top of page
  • Skribentens bildTor

Vill jag bli mamma, ska jag bli mamma?

Jag har en fundering på om jag vill ha barn eller inte, har kommit upp i åldern då det snart börjar bli försent! Ser det ut som om jag kommer få egna barn eller kanske bli bonusmamma? :)

Anna


Moderskap är ett vägval som bara är ditt.

Svar: En mycket bra fråga som man måste se på två sätt.

Det ena är att om du inte skaffar barn kommer det inte vara ett beslut du ångrar i framtiden. Ditt liv som du lever nu är fullt och tillräckligt. Och med partner, vänner och ett liv i rörelse med utmaningar och mycket utrymme att bestämma själv är det enda som egentligen påverkas möjligheten att lämna något efter dig. Att föra ditt arv vidare vilket kommer bli viktigare och viktigare för dig ju äldre du blir. Det finns dock andra sätt att göra det än att skaffa barn. Som att vara mentor för andra, att skriva böcker, skapa konst eller på andra sätt påverka framtiden. Det är alltså den egna vågskålen – du kommer inte sakna det du inte väljer.


Det andra sättet är vad som skulle hända OM du skaffar barn. För det första så kommer din längtan efter barn inte att växa särskilt mycket så det är ett beslut som du behöver ta på andra grunder än att din biologiska klocka klämtar så högt att du inte har något val. Det kommer alltså handla om övertygelse, personligt val eller något du och din partner vill göra tillsammans.

Men när du väl är med barn och framför allt när du håller ditt barn i din famn kommer det förändra ditt liv. Din syn på kärlek, närhet och närvaro så väl som dina känslor för livet, framtiden och dig själv kommer ändras i grunden. Du har spetsen på ditt åttonde hus i Kräftan och dessutom Månen mitt i huset (också i Kräftan) och det säger att från och med den dagen du får barn kommer barnet att vara centrum för ditt liv – inte du själv. Detta blir särskilt starkt eftersom du har hunnit upp så långt i livet att det du lämnar vidare hunnit bli nästan lika viktigt som vad du har kvar att göra.

På det bör jag också säga att ditt horoskop talar att själva havandeskapet blir en rätt lätt resa för dig, det kommer inte kännas så hela tiden men jämfört med andra mammor i din situation så kommer du slippa en hel del av deras bekymmer.


Jag vet att svaret kanske inte ger så mycket klarhet men saken är den att du kommer inte ångra att du inte skaffar barn om det är vägen du väljer medan du definitivt kommer ångra att du inte gjorde det mycket tidigare om du väljer att skaffa barn.

Korten ger tyvärr inte mycket vägledning om vad du ”ska” eller ”kommer att göra” heller eftersom det här är ett avgörande och tydligt val du måste göra och det är två helt olika livsvägar som väntar på andra sidan det valet.


Vad gäller bonusmammaskapet är det en helt annan sak. Det kommer finnas barn i ditt liv i framtiden men de är troligen lite äldre (typ minst 10) och er relation blir mer ett samarbete än en föräldra-barn relation vilket gör att du visserligen kommer älska dem, oroa dig för dem och vara stolta over deras framgång och liv men den där livsförändrande explosionen blir det inte. För att du ska få den behöver du antingen föda barnet själv eller få in det i familjen innan barnet fyller sex.

87 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar


bottom of page