top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Yrkesval - Polis eller Åklagare?

Hej! Jag är en 22-årig Vågtjej som just ska börjat studera på juristprogrammet. Hittills har min stora dröm alltid varit att bli polis, men nu börjar jag känna mer och mer att åklagare i stället är något för mig. Kan ni se vad som passar mig bäst av dessa alternativ, eller kanske är det något helt annat som jag "borde" syssla med? Kommer jag att lyckas och trivas där jag "hamnar"? Jag är ingen karriärmänniska, men man vill ju ändå trivas med sitt yrke och göra någorlunda bra ifrån sig...

"Tacksam för svar"


Photo by Bill Oxford on Unsplash

Svar: Livet har stora saker ämnade för dig. Du har ett horoskop som är som gjort för att sättas i det allmännas tjänst. Du skulle bli en riktigt bra polis, noggrann rättvis och envis. Men det är som utredare och sakförare som du verkligen kommer till din rätt. Åklagare är helt rätt och på sikt - när du kan det och vill gå vidare så är alltifrån utredare för något departement, domare eller ombudsman bra val. Ditt tolfte hus - ödeshuset, är mycket framträdande och vad du än gör så kommer det att påverka många människor. Du gör dessutom rätt som inte "satsar" på en karriär. Din väg är att bita tag i det du vill göra och göra det väl. Andra kommer att se din insats och din karriär blir mer en följd av din kompetens och inte en del av din plan. Gör det som känns rätt för du tänker i helt rätt banor.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page