för genom att känna dem, har du möjlighet att utnyttja dina förutsättningar istället för att hindras av dem.

Vår förhoppning är att den här livsguiden både ger dig insikter och får dig att hitta nya möjligheter. Att den ska fungera som en kompass på din resa genom livet.

 

 

Medium Coeli och Tellus påverkar hur du ser på livet och vad du strävar efter att uppnå. De befinner sig alltid mitt emot varandra i horoskopet och är därmed också varandras motsatser. Vad som är viktigt för dig i livet, vad du väljer att göra och hur du känner styrs av andra planeter men Medium Coeli och Tellus är viktiga för ditt materiella liv eftersom de utgör den kompassnål som du styr dina materiella val efter.

Medium Coeli betyder mitthimmel och det är den punkten på zodiaken som befann sig rakt över dig i stunden du föddes. Medium Coeli blir därför det du strävar efter och det du vill uppnå. Det är inte lätt att nå fram till de målen eftersom de på sätt och vis utgör ens ideal men det gör att Medium Coeli också styr din självbild.

 

Du har Medium Coeli i Vattumannen och det gör att du strävar efter något nytt. Du vill inte traska i samma gamla hjulspår utan du vill hitta nya vägar. Dessutom är det viktigt för dig att känna att det du gör betyder något för världen. Om det sedan är genom politiskt engagemang, genom välgörenhet eller genom andra saker du gör, det spelar mindre roll. Men du vill inte vara någon som bara åker snålskjuts på världen. Det är viktigt för dig att du spelar en stor roll och inte bara är statist på den scen som är världen. Du ser upp till kultureliten och till de som kämpar för en bättre värld, men också till uppfinnare och forskare.

 

 

Tellus har länge varit en bortglömd eller ignorerad punkt i horoskopet. Den heter också Immum Coeli vilket ungefär betyder under himlen – det vill säga den punkt i zodiaken som var rakt nedanför dig då du föddes. Det vill säga i vilket tecken du har Jorden, vår egen planet, och därmed var du har dina rötter. Tellus placering i horoskopet styr ditt fundament, de åsikter och ståndpunkter som du alltid återvänder till när det krisar och det du lutar dig mot när livet är svårt. Det är det arv du har med dig in i världen på gott och ont för det ger dig både din drivkraft och dina fördomar.

 

Du har Tellus i Lejonet och det gör att du är rädd för att inte synas. Din värsta fasa är att försvinna som en i massan, att inte få något utrymme för din egen unika personlighet. Det här kan ta sig olika uttryck, att du söker kändisskap t ex eller att du satsar hårt på att ha en mycket synlig stil. Du avskyr att bli förbigången och du tar alltid sådant personligt.

Din starkaste sida är din förmåga att hitta nya utvägar. Du har ett sinne för det originella och unika som gör att du inte fastnar i gamla hjulspår.

Din svagaste sida är din rädsla för att hamna åt sidan, en rädsla som gör att du kanske hävdar dig på fel sätt vid fel tillfällen. Du är osäker men försöker att inte visa det.

 

Ascendenten är den punkt av zodiaken som steg över horisonten i det ögonblick som du föddes. Redan i astrologins tidigaste gryning var det en av horoskopets viktigaste punkter eftersom den var lätt att fastställa dessutom bestämmer det första intryck som man gör på andra. Dessutom anger Ascendenten startpunkten för de tolv husen vilka visar hur olika delar av livet kommer att utvecklas.

I forna tider användes Ascendenten främst för att visa vilka områden av livet man skulle bli mest framgångsrik och vad som skulle ge de största motgångarna. Över de tvåtusen år som den moderna astrologin har funnits har Ascendentens betydelse skiftat i takt med att samhället har förändrats och idag, i vårt moderna samhälle är Ascendenten mer betydelsefull än på mycket, mycket länge.

 

I och med att Ascendenten styr det första intryck som man gör på andra och hur ens reflexmässiga agerande i snabba och oväntade situationer ser ut så är den på sätt och vis nyckeln till framgång i vårt moderna samhälle. Ascendenten säger egentligen inte mycket om vilka vi är innerst inne men den har stor betydelse för allt det yttre som vi visar andra. Allt ifrån vårt handslag till vilka kläder vi trivs i och vilken mat och dryck vi föredrar påverkas av vår Ascendent. Dessutom har den betydelse för vilken sorts träning som ger bäst resultat och i viss mån också för hur vi lägger på oss eller går ner i vikt.

 

Din Ascendents placering har alltså ganska lite att göra med vem du är men den styr till stora delar hur du fungerar med andra. Särskilt i alla situationer där du inte hinner lära känna dem och de inte heller har tid att lära känna dig. Genom att känna till din Ascendents styrkor och svagheter kan du påverka det intryck du gör på andra och därigenom utnyttja din personliga karisma till dess fulla potential.

 

Du har Ascendenten i Tvillingarna och det betyder att du gör ett positivt, öppet intryck. De flesta som träffar dig uppfattar dig genast som en social, lättpratad och trevlig människa. Nästa intryck är att du är flexibel, nyfiken och positiv. När man söker efter en ledare blir du tyvärr ofta överhoppad, för du gör intrycket av att vara en som samarbetar snarare än en som driver på eller visar vägen. Detta kan vara till din nackdel. Men att du har Ascendenten i Tvillingarna betyder också att du lätt kommer in i en ny grupp och att du blir accepterad av de allra flesta. Detta gäller inte bara bland dina likar utan i hög grad även när du söker dig andra grupper. Du blir snabbt accepterad oavsett ålder, kön, status, kultur och religion. Med Ascendenten i Tvillingarna har du lättare än någon annan att snabbt bli en del av nästan vilken struktur som helst.

Ditt utseende är vanligen gladlynt och vaket. Du föredrar ljusa och lediga kläder, inget som sitter åt eller hindrar men det skall heller inte vara bylsigt eller tungt. Du tycker om att klä dig med lite klass, särskilt när du skall träffa nya människor, och du lägger troligen ner en hel del tid och pengar på att ha rätt kläder. Du bryr dig ganska lite om tillbehören, som smycken och väskor. Det är själva kläderna du bränner ditt krut på. Skorna är det enda tillbehöret du också tänker mycket på. Färgerna som klär dig bäst är vitt, silver, benvit, crème, ljusgrönt, ljusblått, pasteller och neon. Du kan tänka dig att experimentera lite ibland och testa nya material, som plast, eller nya udda färgkombinationer. Parfym är du inte så förtjust i och sannolikt finns det en hel del dofter du inte tål. Du är däremot noga med att vara ren, fräsch och välklippt.

 

Ditt kroppsspråk är ledigt och livligt. Du gestikulerar ganska mycket. Annars ger du ett intryck av återhållen snabbhet. Du har ett speciellt sätt att sitta och ett sätt att luta dig mot saker som antyder att du alltid är på väg någonstans.

 

Sport och motion passar dig mycket bra, helst i grupp eller i varje fall tillsammans med en god vän. Du är bra på bollar och det är din snabbhet som är din största styrka. Squash, tennis och badminton är precis rätt för dig, andra sporter kan vara fotboll, handboll och basket. Du är också förtjust i sport som kräver samarbete med djur, detta är du nämligen bra på – därför kan både hund- och ridsport locka och då kanske dressyr i synnerhet.

För dig som framför allt vill motionera och av något skäl väljer bort bollsport är vanlig gymnastik ett bra alternativ. Likaså dans (särskilt balett), judo och sporter där hastigheten är avgörande – motorsport och cykling t ex.

Du har inte särskilt svårt att hålla dig i god form, risken är nog snarare att du tränar lite för hårt. Du är som sagt snabb i första hand, att bygga muskler är du sämre på och din uthållighet är kanske inte heller den bästa. Träna alltid på dina egna villkor, inte på andras, så minskar du risken för skador.

 

Fördelen med att ha Ascendenten i Tvillingarna är att du blir accepterad i nästan alla sammanhang, och fort går det. Dessutom kommer folk ihåg dig som trevlig och angenäm att ha att göra med. Nackdelen är att du inte gör ett drivet, kraftfullt intryck och det kan göra det svårt för dig att nå ledande positioner.

 

Ascendenten avslöjar också vad du äter, och vad du mår bra av. Du är en typisk småätare som hellre stoppar i sig saker ideligen än äter ett stort mål mat tre gånger om dagen. Om du undviker godis och istället tuggar i dig frukt och grönsaker så fungerar dessa matvanor alldeles utmärkt. Din kropp håller hög fart och då behöver man tillföra energi ofta. Naturligtvis måste du se upp om du t ex skulle bli sängliggande av något skäl – att inte ställa om matvanor genast då kan ge svåra bekymmer med vikten. Samma sak händer om du går över till snabbmat, eftersom det oftast är alldeles för fet.

Bra för dig är sallader, grönsaker, och all plockmat. Det japanska köket har förmodligen mycket att ge dig. Däremot är traditionell svensk husmanskost oftast lite för tungrodd. I godisväg tycker du mest om glass och syrligt godis, möjligen också mint. Det finns en risk att du äter för mycket snacks också, inte för smakens skull utan för att det är lättplockat. Byt i så fall till popcorn och snåla med saltet.

Din bästa frukost är ett stort glas juice, en kall yoghurt med frukt eller bär, och gärna en rostad smörgås med marmelad eller leverpastej och gurka. Fil och flingor är ett alternativ.

 

Ascendenten avgör också var dina hus har sin spets, eller sin början som man också kan säga. Du har tolv hus som var och ett styr hur du fungerar och agerar i livets olika områden. Varje husspets hamnar i ett stjärntecken och det är det tecknets särart som formar de val du gör för dig själv och ditt liv. Naturligtvis är det till syvende och sist din egen vilja och de yttre omständigheterna som avgör exakt hur livet kommer att te sig men vad du strävar efter att uppnå är en del av din personlighet, av den du är.

 

 

Första Huset i Tvillingarna

 

Ditt första hus visar din attityd till andra människor. Hur du fungerar med dem och framför allt hur du ser på din egen plats i relation till dem. Med spetsen i Tvillingarna är du sällskaplig och kommunikativ, lyhörd för andras idéer och flexibel, lätt att komma överens med. Du är av naturen nyfiken och framåt. Du är fördomsfri och flexibel, du ser andra människor som tänkbara vänner och därför har du alltid lätt att komma andra nära. Du tycker också om att prata om andra och hur de gör, men du är ingen vän av illvilligt skvaller – du är bara en smula nyfiken på andras affärer och förehavanden.

 

Det är Merkurius som härskar över ditt första hus och därmed över hela ditt horoskop. Ditt liv kommer att färgas av oväntade möjligheter, resor och äventyr. Likaså kommer vänner och kontakter alltid att spela en stor roll. Merkurius ser till att ditt liv alltid är fullt av andra människor, det är svårt för dig att dra dig undan och få tid för dig själv. Det vill helt enkelt inte hända.

 

Andra Huset i Kräftan

 

Andra huset visar pengar och ägodelar. Spetsen i Kräftan ger en kärlek till vackra ting, t ex antika möbler eller konst. Du samlar gärna på dig saker som är estetiskt tilltalande för dig. Du har också god intuition i ekonomiska frågor. Annars bryr du dig egentligen inte så mycket om pengar, pengar är för dig redskap som du kan använda för att göra det du vill och löpa det du vill. De har inget egenvärde. Det yttre av ditt hem och din trädgård, om du har en, har en angenäm och personlig, lätt mystisk nyans. Du tycker om både det klassiska och det moderna, det viktiga är att det är stilrent och att det visar vem du är.

 

Månen härskar över ditt andra hus. Du har en närmast magisk förmåga att hitta speciella föremål – du kan t ex lyckas bra som konsthandlare - och du känner mycket starkt för dina ägodelar. I ekonomiska frågor följer du din mamma, hennes talanger och hennes sätt att tänka. Vad du tycker är vackert och tilltalande har du också ärvt från henne.

 

Tredje Huset i Lejonet

 

Tredje huset är vännernas och vänskapens hus, och med spetsen i Lejonet är du en generös och storslagen vän som oftast är den tongivande i bekantskapskretsen. Du kan dock vara dålig på att höra av dig, du har inte särskilt många verkligt nära vänner men lätt för att knyta nya band. Du tycker om att andra ser upp till dig, och står inte ut med kritik eller med att bli förbigången. Du trivs inte om du inte får stå i centrum, kanske inte hela tiden men i alla fall en god del av den. I gengäld är du alltid generös och underhållande, och du får andra att känna att det är ett privilegium att vara din vän.

 

Det är Solen som styr ditt tredje hus, och det innebär att det är just bland dina vänner du bygger upp ditt självförtroende. Här mer än någon annan stans är det viktigt att du får vara dig själv och att du får den uppmuntran du förtjänar. Du står inte ut om du behöver förställa dig eller dölja delar av dig.

 

 

Fjärde Huset i Jungfrun

 

Fjärde huset visar din familj.  I Jungfrun är du den som vill ha ett praktiskt ordnat hem, och det skall råda ordning. Du kan faktiskt vara en smula pedantisk och framför allt vill du ha det på ditt sätt, andra får vackert anpassa sig. Har du husdjur skall de inte skräpa ner för mycket och helst skall de göra rätt för sig på något sätt och inte bara bo där. Du är också den som tar ansvaret för familjen, du håller dina känslor i strama tyglar – särskilt i krissituationer – eftersom du upplever att det är din roll i familjen att vara den starke som ordnar saker och aldrig tappar huvudet.

 

Chiron styr över ditt fjärde hus och därmed är det väldigt viktigt att ditt hem är hälsosamt och likaså att din familj lever sunt. Du vill inte ha kylskåpet fullt med skräpmat. Du förväntar dig av dina barn och även av andra familjemedlemmar att de skall leva friskt och gärna ägna sig åt högre studier.

 

 

Femte Huset i Vågen

 

Femte huset handlar om hobbies och intressen. Det är ett hus vars inriktning varierar väldigt mycket för vad man väljer att göra på sin egen tid är mer individuellt och personligt än mycket annat. Med femte husets spets i Vågen innebär detta hus att du tycker om studier och intellektuella nöjen, och det är också viktigt för dig att träffa människor, utbyta åsikter, samtala. Du mår bra om du har någon kreativ hobby, att måla, skulptera eller arbeta med keramik brukar ge harmoni och sinnesfrid. Men det viktigaste för dig är faktiskt just att din fritid inte är rörig och stressad utan avkopplande och bra för själen.

 

Det är Venus som styr ditt femte hus. Du tycker om att vara social på fritiden och du flirtar gärna. Nöjen och uteliv kan mycket väl vara en seriös hobby för dig. Du undviker däremot hobbies som innebär konkurrens, tävlingsmoment eller konflikter. Lugn och ro trivs du med, yoga och meditation kan t ex vara helt rätt.

 

 

Sjätte Huset i Skorpionen

 

Detta är arbetets hus. I Skorpionen gör det dig intresserad av ett arbete du själv kan styra över. Det konstnärliga, som t ex musiken eller teatern, lockar också. Omväxling och gärna skiftande miljöer är viktigt för din trivsel, och du söker ett arbete som känns rätt för dig. Vårdyrken kan också vara rätt, särskilt då kirurgi, medicin eller psykvård. Du har dessutom en naturlig känsla för gifter och droger vilket kan göra dig lämpad att bli kemist, farmaceut eller homeopat. En annan sak du mycket väl kan vara bra på är smyckesmide och juveler. Det viktigaste är som sagt att du hittar något som tilltalar just dig och ger dig tillräckligt med utrymme.

 

Pluto styr över ditt sjätte hus och han manar till förändring. Du kan mycket väl byta yrke många gånger, ofta helt oväntat. Det är ingenting vardagligt över ditt yrkesval, det här är tvärtom en mycket dramatisk sida av ditt liv, och om du gör massor av omväxlande saker genom ditt liv är det inget att förundras över. Du vill att ditt arbete skall vara spännande.

 

 

Sjunde Huset i Skytten

 

Detta hus visar hur kärleken och partnerskapet fungerar. Det är inte i första hand din familj som berörs här utan snarare din passion och hur du ser på livet med den du själv valt att dela det med. Du söker en partner som är självständig och uppriktig, du står inte ut med beroende och efterhängsenhet. Däremot älskar du gammaldags romantik. Men det viktigaste är att din partner kan stå på egna ben och kan förstå att du trivs med att göra det också. Med spetsen i Skytten vill du inte vara alltför bunden, du vill inte känna att din partner inte klarar sig utan dig.

 

Det är Jupiter som styr över ditt sjunde hus så troligen har du tur i kärlek, men det är lättare för dig att hitta en förälskelse än att få den att hålla. Din längtan efter frihet och utveckling kan vara i vägen för långsiktiga relationer. Du blir ofta frestad när du ser någon som kan vara intressant.

 

 

Åttonde Huset i Stenbocken

 

Åttonde huset står för det du lämnar efter dig, det du för vidare till kommande generationer. Det gäller inte bara till dina egna och efter din död utan också om det intryck du gör på yngre arbetskamrater och eventuella elever. Med husets spets i Stenbocken är du den som för vidare materiella värden och god ordning. Du vill gärna lämna något bestående efter dig. Detta gäller inte bara vid livets slut; om du t ex byter arbete vill du ha gjort ett bestående intryck på det du lämnar bakom dig. Du vill bli ihågkommen och du vara ganska drastisk för att uppnå det resultatet.

 

Det är Saturnus som styr ditt åttonde hus. Du oroar dig mycket för ditt eftermäle och det är viktigt för dig att lämna spår. Du följer i din fars fotspår i dessa frågor och du tänker också mycket på arvet från dina förfäder. Har du barn och barnbarn oroar du dig också mycket för hur det skall gå för dem. Du kan lida av en ganska svår rädsla för sjukdom och död.

 

 

Nionde Huset i Vattumannen

 

Det här huset står alla sorters längre resor, både inre och yttre. Vare sig det handlar om semesterresor eller om synen på religion och livsåskådning styrs det av ditt nionde hus. Du har spetsen i Vattumannen, så du har en fantasifull och smått idealistisk syn på tro, och du dras förmodligen till mer moderna tolkningar (som t ex new age eller nykristendom) än till det gamla. Du kommer också att resa mycket, och det troligen till udda mål. Metropoler lockar dig alltid extra mycket. Du tycker om att tänka och göra originella saker och du är alltid nyfiken på det senaste.

 

Det är Uranus som styr detta hus och det innebär att du har en mycket frimodig syn på livets andliga sidor och du är alltid nyfiken på nya rön. Du är raka motsatsen till en traditionalist när det kommer till trosfrågor. Tvärtom tycker du ofta att religion med rätta kan förknippas med förtryck och hindrande konventioner.

 

Din naturliga plats i samhället är som nydanare och innovatör.

 

 

Tionde Huset i Fiskarna

 

Tionde huset står för social status och framgång. Med husets spets i Fiskarna får du ett visst ointresse för status. Din syn på samhället är mer sådan att du vill känna att du behövs: Välgörenhetsarbete kan vara lockande för dig t ex. Du vill hellre se behovet av dig växa än din egen materiella status. Prylar och pengar bryr du dig inte särskilt mycket om, däremot tycker du om att andra behöver dig och vet vem du är. Du tycker om att känna att du verkligen har tillfört något. Därför är du knappast den som bränner alla pengar på en dyr bil eller en statusvilla.

 

Det är Neptunus som styr det här huset och mycket riktigt har du många drömmar om din plats i samhället och om människor som ser upp till dig. Men du tror inte på pengar eller prylar som vägen dit. Det handlar inte om framgång och berömmelse så mycket som om vad du kan göra för andra.

 

 

Elfte Huset i Väduren

 

Detta hus står för ideal och samhällssyn. Med spetsen i Väduren är du rakt på sak, du tycker att mycket hänger på personligt ansvar och personligt uppträdande. Du håller heder, sanning och ärlighet högt. Det kan också hända att du intresserar dig särskilt för försvarsfrågor och internationell politik. Du avskyr mygel och korruption och du tycker att partipolitik är en styggelse när den gör att personerna bakom blir befriade från ansvar. Du är inte heller rädd att säga precis vad du tycker, även när dina åsikter skär sig med andras. Öppen och ärlig debatt är det enda rätta, enligt dig.

 

Mars styr ditt elfte hus och det innebär att du inte är rädd för utmaningar. Tvärtom tycker du om hetsiga diskussioner och du springer gärna in i dem med huvudet före. När det handlar om kultur är du en vän av idrottsföreningar och sportevenemang. Din syn på personligt ansvar gör också att du har en ganska hård åsikt i kriminalvårdsfrågor.

 

 

Tolfte Huset i Oxen

 

Tolfte huset innehåller ditt livs ideal och ledstjärna. Det som krävs för att du ska känna dig tillfreds och som du därför ofta känner att du får för lite av. Med spetsen i Oxen söker du trygghet och materiell säkerhet, och troligtvis har du svårt att hitta en tillräckligt fast punkt i tillvaron. Du kan ha svårt att rota dig och i varje fall känner du själv att du inte hör hemma tillräckligt mycket där du bor och bland de dina. Ett säkert bo, en trygg plats är något enormt viktigt för dig men samtidigt något du har väldigt svårt att skaffa, ditt liv tar sällan vägen åt det hållet.

 

Tellus styr ditt tolfte hus. Du har svårt att känna dig hemma, ditt liv är inte sådant att du känner någon grundläggande trygghet eller vet hur du lätt skulle kunna skaffa dig en. Du ägnar en hel del tid åt att söka dina egna rötter och försöka förstå dem. Du känner dig ofta rotlös och lite utanför.

Våra horoskop

Vi ställer många olika horoskop. Det du just läst är vårt stora personhoroskop. Det är 26 sidor långt och täcker det mesta.

Om du beställer ett personhoroskop i vår shop kommer det se ut som ovan men naturligtvis handla om dig eller den du beställer horoskopet till.

bottom of page