top of page
  • Skribentens bildTor

Vill min mamma säga något från andra sidan?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej Jag har länge funderat om min mamma som gick bort för några år sedan har det bra och om hon vill säga något


Svar: Jag får ingen kontakt med henne just nu och det är i grunden en bra sak och jag kommer till varför om en liten stund.

Vad som händer när man gått vidare är en rejält omstrid fråga som jag inte har alla svar på (och det jag tror på behöver inte vara samma som nån annan tror på och jag respekterar allas rätt till sin tro).

Det jag däremot lärt mig av erfarenhet är hur kontakter med andra sidan fungerar och det ger ledtrådar till var din mamma kan vara just nu.

Jag kommer svara rätt kortfattat här men eftersom det här är en fråga som intresserar många kommer jag försöka hinna göra en artikel om det under dagen som mer ingående svarar på hur vad och varför.

Det vanligaste förloppet ser ut ungefär såhär: Beroende på hur och när döden sker blir personen antingen ”upphämtad” på en gång eller håller sig kvar mer eller mindre länge. Idealet är att man känner sig så färdig att man går över direkt men många känner att de måste avsluta saker innan de kan gå vidare. Det kan vara att säga förlåt till någon, att se sina barn ta studenten, att se en älskad partner klara sig igenom sorgen eller något annat som är av yttersta vikt för den som gick över och med yttersta vikt är det något som är så viktigt at det kommer inverka negativt på vad som följer sedan.

Den här tiden varierar mellan några timmar till flera år (beroende på uppgiften) men när ”avslut” är gjort går personen vidare och blir efter det stort sätt okontaktbar under en period på vanligen runt 7 år. Jag har en del teorier om varför som kommer komma med i artikeln men jag går inte in på dem här.

När jag säger ”i stort sätt” gör jag det för att det finns undantag. Vissa helger och ibland bemärkelsedagar (allhelgona, nyårsafton, bröllops och födelsedagar) är undantag då det ibland går att få kontakt med personen under de här åren. MEN det är i princip alltid så att det är personen som gått vidare som måste inleda kontakten – det är oerhört svårt att nå genom, låt oss kalla det ”väggen av ljus”.

Förutom det som jag nämnt ovan finns det i princip bara en sak som kan få någon att återvända under de här åren och det är för att leda någon närstående över till andra sidan. Det är därför jag sa att det är en bra sak att jag inte får någon kontakt alls eftersom det med stor sannolikhet betyder att du och hennes andra närmaste bör vara tämligen trygga i denna oroliga tid.

Nåväl efter dessa 7 år kommer en period då det är mycket lättare att få kontakt – det kommer inte funka alltid och det är som om personen gått igenom någon form av förändring för den man pratar med här är mer som minnet av den person som levde än en person som utvecklas och ”gör saker” där personen är nu. (återigen har jag mer att säga här om vad jag vet/tror/antar men det kommer i artikeln) Så får man råd eller kommunicerar med personen under denna tid kommer man inte få särskilt upplysta råd utan mer de råd man kunde förvänta sig av personen då den levde.

Återigen finns undantag och de brukar infalla vid samma tillfällen som under de första 7 åren (allhelgona, nyårsafton, bemärkelsedagar) då man genom drömmar och annat kan få en mer ”upplyst” kontakt.

Den här perioden varar ungefär lika länge som minnet av personen är levande (det vill säga så länge någon som verkligen träffade personen på ett meningsfullt sätt lever) Man brukar säga max 70 år efter att personen gått vidare.

SÅ för att återkomma till din mamma. Jag skulle tro att hon ”gått in i ljuset” och att det är ett par åt eller så tills det går att få kontakt (utom under angivna dagar och då på hennes initiativ). OM det inte är på väg att hända allvarliga saker med någon som direkt är fallen efter henne (eller partner eller mycket nära vän).

Så att det inte går att få kontakt nu är faktiskt väldigt hoppingivande.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page