top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Vem ska jag välja?

Fråga Tor och Hanna:

Det är så att jag och min sambo har varit tillsammans i många år och vi har under drygt tre år försökt att få barn, dock utan resultat. Vi är under utredning men Landstinget är berömt för att ta god tid på sig. Vi vände oss tidigare till en privatklinik utan resultat. En fortsättning där skulle bli dyr så därför vände vi oss till Landstinget igen.

Detta har tärt på vårt förhållande och tillsammans med en mycket arbetssam vår på mitt arbete började jag träffa en annan man. Han har tidigare varit elev på skolan och nu arbetar han med sitt företag på samma område där jag jobbade, vilket innebar att vi har träffats mer eller mindre varje dag. Detta har pågått i drygt ett halvår och känslorna för honom har växt sig starkare. Han är underbar på alla sätt, vi tänker och tycker lika, vi har roligt tillsammans och vi har ett bra sexliv, han är känslosam, öm och jag älskar hans härliga famn. Jag känner mig oerhört trygg med honom. Jag älskar även min sambo, men vi är mer olika och vårt sexliv fungerar dessvärre inte så bra. Han är inte så öppen och kramgo som jag skulle vilja att han var. Jag njuter inte alls av sex på samma sätt som när jag är med denne andre man, jag blir aldrig upphetsad när jag är med min sambo. För tillfället så ligger jag med honom enbart för "husfridens" skull.

Jag älskar dem båda men på olika sätt, vet inte vilken väg jag ska välja, hoppas på hjälp från er. Är denne nye man enbart ett "spännande inslag" i min alltför jobbiga tillvaro eller mannen i mitt liv? Kan ett förhållande med honom fungera? Kommer det att kunna fungera med min sambo? Helst av allt skulle jag vilja att allt löste sig mellan mig och min sambo, vi har byggt upp så mycket tillsammans, vi har våra familjer som vi tycker mycket om, vi har hus, vi har bil … men inget bra sexliv, inget barn ... Jag vet inte om det är möjligt för jag känner mig inte riktigt lycklig med honom. Jag är så kluven.

Mina frågor rör alltså följande: Vilken väg jag ska gå vad det gäller männen i mitt liv? När kommer jag att bli mamma och är det då min sambo som är fadern?

"Fröken Vilse"


Ett svårt val men du behöver välja om du vill vara rättvis mot dem

Svar: Jag har tittat på ditt horoskop och det finns ganska mycket som pekar på att du skulle ha fått ett barn för nio år sedan. Eftersom du uppenbarligen inte fick det undrar jag om någon sjukdom eller något operativt ingrepp månne kan ha kommit i vägen? Din bästa chans den närmaste tiden är 2022, med antingen befruktning eller förlossning förlagt till november.

Männen i ditt liv har många fler likheter än att de hör till samma stjärntecken. Båda har starka band till Solen, Månen och Merkurius hos dig, dvs du blir stimulerad på många plan. Med din sambo går bandet från hans Venus och det tar fram mjuka och kreativa kvalitéer. Med den andra är det Mars hos honom som står för samma band - du känner dig mer sexuell, starkare, mer aktiv och energisk. Att detta är vad du behöver just nu kan delvis bero på trycket du utsätts för av det uteblivna havandeskapet. Kanske förbereder du dig mentalt på att vara en stark, "jagande" kvinna på egna ben snarare än en mamma. Någonstans har du nog tänkt tanken att barnet kanske aldrig kommer. Och då är det skönt att känna att du har andra roller än "mammarollen" och det mjukt kvinnliga, att du faktiskt kan bli uppskattad för andra kvalitéer.

Det märks också på att du och din sambo faktiskt borde ha ett bra eller i varje fall tillfredsställande sexliv, baserat på intellektuell gemenskap och kanske romantik. Normalt tittar man som astrolog främst på mannens Mars och kvinnans Venus och där fungerar ni bra. Men när trycket utifrån blir för stort och stressen för hög stiger Månen gärna in i stället för Venus. Och din Måne i Jungfrun lockas inte av hans Mars i Tvillingarna. Hans kompisaktiga och rätt så lyhörda men inte särskilt passionerade attityd tar inte alls fram dina passioner utan lämnar dig oberörd och otillfredsställd. Här kommer den andra in i bilden. Hans Mars är i Oxen och skulle normalt passa sämre med din Venus i Vattumannen - han är med andra ord sämre på att tillfredsställa dina djupa behov av samhörighet, men han tilltalar din Måne väldigt mycket, hans handfasta trygga kärlek är just vad du behöver för att kunna slappna av.

Man kan översätta det här till att din sambo inte kunnat uppfylla dina mest grundläggande behov, Månbehoven. Du känner dig inte bejakad, inte känslomässigt uppfylld utan spänd och sluten. Med den andre är det tvärtom.

I grund och botten tror jag att du passar bättre ihop med din sambo trots allt. Men det är inte så explosivt och intensivt som med den andre, och med honom får du direkt feedback. Det får dessutom han också, hans talang för att uttrycka sig får helt ny fart tillsammans med dig.

Mina tarotkort säger att du måste välja väg själv. Och att det tyvärr är svårt för dig att bli med barn, det kommer dock att bli lättare när du väl har fattat ett slutgiltigt beslut


25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page