top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Annie Lööf

Hemlighetsfull förnyare

Annie Lööfs främsta egenskap är att det inte går att prata illa om Annie Lööf!

Inte för att hon är kvinna, eller kort, eller rödhårig eller något annat PK-skäl, utan helt enkelt för att det inte går att prata illa om någon som är exakt det hon ser ut att vara och samtidigt så helt annorlunda på insidan att ingenting riktigt biter eller fastnar.

Annie valdes för att förnya partiet och visst är hon en förnyare. Hon pratar nytt, hon är kreativ och hon har en väckelsepredikants glöd runt sig när hon pratar om det stora, det kommande, det nya.

När det kommer till att genomföra sagda kommande, stora eller nya blir det mer svävande om inte andra hjälper till att ta fram vad det ska vara. För här träder den inre Annie fram och hon är en medlare, helare och grupparbetare som hellre delar än leder.

Man skulle kunna tro att det är en bra kombination men ofta står de rakt emot varandra för det är inte lätt jämka nyliberala regnbågsaktivister och landsbygdskonservativa bygdeutvecklare. Någon blir sårad och att köra över folk kan se lätt ut för Annie men sliter oerhört på henne.

 

Styrka: Förmågan att få allt att verka självklart och enkelt och den inre glöden som ger trovärdighet. En av få politiker som klarar att gå från makt till opposition och tillbaka igen utan att tappa sympati.

Svaghet: Annie Lööf! Frågan är inte om hon passar som partiledare utan om hon klarar att hålla ihop den inre och den yttre Annie. Risken är att partiets olikheter sliter ner hennes övertygelse.

Pålitlighetsfaktor: Beror på vem man frågar. Otroligt lojal mot de sina egna och därmed villig att offra alla andra om det skulle lönas sig. Men svek är sista utvägen, inte en metod att nå sina mål.

Kortsiktig inflytande på politiken: Räddar Centerpartiet från irrelevansdöden. En av anledningarna att Centern inte cirklar runt avloppet tillsammans med Liberalerna.

Långsiktigt inflytande på politiken: Utan hjälp blir hon en i raden av minnesvärda, folkkära och lätt förbisedda Centerledare. Med en skarpare kärntrupp och modernt program en möjlig landsmoder.

 

Hur vinner man lättast mot Annie: Tur! Alltid väl förberedd, alltid öppen för resonemang, alltid duktig. Det som avgör är hur sams partiet är. Annies debattform en perfekt barometer på hur partiet mår: Bra debatt; partiet är överens, dålig debatt; paritet är splittrat. Man kan få henne ur balans på att ifrågasätta om hon verkligen representerar partiet i ämnet men bara om det redan går dåligt för henne.

Sannolikaste skandal: ”Ilske-chocken” som det kommer heta i kvällspressen. Om trycket blir för stort ligger en het, offentlig, utskällning, gärna av journalist, nära.

 

Guilty pleasure: Sällskapsspel, wordpuzzle och mobilsurfning.

Vårt översiktshoroskop

 Vi ställer många olika typer av horoskop. Vårt översiktshoroskop ger en snabb och lite tillspetsad bild av en person tillsammans med en kortfattad översikt av det kommande året. Eftersom det är så översiktligt är det också en perfekt form för kändishoroskop och det är ett sånt horoskop du just läst.

Du kan naturligtvis beställa ett för dig själv eller någon du är nyfiken på i vår shop.

bottom of page