top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Vill han inte flytta?


Jag och särbon letar efter gemensam bostad men han hittar fel på varenda objekt. För dyrt, fel läge, ful omgivning, för mycket jobb. Är det så att han egentligen inte vill bo med mig?

"Ledsen"


Svar: Mina tarotkort tycker inte om att "skvallra" om vad andra tänker och känner. Det blir så lätt missförstånd, för när det kommer till vad människor vill eller inte vill så finns det sällan ett enkelt "ja" eller "nej". När någon uppför sig motsägelsefullt, till exempel säger att han vill leta efter en gemensam bostad men verkar ovillig att hitta en, så kan det vara tusen olika saker som spelar in.

Har du pratat med honom om det här, eller känns det för känsligt? Ibland är den enklaste lösningen att helt enkelt fråga vad som pågår.


Jag frågade korten om ert bostadsletande i allmänhet, och de svarade att problemet är själva letandet, ju längre det håller på desto mer nedslagen blir du. Korten pekar också på att ni letar efter olika saker i en bostad. Där du trivs, trivs han sämre. Det kanske helt enkelt är det som är kruxet? För närvarande är det huvudsakligen du som letar upp bostäder att titta på, antar jag? Uppmuntra honom att komma med förslag som du ska titta på istället. Om det då visar sig att inget av hans förslag passar dig, då tror jag att du har hittat roten till problemet. Och då återstår för er att bestämma om ni ska kompromissa och välja en bostad som ingen av er älskar men båda står ut med, eller om det egentligen är bättre att ni fortsätter som särbos.28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page