top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vilket jobb ska jag välja?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej! Jag skrev tidigare och fråga om jag skulle få jobb när jag nu tar examen till sommaren och ni skrev att jag kommer få jobb inom mitt fält. Jag har nu varit på arbetsintervju för ett jobb inom mitt fält men är osäker (dvs om jag blir erbjuden jobbet) över hur jag ska göra. Jag har jobb på ett annat ställe (inom de fält jag utbildat mig till och trivs väldigt bra på arbetsplatsen) där jag också vet att de kommit ut en tjänst som jag kommer söka. Kan ni se nånting om hur det kommer gå? Och lite hur jag ska tänka? Blir lite kluven att om jag blir erbjuden tjänsten som jag varit på arbetsintervju på om jag tackar nej att jag inte får tjänsten där jag jobbar nu eller om jag tackar ja så får jag något bättre erbjudande längre fram? då jag har några månader på mig tills jag är färdigutbildad...

M


Du har många val som alla är bra - välj det som känns roligast.

Svar: Det ser ut som om du kommer bli erbjuden båda tjänsterna. Om något har du större chans på den som är på ditt nuvarande jobb men det ser ut som om valet är ditt. Dessutom kommer det dyka upp åtminstone en och troligen fler tjänster till som passar dig. Så problemet är inte OM du får arbete utan vilket du vill ha och här blir det en fråga om hur du vill tänka.

Jag skulle kunna säga mycket här eftersom det handlar om vad som ger mest nu mot det som är roligast på sikt men det är egentligen onödigt. Du behöver känna att valet du gör är rätt och det enklaste sättet att det blir så är att säga så här: Det här är inte ditt sista jobb och det är inte heller det jobbet som avgör hur ditt liv blir. Det här är ett jobb som öppnar en dörr och leder dig in på en väg som har många möjliga riktningar och chanser att tänka och tänka om.

Så: välj det du känner är roligast! Det finns inga fel val för dig just nu – det finns erfarenheter och utmaningar och det viktigaste är att du känner att du kan göra nytta och att det tillför något till ditt övriga liv istället för att göra det besvärligt.

Känner du så när du väljer som kommer det gå bra vare sig du väljer att gå vidare eller att stanna på samma plats.

Du är i säkra händer så länge du är i dina egna händer – lycka till J

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page