top of page
  • Skribentens bildTor

Vem ringer mig?

Jag har en person som håller på att ringa mig. Jag vet inte vem det är. Den enda gången hon har svarat frågade hon vem jag var, och ville sedan inte själv svara på frågor utan lade på luren. Nu ser jag att hon har börjat ringa igen. Vem är hon, vad vill hon och varför slutar hon inte? Jag har råkat ut för mycket konstigheter sen jag och min pojkvän gjorde slut för ett år sedan och vill nu bara få vara ifred.

"Ch"


Din smartphone kan göra massor med cool saker - bland annat blockera nummer du inte vill bli uppringd av.

Svar: Frågan här är egentligen denna: är du intresserad av att veta vem det är eller är du intresserad av att få henne att sluta?

Korten säger att hon har ett personligt intresse av dig som inte stöds av fakta. Det bör innebära att hon tror sig veta något som inte är sant. Troligen har hon hittat ditt nummer i någons telefon.

Det lättaste sättet att få reda på vem hon är borde vara att börja med att kolla numret på Hitta.se och Eniro. Om inte det ger napp är det näst lättaste att ringa upp numret från en annan telefon än din (så att hon inte ser att det är du som ringer) och säga nått i stil med ”Hej Anna, var är du bussen kommer snart”. I 95 fall av hundra säger personen något och då frågar du ”så du är inte Anna?” och 80 av hundra svarar automatiskt ”Nej, jag är XXXXX” och säger sitt namn. Om Personen bara säger förnamn säger du ”XXXXX Larson” och 70 av 100 säger då ”Nej XXXXX YYYYYYY” och då vet du hela namnet. Sen Googlar du det och kollar FB och då vet du vem det är och troligen vad hon vill.

Om du bara vill att hon ska sluta ringa kan du blockera numret. Om din vanliga mobil inte kan det kan du gå ut på Google play och ladda ner en telefonapp som kan det.

Och använda den som huvudtelefon (Truecaller är bra och blockerar också telefonförsäljare).

Om Jag var du skulle jag blockera och glömma men om det fortsätter och känns läskigt är en spårning kanske en bra idé.

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page