top of page
  • Skribentens bildTor

Vilken skola ska jag välja?

Min fråga gäller arbete. Efter många år sökande har jag hittat det som passar mig, att vara lärare i språk. Jag arbetar nu som tidsbegränsad lärare vid 2 skolor, en kommunal och en friskola. den kommunala skolan erbjuder mig nu en utökad tjänst, likaså den friskolan. Mina val: endast friskola eller endast kommunalskolan (mera pengar men mera tid) eller både och (80%+30%) med en frågetecken för framtiden. Jag brukar kunna bestämma själv men nu inte. Hjälp mig....

"Efterfrågad"


Välj en skola - kombinationen kommer bli jobbig ganska fort

Svar: De olika vägarna har olika styrkor och svagheter. Enbart friskolan blir ett lätt arbete men det blir ganska ensamt och avskuret även om det är långsiktigt stabilt. Enbart kommunskolan räcker inte heller till för att fylla ditt behov av utmaningar men det är ett sorglöst jobb även om det kräver att du försvarar din position och utvecklas - på gott och ont. En kombination av de båda låser dig väldigt hårt och kommer på sikt att kväva din kreativitet. Dessutom kommer det att bli stressigt i överkant. Om du är beredd på att kasta dig in i det du ser framför dig och lita på försynen är det kombinationen som ger mest, ser du snarare till yttre framgång och renommé är det friskolan som ger mest medan den kommunala skolan håller dina andra drömmar levande längst. Valet är ditt men om jag måste tvingas att ge dig ett konkret råd så ger friskolan den bästa utdelningen och kombinationen av båda den sämsta

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page