top of page

Vem passar jag med?


Jag är Oxe men folk gissar oftare på Tvilling eftersom jag älskar att småprata, fika, festa o va med där det händer grejer. Så då undrar jag om jag passar ihop med män som passar med Oxar eller med män som passar med Tvillingar. Jag har inte haft något riktigt långt förhållande än.

"Hemlig Tvilling?"


Svar: Hade du skickat med dina födelsedata hade det varit lättare för mig att se vad detta beror på. Det kan vara så att du är född precis i slutet av Oxen och därför har drag från både Oxen och Tvillingarna. Men jag gissar att du har Merkurius - den planet som styr språk och social samvaro - i Tvillingarna. Varje horoskop är som ett pussel, där stjärntecknet (Solens tecken) ger en rad grundläggande egenskaper och sedan får man lägga till egenskaper, svagheter och talanger från Månen och planeterna. Det är därför nästan alla Oxar är envisa men alla Oxar gillar inte samma mat, samma musik, samma vänner och så vidare.

Merkurius har ganska lite med kärlek att göra. Det är lättare att ha roligt tillsammans med någon som har Merkurius i samma element, för då har man ungefär samma typ av humor och ungefär samma intressen. Men kärlekslivet styrs av Solen, Månen och Venus i första hand. Ett problem när man dejtar på nätet är faktiskt att då syns Merkurius väldigt mycket, så man kan bli enormt attraherad av någon bara för att sedan tappa intresset direkt när man ses i verkligheten och Sol, Måne och Venus "kickar in".


Solen beskriver ungefär hur man vill ha sin vardag. Du som har Solen i Oxen gillar ungefär samma rutiner och samma ordning som alla som har Solen i jordtecken (Oxen, Jungfrun, Stenbocken) och du kommer också bra överens med vattentecknen (Kräftan, Skorpionen, Fiskarna) som precis som du gillar en lugn hemmiljö med mysig inredning.


Månen handlar om djupa känslor, trygghet och sex. När det dyker upp problem i ett förhållande finns ofta rötterna till problemet här. Har man lite svårt att hitta en partner som känns helt rätt så kan det bero på att man själv har Månen i ett tecken som är helt annorlunda än ens stjärntecken. Om man är Oxe och född med Månen i Lejonet till exempel, så känner man sig trygg med ett Lejon men samtidigt blir det svårt att hitta en vardag som fungerar och det finns hela tiden något att irritera sig på. Det här gör ofta att det tar längre tid att hitta en partner som man är nöjd med, men när man väl gör det så blir relationen mycket bra.


Och Venus handlar om kärlek och förälskelse. Om man till exempel har Venus i Kräftan så gör det inte så mycket om man inte har något att prata om, bara kyssar och beröring känns rätt. Om man har Venus i Tvillingarna däremot så är det viktigast att själva flirten är rolig och att man kan skratta tillsammans. När två människor som inte matchar på Venusbiten blir ihop så brukar den där första "ljuva tiden" inte vara så ljuv, minst en av dem blir missnöjd hela tiden. Sedan kan relationen fungera bra på sikt ändå, förutsatt att den överlever att förälskelse-fasen blir misslyckad.


Så kort sagt, du kan utgå ifrån att du i första hand passar ihop med män som matchar Oxen, och det du hittar då är någon som gillar samma vardagsvanor som du. Om det inte räcker, så kan det löna sig för dig att ta reda på var du har Månen och Venus eftersom det avslöjar hur din idealpartner egentligen ser ut.

89 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page