top of page
ToH right 005.png
Tor och Hanna

Anders Bagge och Johanna Lind

Personlighet

 

Anders är en Stenbock född i den rörliga dekaden. Han är praktisk, noggrann, flitig, plikttrogen och strävsam. Han står aldrig handfallen utan håller ständigt på med något, att arbeta och vara sysselsatt är mycket viktigt för honom. Han har ett enormt öga för detaljer, inte minst när det gäller att konstruera eller organisera. Han är mycket ansvarskännande.

 

Johanna är en Våg född i den rörliga dekaden. Hon är pratsam, kommunikativ, trevlig, nyfiken och lätt att komma överens med. Hon tycker om att resa och att roa sig, har en fallenhet för språk och får lätt nya kontakter. Hon är intelligent men tankspridd och hoppar ofta från ämne till ämne. Hon väger alltid alla alternativ mot varandra och avskyr att fatta snabba beslut.

 

Matchning:     Dålig. Deras personligheter krockar och de har svårt att inte rivalisera. De strävar efter samma position hela tiden och har därför svårt att samarbeta.

 

 

Känsloliv

 

Anders har Månen i Lejonet. Han avskyr konflikter, har snabba reaktioner och storslagna känslor. I kris är han svår att nedslå, han ser alltid framåt och är en näst intill obotlig optimist. Han är dock rädd för att bli bortglömd och övergiven och när oväntade saker händer kan detta driva honom till att sträva efter att hamna i centrum nästan till varje pris. Känslomässigt mår han allra bäst när han blir beundrad. Han tänder på människor som vågar vara sig själva.

 

Johanna har Månen i Lejonet. Hon avskyr konflikter, har snabba reaktioner och storslagna känslor. I kris är hon svår att nedslå, hon ser alltid framåt och är en näst intill obotlig optimist. Hon är dock rädd för att bli bortglömd och övergiven och när oväntade saker händer kan detta driva henne till att sträva efter att hamna i centrum nästan till varje pris. Känslomässigt mår hon allra bäst när hon blir beundrad. Hon tänder på människor som vågar vara sig själva.

 

 

Matchning:      God. De är känslomässigt två äpplen från samma träd vars känslor och reaktioner är väldigt lika. Om det finns en hake med det så är det att de upplever samma situationer som väldigt påfrestande och alltså inte är det bästa stödet för varandra.

 

 

Humor

 

Anders Merkurius är i Vattumannen. Han är intellektuell och spirituell, han dras till den "finare" kulturen och uttrycker sig bildat och intelligent. Han är också förtjust i det moderna, det nyskapande. Hans humor är likadan, han skrattar åt sådant som de flesta inte ens förstått än och han tycker också om politisk, djärv humor och satir - som Chaplins ”Diktatorn”. Däremot har han svårt för humor som saknar budskap, som ”Polisskolan” och andra filmer av den typen.

 

Johanna har Merkurius i Vågen, hon är språkbegåvad och kommunikativ, tycker om logiska resonemang och gillar spirituell humor och snabba skämt som inte är för grymma. ”Vänner” eller ”Dharma och Greg” borde passa henne. Det viktigaste för att hon skall ha kul är dock att hennes sällskap också trivs, hon kan inte skratta åt något som tråkar ut den hon är tillsammans med. Och så tycker hon om lyckliga slut.

 

Matchning:     God. De har på ett ungefär samma humor och trivs ihop. De bör utan problem kunna bli goda vänner.

 

 

 

Kärlek

 

Anders har Venus i Skytten. I kärlek är hans känslor heta och direkta, han är inte den som går som katten runt het gröt. När han förälskar sig står världen på huvudet. Han har också ett romantiskt drag och han kan vara gammaldags när det kommer till längre relationer. Han vill att kärleken skall vara för evigt. Helst skall det finnas en gemensam andlig strävan eller ett brinnande intresse som båda delar. Han är också en frihetsälskare som kan undvika att binda sig in i det längsta.

 

Johanna har Venus i Skorpionen - hon är passionerad och svartsjuk, intensiv i allt hon känner och ganska misstänksam. När det kommer till kärlek har hon ett stort behov av att verkligen få vara i centrum för sin partner. Hon behöver mycket intimitet och ömhet för att må bra, men också passion och gnista. När hon verkligen älskar någon är hon obrottsligt trogen, men det kan vara si och så med troheten om kärleken bara är sisådär eller har falnat.

 

Matchning:     Lovande. De är väldigt olika och har väldigt olika behov, men ingen av dem far illa av den andras syn på kärlek. Istället kan de tillsammans bygga något väldigt starkt. Men det kommer att kräva lite ansträngning för att Anders och Johanna skall kunna förstå varandra.

 

 

 

Konflikter

 

Anders har Mars i Fiskarna. Han tycker att känslorna är viktigast och att huvudsaken med ett gräl är att man blir sams efteråt. När det blir en konflikt blir han snarare ledsen än arg. Han går hellre iväg än skäller. Det kan vara väldigt svårt att rensa luften eftersom han vägrar låta sig konfronteras. Han kan ha svårt att uttrycka sin ilska, eller ens känna den.

 

Johanna har Mars i Vattumannen och blir inte lätt arg, snarare sårad och upprörd. Hon söker alltid en intellektuell lösning och vill reda ut problem grundligt. I alltför konfliktfyllda situationer känner hon sig väldigt pressad och kan göra rätt ogenomtänkta saker för att komma ifrån. Men trots att hon avskyr bråk är hon alltid beredd att försvara den som är försvarslös.

 

Matchning:       Lovande. De har helt olika metoder, men med lite ansträngning kan de lära sig att kommunicera istället för att hamna i låsta konflikter.

 

 

Parjämförelse

 

Anders har Solen i Stenbocken. Johanna har Månen i Lejonet. Han gillar at ha kontrollen och bestämma vad, när och hur och det är helt okej för henne – så länge han bestämmer sånt som Johanna gillar eller han kan förklara hur hans lösning är bättre för henne, och därmed dem båda, än den hon föredrog. Det här är en ypperlig kombination i medgång eftersom det gör dem båda till vinnare.

I motgång är det betydligt kärvare eftersom ingen av dem gillar kompromisser där man ger upp något. Så antingen kommer de båda vara vinnare eller så kommer minst den ena parten se till att ingen vinner.

Kreativa lösningar är nyckeln för så länge Anders och Johanna inte genomfört något finns det tid att hitta en väg som gynnar dem båda. I värsta fall kan det vara bättre att de gör var sin grej än står ut med att se något de borde gillat surna till en grund för vidare osämja. Dock är det en sista utväg som kommer skapa ett avstånd mellan dem om de använder det för ofta.

 

Ge och ta

 

I alla förhållanden finns det saker som förenar och saker man behöver arbeta med. I Anders och Johannas finns det kanske mer av det senare än för de allra flesta.

Han är en stark Stenbock men med en mjuk insida som behöver mycket bekräftelse och gärna tar det utrymme som ges.

Hon är en tämligen driven våg som ser förhållandet som jämlikt och som dessutom väger tid, känslomässigt utrymme och engagemang kontinuerligt.

Det gör att det finns stora chanser att hon förr eller senare, och snarare förr, kommer att känna att hon ger betydligt mycket mer än hon får.

Samtidigt så förenas de av sin delade Lejonmåne vilket gör att när det är romantiskt så är det romantiskt på alla cylindrar. Det gör att gemensamma resor, stora gester och ”bara” en sån sak som en daglig morgonros från honom kommer hjälpa en bra bit på vägen mot ett varaktigt förhållande.

Men romantik räcker inte hela vägen och förr eller senare kommer de behöva adressera vardagen och deras olikheter och då blir det tuffare.

Det som verkligen skulle hjälpa – och de vet de båda två – är att bli föräldrar. I omtanken om ett gemensamt ansvar förenas de två och får en möjlighet att mötas över något som går före deras individuella behov.

Men tills, om, det händer kommer det krävas mycket arbete och gärna hjälp av familjeterapi, för de tu att möta och lösa de problem de faktiskt har.

 

 

Problem och lösningar

 

Det stora problemet är redan nämnt – de är två helt olika människor som i grund och botten har förenats av romantiska drömmar och viljan till något större än gemensamma värderingar, framtidsdrömmar eller ens praktiska behov.

Lösningen är delat ansvar som båda tar på allvar. Det är inte mycket som kommer upp i den engagemangsnivån som behövs men hittar de det ansvaret att dela så kan det nog att gå bra, trots olikheterna.

 

I övrigt gäller det att hitta de där sakerna som de båda uppskattar och lösningar som ger båda en känsla av vinst och tillfredsställelse.

 

 

 

Summering

Ett högst omaka par som hittat varandra trots förutsättningarna snarare än på grund av dem.

Detta är ett kärleksbygge som kommer behöva ständig tillsyn och arbete för att överleva och blomstra.

Om det varar kommer båda att ha växt som människor och i det läget är de det levande beviset på att kärlek verkligen kan övervinna allt annat.

Våra kärlekshoroskop

 Vi ställer många olika typer av horoskop. Vårt kärlekshoroskop eller synastriska horoskop ger en tämligen grundlig genomgång av två personer och hur de matchar varandra.

Här nedan är ett exempel på hur det horoskopet ser ut. Du kan naturligtvis beställa ett för dig och din nuvarande eller tilltänkta partner i vår shop.

Vi har valt Anders Bagge och Johanna Lind härlig men komplicerad kärlekssaga som exempel.

bottom of page