top of page
  • Skribentens bildTor

Vill hon fortfarande vara vänner?

Har i barndomen haft två kompisar varav det blev mycket umgänge med den ena när vi hade varsitt parförhållande. Även som singel blev jag väldigt härligt medräknad där. Med distansförhållanden blev det naturligt mindre tid för mig att åka dit, jag har aldrig varit duktig på att hålla kontakten med folk såtillvida att jag ringt, utan jag har sms:at eller helt sonika hälsat på. Nu verkar det som att hon helst skulle vilja bryta kontakten, verkat lite kylig när jag och fästmannen hälsat på..sedan kan hon liksom vilja att vi träffas ändå men det är ingen garanti att hon svarar på alla meddelanden.. Har jag gjort något jag inte vet om? Jag tycker det är roligt när man kan ses, hur ofta man får ihop det ska väl inte spela någon roll? Sedan en annan fråga. Efter lång tid har ett ex hört av sig, för att kolla av hur jag har det..är det så eller vad ligger bakom egentligen?

Vänskap


Den här lilla rackaren påverkar alla aspekter av livet - även relationer

Svar: Nej hon vill inte bryta kontakten men det finns mycket oro i landet och världen just nu och många saker att ta hänsyn till, särskilt när man umgås. Både rädsla för smitta och en vilja att hålla på rekommendationer och regler gör att många uppför sig lite avigt eftersom vi inte riktigt hittat sätten att förhålla oss till varandra. Och det blir ofta lite konstigt om man tar upp ämnet.

Det är huvudorsaken – det finns lite annat men det skulle inte ens märkas i vanliga fall.

Den nya situationen gör också att annat umgänge blir ”struligare” än vanligt (även via sociala media och samtal). Man vill att allt ska vara som vanligt men det är det inte. Det puttar på de sociala mönstren och det påverkar de som är ”bra” på sociala kontakter mer än de som är ”dåliga” på dem vilket gör att det är lätt att få intrycket att saker ändrat sig mer än de har.

Så du får vara beredd på att det blir lite konstigt framöver, inte bara med dina närmaste vänner, men ge folk lite utrymme, det kommer ordna sig fram mot våren 2021.

När det kommer till exet – det finns en ärlig och en oärlig sida i kontakten.

Ärligt – han behöver hitta en ny balans i livet och ett bra sätt att göra detta är att ta kontakt med de man kände förr för att återknyta till den man själv var då. Ett bra sätt att ”jorda” sig inför nya steg.

Oärligt - han behöver hitta en ny balans i livet och ett feltänkt sätt att göra detta är att ta kontakt med de man kände förr för att återuppleva det man tyckte var härligt då. Ett kasst sätt att ta nya steg på men för många (ofta, men inte bara, killar) ett snabbt sätt att få en egoboost och känna sig lika cool, stark och ung som man var då.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page