top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vitt, grottor och katter är starka drömsymboler

Fråga: Hej, jag hade en underlig dröm för ett tag sedan som jag inte förstår men den var mycket tydlig och jag var uppfylld av den dagen efter och ville berätta den för mina vänner. Jag minns annars inte mina drömmar så ofta. Så här var den:

Jag går på en äng och kommer till en klippa som hänger ut över kanten så att det bildas en slags grotta under den. Jag går in och finner där en sandstrand med ljus sand. Jag blir glad och tänker att här måste det ha varit hav en gång. På sanden upptäcker jag stora vita vackra snäckor ca 20 cm i diameter. De ligger utspridda lite här och var. Jag lyfter på dem och finner att de är ihåliga. Sen kommer en vit katt gående mot mig, vår egen vita katt Nini. Plötsligt kommer fler vita katter gående mot mig från olika håll, okända och med olika kattansikte. Därefter kommer människor emot mig, ingen jag känner men alla ser vänliga ut. Alla är genomskinliga av olika grad. Jag förstår direkt att detta är döda människor men jag blir inte alls rädd. Jag frågar om genomskinligheten och får till svar att de är på väg till andra sidan och att de har olika uppgifter att göra innan de kan komma över helt till andra sidan. Jag frågar vad det är för slags uppgifter, men hinner inte få något svar innan drömmen tar slut. Det kändes som att det var ett budskap till mig men jag förstår det inte. Vad tror ni?

"Katarina"


Djur, inte minst katter har tydliga symboliska betydelser

Svar: Ja det här är ett budskap till dig, Katter, snäckor, vitt, grottor, ljus sand och vänliga människor som går i en bestämd riktning är alla symboler för den goda döden, passagen till något annat, resan till något större. Det betyder inte nödvändigtvis att du är på väg att dö, eller att någon annan du känner är det heller men det betyder att det är en stor förändring på väg. Du bör göra ett bokslut och vara beredd på att ställas inför situationer som kräver att du fattar beslut baserade på moral och övertygelse snarare än på praktiska och "rationella" grunder. Att göra ett bokslut innebär inget drastiskt heller, bara att du går igenom dina känslor, patier och antipatier. Be dem som du tycker dig vara skyldig en ursäkt om ursäkt, skriv ett brev till någon du tycker att du har försummat och säg ett sanningens ord till någon som förtjänar det. Gör allt detta utan att tänka på vilka konsekvenser det eventuellt får för dig (som att chefen kan bli arg då du säger något som borde sagts för länge sedan). Att göra bokslut är uppfriskande för själen och något vi alla borde göra av och till för att må bra och rensa bland sådant som annars gör oss bittra. Fortsätt sedan med ditt liv och var, som sagt, beredd på situationer som kräver val utöver det vanliga. Val som kräver ställningstaganden och när de kommer kommer du också att förstå vad drömmen gällde och ha möjlighet att göra det val som inte bara känns rätt utan också är det som på sikt kommer att ge dig helt nya möjligheter.

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page