top of page

Vi kan inte komma överens på jobbet


Jag har ett problem på mitt jobb. Det är en åtgärd som måste genomföras, men de övriga inblandade håller inte med och vägrar ens diskutera saken. Det här går inte att göra om vi inte är överens men om det inte blir gjort kan jag inte utföra mina arbetsuppgifter. Hur ska jag få övriga att förstå det?

"My"Svar: Ni har inte samma målbild. Du vill att ditt jobb ska fungera, men de andra som är inblandade siktar på något helt annat - vad vet jag inte, men det är viktigt för dem medan däremot ditt jobb inte är särskilt viktigt för dem eller i vart fall är underordnat deras mål. Så problemet är nog inte att de inte förstår din sits, problemet är att de bryr sig om något annat. Om du lyckas med dina arbetsuppgifter eller ej är inget de i det här läget tar någon hänsyn till.

Tarotkorten varnar - om du har för bråttom och tar i för hårt så kan det få helt motsatt effekt mot vad du vill ha. Kanske är det så att de andra inblandade är pressade och kommer att vara benägna att fatta tokiga beslut om du sätter mer tryck på dem. Men korten säger också att om du bara håller ut lite till så får du hjälp på traven, dels av en positiv förändring som dyker upp mer eller mindre av en slump, och dels av en klok kvinna som har mycket att säga till om (er gemensamma chef kanske?) och som är på din sida.

Jag tror att det också skulle vara till viss hjälp om du lyckas lista ut vad de andra siktar på, vad det är för mål som är så viktigt för dem. Det är väldigt svårt att förhandla med någon eller att hitta en gemensam väg om den personen siktar i en helt annan riktning än man själv gör och inte är öppen med varför, eller vart.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page